marți, 6 februarie 2018

CANIBALI!

    Mai țineți minte bancul?


Un românaș lucra cu o bandă de traficanți de droguri. După ce dăduse o duzină de țepe, pe malul Dâmboviței, se gândi că niște columbieni  nu s-ar deosebi prea mult, de niște români! Așa că o șterse cu  banii de pe marfă, cca 100.000 dolari! Numai că aceștia îl prinseră după ce ajunsese la primul colț, și, înainte de a-l face să dea colțul, vroiau să afle unde a ascuns banii! De tortură, nu-și băteau capul, dar nu înțelegeau o iotă din vorbele lui, aveau nevoie de translator! Dădură peste un ospătar român, pe care îl răpiră și-l duseră în depozitul, unde-l chinuiau pe hoț.
-Unde ai pus, prostule, banii, că ăștia te omoară? Nu vezi ce țepe vor să-ți bage sub unghii?sau ești prea obișnuit cu țepele? îl întrebă traducătorul, pe viitorul cadavru.
- Spune-le că am ascuns banii în parc, la baza statuii lui Lincoln! Dar să nu mă omoare, că n-am făcut nimic rău!
- Ce spune? fură curioși columbienii.
- Zice că le-a făcut pe toate mamele voastre și că nu-i pasă de ce-i faceți, că sunteți niște văcari grețoși, cu neveste, curve! 
----------------------------------------------------------- 
Senatorul Sergiu Pupăză, după o scurtă vacanță, de trei săptămâni, la Miami, se gândi să vadă dacă carnetul lui proaspăt, de pilot, nu mai reduce din aerul său aerian! Închirie un avion micuț, făcu plinul și se ușchi, așa, aiurea! Ce uitase, era să verifice cum va fi vremea!
Furtuna veni din senin, iar un trăsnet lovi aripa avionului, Sergiulică prăbușindu-se, din locul unde se cocoțase!  Adică, din înaltul cerului, direct în ocean!  Se trezi aruncat pe o plajă minunată, după tipicul filmelor americane cu naufragiați. Constată că-i stătuse ceasul, la propriu, iar, pentru semnalizare, nu avea decât o pereche de pantaloni și ăia, rupți în fund. Inadmisibil pentru un parlamentar! Nu apucă să se vaite, că se trezi înconjurat de vreo 20 de canibali, cu  piercing-uri de os cam prin toate părțile expuse.
-Bababubu rababibi natupa! se rățoi, la el, unul cât malul, vizibil șef de trib, cu carnet de partid în regulă!
Sergiulică ridică din umeri, semn că nu înțelege!
-Ribabiba mumitu conced! se enervă, tot vizibil, matahala, în timp ce ceilalți participanți la traficul de carne vie, își pilea dințișorii!
-Bă, eu sunt senator român! răcni Sergiulică, mai ales din cauza lăncii ce-i înțepa pedunculii!
-Zi așa, frățioare, că ești român! se auzi glasul unui canibal, ceva mai deschis la culoare, dar nu cu mult! Bă, ăstora le e foame și tu ești o bucățică numai bună de tocăniță cu brusture!
Senatorului mai că nu-i sări inima în sus - nu se aștepta să găsească un compatriot, întro insulă plină de canibali! Numai că acesta îi temperă elanul:
-Stai copăcel! Și mie mi-e cam foame! Păi, credeai că am plecat din țară, de plăcere?
-Dar suntem de același neam! Ai fi în stare să mă mănânci?
-Dacă eram de același neam, nu-mi mâncați, voi, zilele! Am plecat în lume și-am ajuns aici, canibal!
-Taburubi mațatucu hingher! glăsui șeful cani-bas, făcându-i semn să traducă.
- Zice că ești destul de suculent pentru un ostropel, dar trebuie să așteptăm bucătarul, a făcut indigestie, când te-a văzut! îi explică traducătorul de canibali. -Fibabuci nasulete cacambâț! se adresă gloatei dispuse la tranșare rapidă. Le-am spus că plătești răscumpărare grasă! Dacă nu, te halesc!
-Eu sunt sărac, ce să le dau? Și eu n-am zic că le dau ceva, ai inventat asta!
-Dă ceva din gură, sunt obișnuiți!  Da’ nu te pune în gură cu ei, că nu ești la București! Le place, ca și ție, sosul de limbă! Limba dulce, mult aduce! Damamuti fecaliti sombroso dadameni sorbuti! Le-am spus că, dacă te eliberează, le aduci niște fetițe, de la tine, din partid! Grăsunici și cu șorici! cum le place lor!
Canibalii începură să se tăvălească, pe jos, de râs, în timp ce lui Sergiulică îi trepidau bucuțele!
-Spune-le orice, numai să-mi dea drumul! Fac orice, numai să nu mă mânânce! Zi-le că sunt un nespălat!
-Nu ține! Știu asta, chiar mai bine decât tine! Și iar faci pe tine, nu te-astâmperi!
-Spune-le că îi reclam la ambasadă!
-Le-am spus, dar nu e așa ceva, aici! Și chiar de-ar fi, până întervin ăia, ajungi sărmăluțe, că i-am învățat și cu din astea! Sarmale de post canibalești, care plac, când le halești!
Se mai adresă odată canibalilor, ceva mai mult, făcându-i să se scuture de râs și să se dea de-a tumba! Sergiulică privi îngrijorat scena, mai ales că pofticioșii ăia mureau de râs și nu înțelegea de ce!
-Ritualul, la ei, e să se distreze pe seama victimelor? își întrebă conaționalul.
-Fugi de-aici, unde te crezi, în Parlament? Le-am povestit, când am ajuns aici, cum stă treaba cu cele pe care le spuneți, voi, politicienii! Adică una, spuneți și alta, credeți, că de gândit, doar la voi, vă gândiți!  De aia se amuză, știu că tot ce spui, e pe invers! Dar le-ai devenit simpatic, nu mai vor să te mănînce!
-Am scăpat și de data asta! Mulțumesc!
-Nu-mi mulțumi, eu am fost cu ideea! O precizare – ești așa de amuzant, încât au hotărât să te păstreze! Mumificat și afumat! Ca pe slănină, de Crăciun! Grăsuțule!



Niciun comentariu: