marți, 24 martie 2020

UCIGAȘUL


   “- Mă învârt de ceva vreme, în jurul propriei mele cozi și nu știu de ce să mă apuc – toți sunt la fel! Și mulți dintre ei se învârt, ca și mine, în jurul  propriei cozi...! Caut și eu o victimă mai acătării și dau numai peste fețe de spate, care mă înhibă! Haide, frate ucigaș, nu mai fi așa motălău, bagă viteză și alege-ți victima, n-o lăsa să moară de bătrânețe! Păi așa ai ajuns tu spaima ciocălăilor, ucigașul încă neprins care a terorizat lumea-ntreagă? Ce Al Bundy, ce Ucigaș din Hamburg, ce Baba Yaga? Tu ești spaima omenirii, iar tu te dai glumeț! Zi că te-au speriat ăștia cu tromboanele lor, pe care nici ei nu le înțeleg, când apare câte-o chestie, se uită că bivolul la poartă nouă. Era bou, nu bivol? N-are contează, trece ziua și n-ai omorât, încă, pe nimeni. Ia o decizie, nu vezi că ăștia se tem și de umbra lor, dar în doare în gorgoz? Să fie ăla, care se scobește între trei dinți rari? N-a văzut ăsta, dentist, decât în reclamele cu pastă de dinți!  Acum a auzit și de săpun, dar lui îi plac doar anumite lichide, după cum se vede. Mmm! aș băga cuțitu-n el, dar nu-s chirurg, și la mișcarea rectilinie și uniformă, a bisturiului, nu mă pricep!  Mi-ar place să-l electrocutez pe ăla care se șterge cu perdeaua din magazin, dar n-am curent disponibil, ăștia n-au auzit de scaunul electric, la ei nici scaunul moale, nu contează! Baba aia, comentatoarea, zâna matracucilor, îmi face cu ochiul! La  figurat, of course! că-i mioapă, n-a citit că nu se iese din casă, că umblă un ucigaș internațional, pe străzi și ogoare...! Nu! pe ogoare, nu! nici un prost nu mai stă pe ogoare, majoritatea stau pe unde apucă. Cu excepția celor doi bețivi cocliți, care și-au luat pet-ul de vin și sug din el, pe terasa vieții lor. Să-l omor pe unul, pe-amândoi sau să mai las de sămânță, că și mâine-i zi? Ah! dar am de unde alege, ce m-am speriat așa? De exemplu, puștii ăia care stau pe bordură și parlesc prin telefon. Acasă, cred că stăteau înghesuiți cu părinții lor, se băteau fund, în fund! Alo! stimate victime, mă-ta e-acasă? Ca să știu ce-ți bag în traistă, să duci ceva mai departe!
A apărut și poliția! Nu mi-e teamă de ei, lor le teamă de mine!  Au și de ce – pe câți n-am omorât eu! E drept, pe unii i-a omorât vară-mea, prostia, e mai tare ca mine! Eu mi-am descoperit veleități de ucigaș acum, dintro dată! Ei! nu chiar dintro dată și nu brusc, dar efectul contește! Vară-mea e campioană – ea, de multă vreme, face victime în fiecare zi! Iar acum am convins-o să lucreze pentru mine – se ocupă de marketing-ul meu! Și-și face treaba minunat, trebuie să-i dau și-un bonus, pentru că - mi aduce “marfa”, sub nas!
S-au prins ăștia că mișun, dar sunt departe de adevăr –umblu nestingherit pe unde vreau, n-am o greață! Mi-a fost greu, la început, a trebuit să mă fofilesc prin bagajele unora, ca să ajung aici. Câte n-am îndurat, de la mirosuri, până la secrete și șosete murdare! Dar am ajuns! Ba chiar m-am infiltrat și prin centrele de carantină, ce? acolo e chilipir – unii sunt atât de nespălați, dar mofturoși, mamă, mamă! Stăteau la ușă mulțimi de ucigași necunoscuți, dar, când m-au zărit, s-au dat deoparte! Ce tare sunt!
E îndeajuns să fac BAU! la câte unul, și-i mort, deja! Hmm! la unii pot face BAU-BAU, sau BAU-BAU-BAU!, tot același rezultat, ei joacă table în continuare! Și mai sunt și cei care mă tratează cu dispreț, se uită de sus, la mine! Pe ăștia am de gând să-i chinui mai mult, nu un pic, acolo! Pe ei și pe ai lor, până la a 6-a spiță, cum e vorba pe-aici!
Mai greu a fost cu învățatul limbii – la trei cuvinte, ăștia FAC câte ceva! Noroc că, după ce m-au fugărit din China, unde mi-am stâlcit limba, am tras o fugă pe la italieni, unde am lăsat o impresie furtunoasă. Și cum ăștia, de pe-aici, cam seamănă la limbi, mă obișnuiesc ușor. Nu! nu vreau nici la ruși, nici la japonezi, mi se fracturează limba!
Ar cam trebui să mă apuc de treabă, nu credeți? Am vrut să încep de pe la biserici, dar mi-au închis, întrun târziu, ușile-n nară!

Niciun comentariu: