miercuri, 9 octombrie 2019

MORTUL, DE LA GROAPĂ, NU SE MAI DEZBARĂ!

-Auzi, fa! ce-am ajuns noi, spălători de bude? Cum adică, să ne dea afară din bar, noi nu cheltuirăm marafeți? Păi ce, la noi, în Olandezia, ne dădeau afară? Hăis! că de aia le merg prost, la fraierii știa, că e mârlani și proști grăuing ap!
-Păi dacă te-ai pis-pis, pe capac! Tu nu bagi două fingers, să-l ridici, când te debarasezi? Acu’, după ce călărirăm 6 țări, am prevenții, de la tine, că ești emanciupit! De la cotețul fără gard și curtea plină de javre, ajunserăm să dormelim și-ntrun castel, nu doar prin șuri. Și-ar trebui să fii cu inima, cât un bostan, că cât am adus noi la bujet, din munculiță adevărată, ar trebui ca rumânii din țară să ne lase să facem, pe capac, și moțuri! Ăștia e proști și necunoscători, fără euroii noștri, nu mai făceau ei, WC, în fundul curții școlii, și nici că mai trimiteau, la treiningul ăla cu fermor, omuleșteni, să-i facă mai ha-ca-na, deștepți, proștii dracului!
-Da’ la noi, în Italia, nu vorbeau cu noi, ca cu niște peizani! Venitărăm să ne facem buftelinul și na! nu poate săracul să bea un șpriț, că-l dă peste gard ca pe-un ciulin. 
-S-a făcutără răi, rumânii ăștia, se dau la noi, bafteliții! Cum adecă – eu nu om? Cum să mă invitezi afară, eu nu bani? Că când am, mă pupă tonți, în tur! Iar că când nu am, îmi fac semn cu spatele! Da’ io am tot timpu, nu trebe s-o știe ei și p-asta!
-Alilei! ficiori de clei, tare mangosiți mai suntură ăștia, de az! De când ne-am luat BMV-eu, nu mai aruncă nime, cu cartofi, după noi! Ia să-ndrăznească vreuna, că scot limba la ie, și, cum am avut pojar, când eram mic, sî vezi cum se înverzește!
-Cum sî sâ-nverzească limba, bălanule? Ce, când erai cu Alba-Neagra, pe Podu Londrei, te-o lovit soarele-n bostan? Te-a pălit, și pe tinel, încălzirea asta globulară? Ți-a ghâcit baba, în ghioc, c-o să-ți moară specia? Te-au damblagit E-urile și dai în candreală? Ia nu mai răsuci satârele, în rană, că - i clariu - nu-i de noi aci!
-Respect, fa! asta ne trebuie - respect! Cum era la ăia, cu sânge alabastru! Că nu mai e din ăia, s-a schimbat culoarea la sânge, că cei de sânge cu tine, îți vor sângele! Rău au mai ajuns țările noastre, unde ne-am născut  - să ne dea afară! Că afară e mai de trăit, decât cu peizanii ăștia, care nu cunoaște obrajurile subțiri, bronzate pe malurile Rhinului! Băga-mi-aș scufia întro căcărează! plec și nu mă mai întorc, că când vrei respect, te aruncă-n stradă!

Niciun comentariu: