vineri, 14 iulie 2017

APEL LA 112!

-Alo,112?
- Da!
-Veniți repede, că l-au răpus, ticăloșii!
- Cum vă numiți?
-Smărăndița Softilipici (Softlylips)! Sau, cel puțin, așa mă strigă noră-mea, englezoaica, nu-i place cum arată-n buletin, Smărăndița Buzemoi! Zice că sună prea rusește!
- Și de unde sunați?
-De pe telefon, că mi-au luat aafon cu tuciscriim!
-De unde sunteți?
-Din România, ce, eu vorbesc pakistaneză?
-Spuneți cum s-a petrecut fapta!
-L-au pus la pământ, nemernicii! și au început să dea cu topoarele în el! N-a scos un sunet, bietul de el, nici nu mișca! Uite ce! problema e foarte veche și trebuie s-o explicăm - totul a început  când a căzut din camion!
- Grăbiți-vă,  trebuie să intervenim cât mai repede! Deci, a suferit mai demult un traumatism?
-Mata dacă ai pica din camion, te-ar gâdila la șale? Pe-atunci era puiandru, a crescut doar puțin șui, înclinat spre dreapta 12 grade! L-a luat Septilici la el acasă și acolo a crescut, odată cu copii lui Septilici! Ăștia, mari iubitori de tot ce mișcă, ar fi sărit și-n foc, ca să-l apere, chit că ardeau cu el cu tot! Întotdeauna a avut lipici la oameni, clei, nu alta! A crescut mare și chetros, până a ajuns de vedea peste gardul lui Septilici! O mândrețe, zău așa, cel mai falnic din sat! Din cauza asta i-au pus gând rău, era falnic precum stejarul!
- Nu puteți să vă grăbiți, zicea-ți că-i urgent?
- Stai calmă, fătucă, că termin repede, am borșul pe foc! Dacă nu era Măriuca, nu s-ar fi întâmplat nimic ! Măriuca e fata lui Tarzan, vecinul lui Septilici! Frate-său, Ginel, a smotocit-o cât a putut, începuse să se agațe de el, de când abia îi dădea... mustața! Și Tarzan a prins-o de vreo două ori strângându-l, cu foc, în brațe! S-a scuzat că se dezechilibrase și, fiind singur prin împrejurimi, s-a sprijinit și ea, acolo! N-a explicat cum de a sărit gardul, deabia ajungea la jumătatea lui! Acum e bine de ea, s-a terminat cu sprijinitul! Anul trecut, el a mai fost suspectat că adăpostește iarbă! A scăpat ușor, cei care l-au turnat nu cunoșteau botanică, aveau două clase mai mult decât un bloc obișnuit, din ălea mici, gri și pline de gândaci! S-a dovedit că Septilici plantase  trifoi cu șaișpe foi, modificat genetic de urubundezi! Nici vorbă de etnobotanice, că stătea juma de sat cu nasu-n ele!
- Nu puteți să scurtați elementele?
-Ți-am zis eu că te grăbești, parcă-i fi nemăritată! Te grăbești ca fata ne-mare la măritiș! Bine, hai că-ți fac pe plac - azi li s-a pus pata pe bietul de el, ziceau că-i umbrește și-i umilește, stând așa toată ziua și uitându-se de sus la populația trecătoare, că toate-s trecătoare, nu-i așa?  Au sărit pe el și l-au tăiat cu topoarele! Au mers până acolo, încât a venit unul la mine la poartă, să mă întrebe dacă n-am unul ascuțit bine! Eu, proastă!  i-am dat, că să devin complice la omor! De-aia v-am sunat, poate scap cu suspendare, văd că, dacă colaborezi, scap ieftin, cu suspendare! După ce i-au dat la mir, mi-au șters toporul de iarbă și mi l-au dat înapoi! Are și-acum amprente pe el, prostu’ care l-a înapoiat  nu le-a șters!
-Acum unde e cadavrul?
-Unde l-au lăsat, la câini, în drum! S-au suit toate javrele pe el, trag cu colții, până și câinii au ceva cu amărâtul! Erau așa beți, că s-au … pe el, dar au greșit, și-au mai dat și pe dânșii! Scârboasă lumea de azi, nu-i pic de respect!  S-au folosit ani buni de el și acum l-au terminat într-o clipită, de parcă nici n-ar fi fost! La fel au făcut și cu omul meu, l-au băut până a murit! Din cauza datoriilor! Au vrut să ne execute silit cel de la cârciumă! Era plin de sânge în coteț, lângă porc! Procurorii au zis c-a vrut să-l taie pe Ghiță, au găsit și-un cuțit! Numai eu știu adevărul, cum să tai porcul în luna Mai? Că nu-i nicio sărbătoare potrivită!
-M-ați convins, dați-mi adresa! Trimitem poliția și ambulanța, poate mai e în viață!
-Nu mai e, e mort, că a început să se usuce acum doi ani! Dar adresa v-o dau- Ospiciul Nebunilor Nostalgici, din Pătrăeni!
-Alo! Mamaie, cum zici că o cheamă pe victimă?
-Mamaie-i măta! vaco! Că n-am decât 43 de ani! Și nu ziceam că-l cheamă, că era prins în rădăcini și nu venea nici dacă-l implorai! Cum să se numească un cireș, decît Cireș?
- Păi! e vorba de-un copac? Pentru asta alertați atâția oameni?
- Eu nu alertez pe nimeni, dar n-am cu cine să fac conversație! Ăștia zic că sunt nebună, chiar din ziua în care m-a adus fii-meu aici! Dar nebunii nu stau în cămașă de forță, că eu n-am așa ceva? Mulțumesc pentru că m-ai ascultat, am să revin! Am auzit că vineri vor să taie și nucul, o să am vești proaspete! Fiți pe fază!

Niciun comentariu: