joi, 1 februarie 2018

A COBORÂT OLIMPUL, JOS, DIN POD!

-Afrodito! ia-ți, fa, zborul tău de porumbiță, împerechiată c-o lebădă, și du-te pân' la frate-miu, Hades! Vezi dacă mormolocul nu doarme și la ora asta, am un bișniț cu el! Că el e mort de beat tot timpul, de aia și zace în împărăția umbrelor, nu mai cunoaște mandea, care -i viu și care, străveziu!
-Ia mai lasă-mă, în pălăria mea, tată! Mă tot freci, ca pe albina lui Moș Crăcilă! Tot eu? mai trimite-o și pe Daiana, c-are niște fițe, de crezi că-i fulger! Se dă virgină și stă cu pisicile și câinii ei! Zici că-i zeița  vânătorii! Tot îl vânează pe Hefaistos, că doar e zeul aurului, el e cu metalele! Trei  lanțuri are pe gât, să legi porcul, cu ele! Meșter mare, gagiu mișto foc! Și cu ciocanul dă bine! Nicovală te faci, când dă în clocot!
- Fa, acum te zburlesc! Uiți că eu sunt Zeus, căpățâna familiei? Că pe mine nu mă contrabalansezi, una - două te fulger, c-o labă, de vezi Olimpul, crăcănat! Unde-i măta, Hera, iar o freacă prin vecini? Tot se laudă că e mama tuturor răniților, că ține la familie, c-o ocrotește! Unde pielea mea e, că mi-e foame?
-Ia nu te mai lega de mama! Vrei să te dau pe trompă, că Perseu e-al tău? Destul că ai șucărit-o cu Hercule, acum te îmbubezi la ea! Ia vezi, știe că tropăi prin curtea pațachinei aleia, din satul vecin! Muritoarea aia de foame, că de putoare ce e, numai cu taxi-ul umblă! Are patinoar sub braț! Ce vedeți, voi, manglitorilor, la nespălata aia? O fi, ea, frumoasă și cu dosul artistic, dar schelălăie javrele după  ea, pute a salam ieftin!
-Zât! Închide botul! O fi mă-ta regina familiei, dar n-am priceputără de ce a luat,  ca simboluri, coroana, cucul, leul și vaca? Ei, coroana, știu, cucu, parcă! Da de unde leu, cu vacă? Eu sunt leul și ea, vaca? sau invers?
   (Intră pe ușă băiatul cel mic, Bacchus, făcut cu Semela, cea cu ochi cruciș! Cu un ochi pe pâmânt și unul, în sticla de Metaxa. Zeus se face verde, cu dungi, nu l-a mai văzut de la Crăciun! Explodează!)
-   Unde paranghelia mătii, umbli, aschilopatule? M-a trezit mă-ta, să-mi spună că iar i-ai tocat mălaiul! Nu te mai astâmperi, îmi vine să-ți dau, cu tunetul și trăsnetul, peste botul ăla, de urs polar! Și l-ai luat și pe Hermes, zeul tâlharilor! Unde ați băut, boilor, banii de pe sandalele și casca înaripate, că cu atât a mai venit, înapoi, din Italia? I-a rămas doar casca, motorul l-a băut din prima seară! Datorită ție, mesagerul lui Clăbuc!
-   La Demetra! Ea-i cu porcul și cu macul! nu-i așa? Ei, porci am fost noi, ea a fost cu mac-macul! Și cu bărbată-său, Apollo - Macho Man! Dacă tot e el cu lumina, ce s-a mai luminat, când a văzut butoiul cu tămâiosă, îi sticleau ochii, ca farurile de BMW! L-am lăsat, acu, dimineață, spunea poezii cu nimfuțe și vroia să tragă cu arcul, da’ nu mai avea nici o coardă! Fug toate coardele, de el, că-i violent, mușcă din varice!
-   Pe tri-dinții lui Poseidon, unchiu-tău! Tu nu vezi ce față, de gorgonzola, ai? Părcă te-a mușcat capra mă-tii, de ombilic! Mai dă-te-n fasole, de muștiucar! Calci pe urmele lu’bunic’tu, Cronos, te dai pitit, când am nevoie de tine!
-   Ia mai bulește, în altă parte! Parcă eu nu știu că-l duci la inimă pe Ares, deși e-un bulangiu, n-are creier, nici cât bufnița aia de  sor’mea, Atena-Minerva, scoate prea repede șișul și – ți face buzunar de cangur! Dă-l în sulița mea, că e-un mistreț și-un șarpe cu strungăreanță! Nu înțelege nici bau-bau, de ce-l iubești, că tu ești lesbian, îți plac femeile! Altora! Că de-aia s-a tâmpit Hera!
-   Bă! Născătoarea cui te-a alăptat! Să nu vorbești urât despre Atena, că pe ea am scos-o din coapsa mea, gătită, gata! cu armură și usturoi!
-   Păi, n-ai scos-o din țeasta ta, cum spune legenda?
-   Scoate-ți, tu, ceva din țeastă – familionul e familion, nu te dai la ai tăi! Nu-i dai pe goarnă și nu le dai la gioale! Iar de Atena, de te mai iei, te miruiesc cu parul, de nu te mai ții de gard! O zeiță, ca ea, are strategia ei, de zeiță a înțelepciunii, că doar cu asta se ocupă, de toți strategii din vecini! Afrodito, iar te-ai ușchit? Unde e zeul războiul de țesut, Ares? Drăguțul de el, caftitorul lui tata, caftitor! Du-te după el, e la un grătar, după bloc! Și-i cam afumat! Copii lui tata - îmblânzitorul de șerpi!

Blocul ANL, poreclit “Micul Olimp”, odată o clădire cu apartamente și garsoniere ca la Cannes, se zgâlțâi din fundații – făcuseră grătarul pe țeava de la gaz! De la care, un semizeu micuț furase niște șuruburi, să le vândă la fier vechi! Zeiii și zeițele urcară, din nou, în ceruri, după ce coborâseră din Olimp!
Hades scăpă ca prin urechile acului - îl săltase poliția, cu o oră înainte!
Hera, puternică precum Gibraltarul, se puse, imediat, pe refăcut șeptelul olimpian!
Poseidon, pompierul-șef, ridică din umeri – își făcuse datoria, achitase și ultima rată la bancă!

Niciun comentariu: