duminică, 8 martie 2020

OCHI PENTRU OCHI, DINTE PENTRU DINTE...

-Gata, muiere, mi-a ajuns cuţitul la ciolan, nu mai iert nimic! Am să merg pe Legea Italianului! Aia cu - ochi pentru ochi, sprânceană pentru sprânceană, molar, pentru molar!
- Ce-ai, bă, cu italienii! Ce? a intrat contravirusul ăla în tine?

-Tată, nu cumva e vorba de Legea Talionului? Uite ce-am găsit pe net: „Iar de va fi și altă vătămare, atunci să plătească suflet pentru suflet, ochi pentru ochi, dinte pentru dinte, mână pentru mână, picior pentru picior, arsură pentru arsură, rană pentru rană, vânătaie pentru vânătaie”. La asta te refereai, nu?
- Aia e – nu-l mai suport pe vecinul, că n-are căruță! Și pentru că mă calcă pe nervuri, o să mă dau la el, în felul meu! Să țineți voi minte - eu îs răzbunător din fiere! Că mi-a gura amară, zici c-am tras pe nas nitrolac, când îl văd pe ăsta cum își mută bucile prin dreptul meu! Am să-i umplu peluza cu rahat de câine, că nici gard n-are, nenorocitul, vine din Olanda și zice că nu se poartă gardurile. O să-i arunc cuie pe unde iese cu mașina, să aibă parte de o pană, pe zi, de-o să zică că-i găină, de la atâtea pene! O să duc noaptea, să-i torn acid sulfuric la rădăcina pomilor, și-așa n-are decât trei! O să mă interesez când e ziua lui și-i trimit, anonim cu semnătură, un buchet de cactuși! Nevesti-sii, un buchet de târțița găinii, sau cum s-o numi aia, păpădie! Am să montez un bec chiar în dreptul dormitorului lor, să nu poată dormi, și o să dau drumul la radio, la maxim, să nu poată închide un ochi! Ăla micu’ o să-i zgârie mașina cap-coadă, cu un cui!  Iar când o să aibă musafiri, o să ies în fundul gol, să mă plimb prin grădină, să le stric cheful!
După o săptămână, se plânge nevesti-sii:
-Animalul ăsta a auzit,  și el, de legea talianului! Ai văzut ce câine și-a luat? Cât un vițel! Care-și face treburile, la noi în grădină, nici nu face vreun efort să sară gardul. Bietul nostru Azorel, de când s-a întâlnit cu el, e constipat! Iar eu nu mă mai pot duce noaptea, să torn acid, că mă constip și eu! Și au început și pomii noștri să se ofilească, cum s-au ofilit și-ai lor, după ce le-am turnat la rădăcină! Doar că noi avem 6 meri, 2 cireși ș-un cais! Sau, mai degrabă, aveam! Nenorocitul, nu a făcut nicio pană, am înțeles că n-are anvelope, toate e numai cauciuc, fără cameră! Toate cuiele pe care le-am aruncat, le-a scos ușurel cu patentul și le-a aruncat la noi în grădină, zicând că dacă strâng eu fier vechi…! A dracului pielea pe ei! au montat niște reflectoare din ălea mari, de pus pe stadioane, de zici că noaptea-i zi și te poți bronza la ele! Mă auzi, fă? că nu ne mai înțelegem de la gălăgia asta - și-a luat bulangiul stație de amplificare, de sar morții, din cimitirul de-alături, din mormânt, și cerșesc îndurare! Iar pozele cu noi, în fundul gol, au făcut furouri pe net! Vine poștașul! Aoleu! sper că nu mai vine altă factură, de la service-ul lu’ ăsta, cu cât costă vopsirea mașinii lui, zgâriată de ăla micu’! Nu mai vine, c-a sosit și amenda, că nu l-am supravegheat? Îmi face semn, cred că are un pachet pentru mine! Cine mi-o fi trimis un cadou așa mare, de ziua mea? Să-l desfac! Ce-i cu olița asta plină? Are și-un mesaj – “Poate te saturi!”!  Haaa! așa stau lucrurile, te răzbuni, vecine? Las’ că-ți arăt eu ție!
- Bărbate! eu zic să te mai gândești și să-l termini de mâncat, pe tot! Noi, ceștilalți, deja ne-am săturat de planurile tale drăcești și de răspunsurile dușmanului. Mai bine - dă-o dracului de lege a talionului, că ne cade casa-n cap!

Niciun comentariu: