marți, 1 octombrie 2019

COMPARAȚIE, FĂRĂ REPARAȚIE!

-   Ce tot îi tragi, că voi, femeile, sunteți altfel, decât noi, bărbații? Ce? voi nu sforăiți sau nu trageți la aghioase? Vă tot umflați în pene, că sunteți mai bune ca noi! Avem, practic, aceleași trăiri și dureri!
-   Știi pentru ce au femeile sfârcuri? Nu pentru voi, bărbații, cum vă închipuiți, ci pentru copii! Și voi ați profitat de asta, când erați bebei! Acum vă dați mari, dar tot cu ochii după ele! Uite cum stă treaba – om fi noi, la fel, dar ne deosebim tare! Tocmai ți-am dat un exemplu! Închipuie-ți că alăptezi – poți? Ah! mai zici ceva?
-   Mare lucru, alăptarea! Țipă ăla micu, îi bagi sânul în gură, și tace! Am putea s-o facem și noi, bărbații, dar a căzut bucuria pe voi, să vă lăudați cu ce-aveți și că vă iubesc copiii, mai tare, că le dați cu lapte!
-   Tu vorbești, care, dacă te tai la deșt’, urli că ești înjunghiat cu furca? Ia să vedem, cum te-ai simți, dacă ai auzi toată ziua “Ah, nu puteți alăpta, nu aveți sfârcuri bune!”/”Cu sfârcurile astea, nu are de ce să apuce!”/”N-aveți sfârcuri. Punct. La revedere!”? Pe tine te-au durut vreodată?
-   Când am sărit în apă, la bazin și-am luat o burtă de apă! Mamă! ce mai usturau, cu tot cu buric!
-   Ia să vezi, cum e când curge sânge, de plângi și tu, și copilașul, în timp ce el suge! Dacă nu te învață nimeni cum să atașezi copilul corect, asta faci!
-   Ce mai exagerezi! Se vezi că nu ți-a tras cineva un șut în …!
-    Basta! știu povestea cu care vreți să ne închideți gura! Să știi că-i complicat să hrănești corect un copil, nu cum ai vrut tu, să-i dai lu’ ăla micu’, să sugă o mânecă la pulover, înmuiată în bere, numai să mai tacă! Ascultă - nasul și gurița trebuie să fie pe aceeași linie, copilașul are gurița larg-deschisă, ca gura căscată a unui pește și prinde cu gurița cât mai mult din areolă, nu suge doar sfârcul!
-    Mă doare capul, prea multe informații, deodată!
- Are mai mult din partea inferioară a sânului în gură, decât din partea de deasupra a sânului...!
 - Acum ce faci, mă pui să alăptez? Mai bine mă pui să trag la furtun, din damigeană!
-    Poți să faci și candida la sâni: generează mâncărime, durere, usturime, senzație că te arde, răni sângerânde! Poate apare chiar și în gurița bebelușului! Au fost cazuri de copii care nu mai voiau să sugă din cauza rănilor și a disconfortului din gură, provocate de candida, atunci când păstrezi un mediu umed și am văzut multe mame care poartă permanent comprese pe sâni, ca să nu le curgă laptele în sutien sau pe bluze. Așa că stai cu sânii goi prin casă ori de câte ori ai ocazia.
-  Interesant! Vezi! de aia îți spuneam eu să…!
-  Tot la tine te gândești, obsedatule! Aveai o grijă - să nu mi se lase sânii, de parcă-i purtai tu! Parcă nu știu – te uitai la altele și îți spuneai că m-am lățit în toate părțile! Dar să te joci cu copiii, îți place, ai? Vouă, bărbaților, v-ar conveni să se nască toți copiii, mari, cam la vârsta când vorbesc și fac trăsnăi! Până atunci, să-i crească Bau - Bau, și Bau-bau să fie altcineva, nevasta să fie numai nuri și sfârcuri! Că de-aia se fac ale dracului, femeile, că nu știți nici să hrăniți porcul, dar vreți copii frumoși și sănătoși! Apropos! mai vrei să avem copii?
-    Dacă se mai poate…!
-   Atunci, să-i naști tu! Ce știi despre sarcină? Stai să-ți explic…!

Niciun comentariu: