miercuri, 2 octombrie 2019

COTUL BULELOR CU MÂNERE! (I comă back!)

Sâc! sunt perseverent, nu mă las, până nu mă înjură cineva:

11.CODUL BUNELOR MANIERE:
”Întotdeauna, salutul trebuie însoţit de un zâmbet. Când salutăm trebuie să-l privim în ochi pe cel salutat, nu salutăm o persoană stând cu spatele către persoana respectivă sau privind spre cer sau pământ.”

Huups! salutul trebuie însoțit cu un rânjet? Nu putem folosi degetul, în sus? Pare mai simplu și mai familiar ! Cum adică – trebuie să-l privim în ochi pe cel salutat? Îți cam trebuie curaj, să-l privești în ochi pe unul pe care l-ai lucrat”! sau „te-a lucrat”! Să presupunem că îl întâlnești pe șeful tău, care a uitat demult, că-i om – poți să-i zâmbești? Cât despre privit în ochi, e mai complicat – nu vezi decât cu stângul, pe dreptul îl ai acoperit cu scuipat. Înțeleg să procedezi așa cu cineva căruia trebuie să-i ceri niște bani, împrumut! Sau a uitat să ți-i dea pe-ai tăi, cu care l-ai împrumutat, sperând că nu vede șișul ascuns la spate și că va binevoi să mai scape ceva mărunțiș! Teoretic, îl privești în ochi pe ăla considerat egalul tău, nu săpun de rufe, și nici pe unul superior ție, c-o iei în freză! Și niciodată! auzi? niciodată! nu zâmbești la nevasta șefului, polițiștul încruntat sau prostituata care te privește-n ochi, fluturând din lăbuță!
Cu statul, cu spatele, merge la politicieni! Iar privitul în sus poate fi interpretat ca o rugă adusă Cerului, să dea buboiul negru în ăla pe care-l saluți și tu ai boală pe el!

12. CODUL BUNELOR MANIERE:
„Nu vorbiți cu gura plină! Mestecați cu gura închisă! Mulțumiți chelnerului când vă servește!”

Vorbitul cu gura plină e de epopee – e cea mai convenabilă poziție sexy contemporană, când  poți să împroști cu zdrențe de mici, pe cei care au nefericirea să te vizioneaze! Mestecatul cu gura închisă, dovedit a fi un efect dezastruos al comunismului, face parte din relicvele generațiilor trecute, când se mânca frumos! Acum, când ne mâncăm  unii, pe alții, n-are rost să ții gura închisă. Gura larg deschisă, percepută ca un gest inutil de revoltă spontană, poate fi ușor, astupată, depinde cine vorbește și de ce! Iar noi cunoaștem cine are gura plină, și cu ce!
Nu mulțumiți chelnerului - s-ar putea să-i placă, să devină un obicei și să mai vrea!

12. CODUL BUNELOR MANIERE:
„Nu vorbiți la telefon în timpul mesei. Dacă primiți un apel foarte important, trebuie să vă scuzați și să vă ridicați de la masă.”

Haida - de! cum să nu vorbești la telefon, când te-a sunat maimuța parayguiană, să-ți cânte o serenadă pe FACEBOOK? Dă-o dracului de mâncare! cui nu-i convine cum vorbești tu, la telefon, să nu mănânce! Ce e mai important – să fii manierat sau să fii manevrat - manipulat?
(mai am!)

Niciun comentariu: