sâmbătă, 22 iulie 2017

CICLUL POVESTIRI ADEVĂRATE - CUM POȚI CREDE AȘA CEVA?(Partea a III-a)

  Nu toate lucrurile plac, cu atât mai puțin cele pe care refuzăm să le înțelegem! Și, ca să nu recunoaștem asta, mai bine să nu ne uităm la ele!
O să scurtez coada la măgar și urechile la prepeliță, și o să termin ce am început - această povestire care pare incredibilă, nu e și nu va fi o închipuire, iar dacă vom fi cinstiți cu noi înșine, o să trebuiască să recunoaștem că ceva - ceva  din  astea, s-ar putea să existe și în viața noastră!
Prietenul nostru cu început de credință avea o rudă la Brăila. Divorțat, respectivul se cuplase cu o cucoană pur materialistă, care avea o soră pur materialistă-spiritistă! Adică ghicea pe bani! Ruda în cauză spunea că n-are curaj să apeleze la cunoștințele ei întunecate, de frică să nu se îndeplinească.
Ateus Necredinciosul povesti și altora despre mama ghicitorilor europeni, deși nu credea o iotă, până ce găsi trei prietene doritoare de cunoașterea viitorului. Ambarcați în mașină, descind în trombă și-n trompă în orașul de pe malul Dunării, vestit pentru frumusețea lui, dar și pentru cuțitarii iuți la mânie. Acolo fac, pe rând, cunoștință, cu Marea Ghicitoare, care le povestește meandrele viitorului personal, din care fiecare extrage ce-i convine. Lui Ateus Constrictor i-a dat două labe peste urechea lăsată mai jos, cu intenția clară să-l facă mai cooperant:
-Ai început să te duci la biserică, dar nu te lasă aia în pace! Tragi cu ochiul la asta cu care ești acum, dar nu ți-e ursită. Vei găsi una cu un V pe față, are și-un copil, un băiat, cu aia vei trăi, asta  de-acum are și fată, și băiat, nu-i de tine, umblă după bani, mai are pe cineva! Ai bucurii la una din damele cu care ai venit, dar n-ai nici o treabă cu ea! Dacă vrei să scapi de dușman, care e o femeie, trebuie să te duci la un vrăjitor. Te vei duce peste 3 puncte, are o casă joasă, și în curte, altă casă, mai mică. Te vei duce  de trei ori, abia a treia dată te va lătra câinele. Te va descânta cu ceva în formă de cruce și te va dezlega, știe că cine ți-o coace, pentru că este o ucenică de-a lui!
El tocmai urmărea o cioară, care, parșivă, lăsa un câine fără hrană! Atunci coana ghicitoare l-a dat gata, explicându-i că, pentru a ajunge la el acasă, merge pe o stradă principală, face la stânga, la prima ramificație, și ține stânga la următoarele două. Are casa în formă de L, prima ușă se deschide pe dreapta, următoarea tot pe dreapta. Cotește și dă peste altă ușă, care se deschide pe stânga!
Mască, muci, turtă, melc cu ochii cât bostanul-iată caracteristicile celui căruia îi descrie drumul și casa, fără să pășească, barem, la 100 km de locație. Doar ruda știa  cum sunt lucrurile, dar s-a jurat că n-a suflat o vorbă.
   Drumul de întoarcere a fost parcurs în tăcere, fiecare ronțăind, în loc de Pizzeti, cele spuse de ghicitoare! Ulterior, în particular, a discutat cu dama despre care i s-a spus că are bucurii la ea! N-a deschis el subiectul, ea l-a întrebat dacă i-a spus același lucru, pentru că asta îi spusese și ei! Poate ceva gânduri nutriseră ei înainte, dar nu se materializase nici măcar intenția! De unde mama lui Ion Atomicul știa Aia de năzbâtiile ce treceau prin capetele lor? Pentru că și celelalte două persoane au suferit același tratament -  s-a umblat la cutia cu secrete!
    Personajul nostru central a Indesit drumurile la bisericile autohtone și și-a găsit un duhovnic, după ce a curtat mai mulți preoți extrem de ocupați și mofturoși. Mai rău era că, sunt influența prezicerilor, cum întâlnea o femeie, cum se uita verde, în obraz, să vadă V-ul pronosticat. Mai mult sau mai puțin influențat de ele, s-a cuplat cu o damă cu un băiat, la care, abia după doi ani, a descoperit că avea rădăcina părului într-un V foarte pronunțat, peste medie. Relația cu dama de dinainte, din timpul ghicitului, s-a dus pocnetului! pentru că cel dinaintea lui, un patron cu probleme familiale, s-a întors la ea, și nu cu brațele goale! Lui nici relația cu ursita nu i-a priit, după 5 ani s-au despărțit, falimentul și falimentul relației fiind garantate sută la sută!
      Și-a luat și inima-n dinți, și sufletul-n Rai, și s-a dus la cel mai cunoscut vrăjitor din zonă, la care se mergea cu programare și chiar cu recomandare. A intrat pe o uliță mai strâmtă, a dat de un gard, în spatele căruia se ițea o casă, Vrăjitorul era la gard, cerceta ulița. În curte, un soi de casă mai mică, o cameră și o bucătărie, total- biroul vrăjitorului și atelierul lui service! A dat moșul, că moș era! în cărți, i-a cerut să vină de trei ori, de fiecare dată aducând un lucru personal și o lumânare. Tariful, la așa reclamă, era unul insignifiant, iar curiozitatea, mult prea mare. I-a spus aceleași lucruri cu femeia de la Brăila- cineva îi făcuse de urât și se ținea băț de capul lui, se juca cu farmecele în continuare.
     Cele trei vizite la specialist au fost pline de incantații cu iz bisericesc, în fața unor icoane pătate de muște și sub stropirea cu lichid nedefinit, presupus a fi agheasmă, stropire executată cu măiestrie și cu un mănunchi de busuioc. Știați că busuiocul are formă de cruce? Dacă nu, acum știți!  A treia trecere prin zonă a fost marcată de lătratul unui câine, care de fiecare dată dormita după poartă, își făcea treaba numai la cerere. Ce n-a înțeles omul nostru a fost faza cu funia- de fiecare dată trebuia să desfacă o funie așezată în spatele lui! De fiecare dată trebuia să facă febră musculară la desfacerea funiei! Ultima dată, după parcurgerea așa-zisului ritual, a trebuit să tragă iar de funia pupezii cu dinți de oțel, dar la repetare, funia s-a desfăcut cu ușurință, iar moșul i-a spus că s-a desfăcut și vraja aia nasoală!
     Cu  sau fără chestia asta, viața i s-a schimbat, chiar dacă era efectul Placebo! Faze au mai fost, cum ar fi cea cu ouăle care săreau  ca mingile de ping-pong din dulap, or fi fost ouă de la găini săltărețe. Sau când a aflat faza cu sarea, nu le poți ști chiar pe toate! Adică de pe vremea când mai conviețuia în casă cu fosta (erau în divorț), și, prin înțelegere tacită, hrăneau copii cu rândul, funcție de cine era acasă .
      Într-o dimineață, vrând să dea mâncare la copii, l-a tentat să guste din ea, așa a simțit că nu avea pic de sare! A căutat cutia cu sare, din care  cu o seară înainte consumase, și acum nu mai era nici cutia. În schimb, pe măsuță era un drob de sare brută, cum se scoate din salină și se dădea la oi! Se grăbea, așa că a spart cu dinții din sare aceea, și a sărat mâncarea. Ar fi uitat de asta, dacă, întorcându-se acasă spre seară, nu ar fi găsit cutia cu sare la locul ei și conținutul era la același nivel cum îi știa din seara dinainte. Peste ceva vreme, se duce la cea care i-a deschis ochii și de care pomeneam  în partea I a povestirii de față, care i-a spus:
-Cum, nu știi că există farmece cu sare, ceva în genul – cum vine oia la sare, așa să vină bărbatul înapoi acasă, la locul lui? 
Sunt multe alte din astea care ar putea fi povestite! Mai rămâne să aflăm cum a privit un om al bisericii mersul la vrăjitor sau la ghicit - Ateus Deja Foarte Credincios, încă supărat pe viața lui, s-a dus la duhovnicul său, adică la mânăstire. Omul Domnului, despre care se zvonea că are o licență în teologie, una, în psihologie, iar niște celebrități și-un ministru trimit mașina după el, tocmai muncea la clopotniță! A ascultat atent cum se merge la astfel de persoane de bună - credință și de interes personal, nu l-a luat la șuturi și pumni, cum se aștepta el, dar i-a spus: 
-Mersul la ghicitoare și la vrăjitoare are drept efect faptul că Îngerul Păzitor al fiecăruia se îndepărtează de cel pe care îl ocrotește!  Și cu cît mai des se apelează la necurățenii, cu atât mai departe de duce Îngerul, refuzând să se întoarcă! Trebuie multă muncă după asta, să-l aduci înapoi! Să știi că nu există magie albă și magie neagră, ci numai neagră, există însă oameni care lucrează cu Cel Rău! Sau cu Dumnezeu, dar ăștia din urmă nu se ocupă cu farmecele! De asta ritualurile de vrăji cuprind multe elemente de practică bisericească, care le fac mai credibile! Cert este un lucru -  trecutul poate fi citit de cei care merg cot la cot cu Necuratul! Viitorul, însă, poate  să se schimbe, dar numai dacă urmezi căi drepte, nu strâmbe, ca ale celor la care te-ai dus! 
Și dacă viitorul se poate schimba, de ce să știi ce te așteptă? Dacă vrei să-l schimbi, trebuie întâi să privești în adâncul sufletului tău, lasă-i pe ceilalți să spere că pot face să meargă lucrurile doar în direcția în care vor ei, prin tot soiul de urâțenii! Nu-ți fă iluzii , ca să nu ai deziluzii! Dar nici nu insista pe o cale care nu-ți aduce nimic bun!


Și-am încălecat pe-o șea și v-am cam vrăjit așa!

Niciun comentariu: