joi, 22 august 2019

RESPONSABILITATE

Unde-i responsabilul cu ședințele? Cum? întârzie, i-a născut nevasta doi gemeni? Azi și-a găsit, să-i nască nevasta? Și noi, cum să o să facem o ședință eficientă, dacă el leagănă gemeni? O să trebuiască să-i numim un adjunct, că, deocamdată, el e singurul care știe să scrie procesul verbal de ședință. Să mai așteptăm puțin, poate apare! Ah! uite-l că vine, are brațele pline de Pampers și-un buchet de coada - șoricelului!
-   Mă scuzați, c-am întârziat, dar a trebuit să trec, să-l iau pe cumnată-meu, responsabilul cu primirile, să-l aduc la ședință! Nici la spital n-am ajuns, o să mergem amândoi, după ce terminăm aici. Cum puteam să nu fim la ședință, ce fel de responsabilitate ar fi asta?
Declar ședința deschisă: aveam un singur punct, pe ordinea de zi - numirea unui responsabil cu împăierile! Mai adăugăm unul - numirea unui adjunct pentru responsabilul cu ședințele. Responsabilul cu propunerile și responsabilul cu votarea, să se apuce de treabă! Timp în care responsabilul cu numărătoarea să aducă abacul, iar responsabilul cu înregistrarea ședinței, să-și scoată scula!
-  Domnule responsabilul cu organizarea sedinței, lipsește responsabilul cu păstrarea pixurilor!
-  E aici adjunctul său? Ah! e aici! N-ai pixuri? De ce n-ai pixuri? Ai o mare responsabilitate, așa că dă fuguța și cumpără, din banii dumitale, drept pedeapsă, un pumn de pixuri. Nu interesează cât de scumpe sunt, altă treabă era dacă le cumpăram din banii noștri. Și nu uita să - l iei cu dumneata și pe adjunctul responsabilului cu apa minerală, responsabilul plin fiind învoit de mine, să culeagă la vie. O să trebuiască să modificăm regulamentul de ordine interioară, cazurile obiective ar trebui să beneficieze de învoire din oficiu. Al 3-lea responsabil cu notatul, ți-ai notat?
-  Domnule responsabil cu organizarea ședinței, lipsește și responsabilul cu ținutul cheilor și nici cei doi adjuncți ai săi nu sunt aici! N-avem hârtie!
Are responsabilul cu hârtia! Ce dracu’! nu vă mai cunoașteți responsabilitățile? Responsabilul cu periatul, mai stai, o țâră, locului, că-ți vine acuși rândul! După responsabilul cu eradicarea fâsurilor! Să nu uiți cine te-a făcut responsabil! Pe cine punem, prin cumul, pe locurile eligibile? Nu se oferă nimeni, trebuie să numesc eu? Iar o să vină responsabilul cu bârfele, să-mi aducă la cunoștință că sunt calificat drept despot tiranic! Responsabilul cu tronarea, nu vrei să fii și adjunct a responsabilului cu ședința? Nu? ești și al 3-lea responsabil cu întreținerea? 
- N-ar fi mai bine să mai coptăm pe cineva, din afară, să ne ajute? Că suntem încărcați de responsabilități cu toții, n-avem timp să ne rezolvăm problemele!
-  Și, mă rog! la cine te-ai gîndit?
- La omul de servici, care este și instalator, și electrician, și operator calcul, și tehnician dentar! E om bun, muncitor, doar că nu lucrează ca noi, cu capul, ci prestația sa e fizică! Plus că nu poate fi învinuit de plagiat, diploma falsă sau atestat profesional! Pe astea i le-a dat responsabilul nostru cu diplomele!
- Și să-l plătim la normă întreagă? Exclus, banii de salarii sunt drămuite!

Niciun comentariu: