duminică, 5 martie 2017

Terorism și teroriști!

Ultima manea, aia cu arabii! a creat un val de simpatie pentru stilul manelist cu care se tranșează astăzi cam totul! În așteptarea unei mamele!manele! cu textul –”Gura mea și punga ta, ne-a înzdrăvenit lumea”! sau „Coliba paradisului bălțat’, subiectul terorismului local i-a umplut existența lui nea Fofârlici Pușcocea, care, după ce vomitat 2 zile, calculate calendaristic de la ultima beție! și-a lăsat imaginația să zburde! Mare greșeală!
Prima sa faptă teroristă a fost aruncarea în aer a cazanului vecinului, unde apela când procesa varianta sa de trăscău, rezultat  al unui puzzle din cartofi, coacăze, grâu încolțit, morcov, ovăz germinat și mult!mult! lut autohton, pe care îl declara Tibetan de Sărăcuțea! Ca fapta să rămână în anusurile! pardon! analele con-sătenilor, operațiunea a presupus deschiderea celor 6 butelii aparținând vecinului Tăvălică, deschidere operată în grabă, cu un topor! ultima deschidere cauzând și niscaiva scântei, care l-a propulsat pe Fofârlici în celălalt capăt al satului, explozia rezultată cuibărindu-l într-un copac denumit ''Antediluvian frau-sân’! Odată cu această explozie, să-i zicem! de bucurie! aspectul a ras total casa și dependințele vecinului, propulsându-le în zone mai puțin temperate! Vecinul Tăvălică a avut noroc! – era la locul de meditație din fundul curții, de unde fu trezit din scremut, de curentul de aer cauzat de deschiderea parașutei personale (și nu numai!), care-i ținea loc de pantaloni, precum și de cel cauzat de dezintegrarea coșmeliei în care trona! Chestionat subtil, c-o bâtă, despre influența sa asupra evenimentului, Pușcocea a negat prezența sa în zonă, deși lipsa podoabei sale capilare a generat multe presupuneri nedovedite, domolite de prezența sa în pomul respectiv, alibi de necontestat!
N-au trecut 2 zile, și liniștea pașnicului sat a fost tulburată de un nou atac terorist: cineva, care semănă cu Fofârlici, dar era mult mai jegos îmbrăcat în negru! a detonat în WC-ul școlii din localitate, o încărcătură explozivă , dovedită de specialiști  a fi o oală sub presiune, plină ochi! cu fasole!la care, din motive incerte sau personale, nu fuseseră respectate condițiile de utilizare!  Datorită  culorii vestimentației, primul bănuit fu preotul Răstocea, al cărui mobil era binecunoscut-  neîncasarea cotizației bisericești! subiect obișnuit al fiecărei predici a acestuia, fie nuntă, înmormântare, botez sau sfințire de mașină, cal, măgar sau chiar curcan de rasă!  Fiind depistat că a adormit la sfințirea văduvei Agripina, fu lăsat în pace de organele de ordine, nu și de coana preoteasă!
Nemaifiind și alți doritori, cazul a fost închis în lipsă de probe și în fișetul șefului de post, mai ales că nu fuseseră victime, școala construită cu fonduri europene nefiind utilizată decât în scopuri domestice - primarul o folosea ca bucătărie de vară! adică o donase, ca bucătărie socială! unei așa-  zise verișoare, cu care împărțea , adesea, utilizarea spațiului, mulțumind UE!
Ultima ispravă teroristă a lui Fofârlea a pus capăt CV-ului acestuia, deși nu  ne putem lăuda că respectivul a fost redus la neputință! Trebuiesc menționate și isprăvile intermediare, de care nu putem face abstracțiune: incendierea fântânii din centrul satului, răpirea taurului de prăsilă,- mutarea, între ele, a țevilor de apă rece-caldă, la dușurile de la sala de sport (ce n-a afectat pe nimeni, nefiind dată în folosință!), precum și împrăștirea de pliante întocmite de mână și de picior, de subminare a credibilității magazinului, deoarece se suspecta diluarea serioasă a concentrației alcoolice a rachiului din porumb, odată cu  majorarea nejustificată a prețului la bere!
La început, lipsa ciuveelor și fierotaniilor de prin curți nu a atras atenția, dar creșterea grămezii de fiare din curtea lui Pușcocea devenind direct proporțională cu dispariția antenelor de prin curțile oamenilor!fenomenul a trebuit să fie înregistrat! Și poate nici așa, dacă șeful de post nu ar constatat, într-o dimineață! dispariția portierei din dreapta, a mașinii de serviciu, descoperită, ulterior, în curtea respectivului terorist! Dar până să se dezmeticească populația mereu cârtitoare, evenimentele din curtea lui Fofârlan s-au precipitat, culminând cu prăvălirea grămezii în impactul cu fundul descoperit, a lui Pușcocea,  în momentul testării ‘rachetei balistice’, confecționate de către acesta, dar care semănă,  mai degrabă, cu un bostan explodat, din care nu se identifica decât ușa de la mașina Poliției!
Explicațiile teroristului nu au fost percepute cum trebuia, mai ales că nu se înțelegea de ce a construit numita mașină- capcană în vârful dealului din fiare, și de ce era la comun cu antena prin care urma să bruieze comunicațiile prin satelit a membrelor NATO! Și de  ce prototipul respectiv nu avea nicio sursă de energie, care să-l propulseze undeva-cândva!
Oricum, șocul emoțional l-a paralizat, temporar, pe Pușcocea, iar bătaia soră-cu-moartea, primită de la păgubași, l-a paralizat, de astă dată! definitiv! la care s-a mai adăugat și prostata!




Se zvonește că nu se lasă, ar vrea să-l asedieze pe Putin, la Kremlin, da’ n-are bani de microbuzul care-l duce la gară!  

Niciun comentariu: