luni, 30 martie 2020

NU O SĂ PLACĂ!


(NEW!)
        Să stăm strâmb și să judecăm și mai strâmb: cine deține rolul principal în pandemia românească? (De ce să judecăm strâmb? Pentru că strâmbii conduc lumea, iar drepții, o încasează în nas!)
            Cică Dumnezeu s-a uitat de sus, cu lupa, la noi, homos, și nu i-a plăcut ce-a văzut: bulangeală și mitomanie, nu glumă! Astea predomină! Drept urmare, gurile sănătoase dau vina pe Dumnealui, că ar avea în intenție să ne pedepsească, de aia a trimis pe nea COVID 19, să ne urgisească și să ne aducă pe calea cea bună. Alți credincioși de ultimă oră țâpă că doar EL ne va scoate din balamuc și ne va interna la psihiatrie, doar dacă pupăm aghiazmă și luăm anafură. Eu cred că s-a săturat până și El, să tot audă prostiile astea și stă la carantină! Măcar de formă, să se vadă că e solidar!
          În timp ce frunzele de la bostanul zis morcov, dau afară pe fereastre, la fiecare, foarte mulți au o problemă: li s-a stricat ceasul, că lor nu le-a sunat deja/ are rapăn pisoiul și nu pot să-i mai frece coada/ i-a ieșit culoarea, la spălat, din bluză, și toate s-au făcut maro-maro, culoarea tradițională/ nu pot ieși în stradă, să culeagă frunze la câini/ nu mai au pastă de dinți și le pute gura! Chestii din astea, grele, cu impact! Te și miri de atâta seninătate la debitat prostii și la dovedit cât de mică ți-e lumea! Afli că a dispărut și vata, o vîră, saraca! în urechi! să aibă motiv să zică: n-a înțeles! Dacă o ținem tot așa, va fi vârâtă și-n nas!
            Revin de pe aparentele câmpii, pe unde hoinăream, și întreb: personajul principal în drama asta, nu sunt, cumva, OAMENII? Buni sau răi, proști sau deștepți, altruiști sau egoiști, profesioniști sau hahalere, cu bun simț sau fără, dedicați sau împiedecați? Hm! merită să reflectăm!
        Să vedem: cui se datorează propășirea coronavirusului? Aerul, nu-i de vină! Apa, nici ea! Serviciile de curierat? Serviciile secrete? Hmm! Nu cumva creierelor de maimuță, care nici răstigniți, precum Hristos, nu stau în banca lor? Mai contează cine, ce și cum a scăpat, intenționat sau neintenționat, pe nea Virusache? Nu! contează că n-are de gând să se liniștească și nu văd vreo dorință să scoată, naibii! vreunul, tratamentul ăla dosit! Rămânem noi, goluți și goliți, să vedem cum trăim! Noi și pericolul!
            Ce s-a făcut? Nici asta n-are importanță, apar și-or să apară tot soiul de mânării, care nu țin cont de câți mor, câți se chinuie și cât vom plăti pentru asta! De aia nu pricepe Moi cum de-și găsesc unii, să-și facă campanie electorală, tocmai acum? Nu-s oameni, nu folosesc și ei hârtia igienică în același mod? N-au și ei barem un purice, la care să țină? Chiar trebuie să vomite în public orice le ce trece prin gușă?
        Deci, tot NOI!  Primele măsuri, bune sau rele, tot oamenii le-au luat! Zic că tot noi, OAMENII, trebuie să găsim soluții la pandemie! Cum ne-am speriat și stăm în case, de ne e frică să ne mai luăm de mână! Cum fiecare și-a luat măsurile lui, să meargă mai departe! Dă-i dracului pe cei care și-au umplut cămara, au umflat prețurile, au furat fondurile, au pretenții nesimțite, au luat decizii nenorocite!
            Cu tot egoismul acestor ani, viața merge înainte! Nu datorită politicienilor, lui guru, popilor, hoților și șmenarilor, ci datorită OAMENILOR! Ei sunt și personajul principal și întreaga distribuție! Să vedem cine a sărit în ajutor și să-i privim îndeaproape - merită atenția noastră! Și nu mă refer neapărat la sponsori, ci și la cel care a avut curajul să ridice o bătrână căzută pe stradă! La cel care a deschis poarta unui neputincios, sau i-a dus apă! Mă refer chiar și la cei care au tot lansat mesaje benefice, riscând să-și atragă „oprobiul internaut”- nu-i ușor să te faci înțeles de lumea care nu vrea să înțeleagă!
Câți ați telefonat la cei din lista voastră, să-i întrebați cum se simt, fără să vă văitați? Credeți că văicăreala le face bine? Avem, fiecare, o stivă de nemulțumiri și de temeri. Nu suntem invitați la un meci de fotbal, ci la luptele de gladiatori, unde se moare în final!
Aveți grijă ce faceți! Aveți grijă și ce vorbiți sau scrieți, nu întotdeauna nimerim ce trebuie! Eu, unul, mă simt tot mai nesigur de judecata mea! Poate e efectul izolării, a depresiei! Dar nu pot fi ajutat și nu pot ajuta, situația mă depășește! Dacă n-ar fi atâția incompetenți, proști și egoiști...!
Revin la ideea mea – SĂ RĂMÂNEM OAMENI! Și ne va fi greu să fim! 
             


Niciun comentariu: