sâmbătă, 11 august 2018

COAPSA LUI JUPITER ȘI MĂRUL PUTREZIT!



    Majoritatea celor care povestesc, se plasează în centrul povestirii, ei fiind cei mai ce! Poate nici eu nu fac excepție, deși ideea mă calcă pe varice și bătături!
            Natura umană a făcut din fiecare bucățică din coapsa lui Jupiter Olimpicul, câte un erou de poveste! Se pare că avea o coapsă mare, de-a făcut atâția eroi, semizei, zei și dumnezeiii...! Ascultând povestea fiecăruia, te ia cu jale la lingurică, până și CO2 din sânge se preface în stalactită, stalagmită și amigdalită!
      Impresionantă coapsa asta, a lui Jupiter, nu se mai termină! Seamănă cu legenda biblică, aia cu coasta lui Adam, numai că-i altă variantă. Nu-i de mirare că fiecare dintre noi se crede un cineva, chiar dacă posedă, drept locuință, un boschet!
            Și intersecția de-aici, tot din coapsa lui Jupite-ar, pare decupată! Pentru că nu există zi lăsată de la Creator, să nu găsești aici una sau mai multe bucățici din coapsa sus - numitului! Și, conform principiului, fir-ar muma lui de principiu! că cine se aseamănă, se treieră și se adună, pe colțul ăsta găsești mai multe mașini parcate, decât în parcările cu plată!
Priviți cu atenție coapsele lui J. - cu avariile puse, tontomobilul a deversat încărcătura, care a plecat la cumpărături! Au lăsat și santinele, ei venind dinafară”, de unde au învățat semnele de circulație! Cum ar fi, de exemplu, semnul ăla cu zebra, tradusă în limba română ca fiind "staționare prin toate puterile, pe unde apuci", că doar România este țara tuturor oribilităților, așa cum SUA este țara tuturor posibilităților! Și, oricât ne-am rușina de asta și ne-am enerva de categorisire, trebuie să recunoaștem că avem carențe! Mari!
Ce-i curios e că, dacă chestionezi membrii echipajului zebrat, care nu se sinchisește pe ce animal stă, o să-ți spună că ei, la ei, în Italia, Spania, Germania sau Babuinia, așa ceva nu se-ntâmplă, e aspru pedepsit de lege să - ți legi desuurile în apropiere de indicatoare. Că polițistul de-acolo te mardește, de nu te vezi, nu ca șpăgarii românii, care te lasă să treci!
Ca să nu rămână mai prejos,
nici The Romanians nu-s mai breji! Ia priviți cum poposesc în același loc, la cinci minute după ce străinezii” s-au prins că nu stau cum trebuie, zgâindu-se omuleții, la ei, ca la urs! Cu aceleași avarii puse, și ăștia stau ca vaca-n mijlocul drumului, doar nu incomodează pe cineva, au ei o gaură de la WC pe care trebuie s-o umple, nu vă mai mirați așa! Dacă-i întrebați, primul, care e plecat, va spune că s-a dus după o curea ruptă, de la ștergătoare, iar al doilea, el, săracul, a crezut că așa e normal, să pună avariile și să aștepte, să vină ăl din față!
Așa am ajuns să trăim în țara asta! Zic că, dacă Rutiera ar pârli pe cei cu avariile puse pe moațe, opriți aiurea, pe unde vor mușchii lor să se culce, și-ar face planul la amenzi. Pentru că a devenit o practică asemena tactică, care e de prost gust! Nu zic de cel care trebuie să vorbească la telefon, nici de cel care are motorul gripat, nici chiar de mașinile de la firmele de distribuție, care opresc exact unde le vine bine să descarce, ci mă refer la iresponsabilii care opresc, blocând vizibilitatea și traficul.
Intersecția de aici este foarte aproape de sediul Poliției Locale. Poate de aceea se opresc toți, să vadă dacă sunt văzuți, și să sfideze, că doar ei sunt coa...psele lui Jupiter ! Mărul putrezit, vârât in coș, le strică și pe celalalte! Pentru că românii și-au făcut un fetiș, din a sfida autoritatea! Care, fie vorba între noi, cam freacă mâțul! Puștanii cu umbră de mustăți au un fix pe chestia asta, ar fi în stare să se sfideze și pe ei, numai să se umfle-n cozonaci!
O să spuneți că Poliția Locală e vinovată! Nțțț! ci creierul amputat al sfidătorilor! Care îi fac și pe sfinții din icoane, să calce pe neon, nu pe bec, doar n-or fi mai prostani decât sfidătorii!
Acum vreo trei zile, când am ieșit dintrun magazin, am constatat că un dobitoc cu numere din alt județ (vecin),  a oprit mașina și s-a dus să-și cumpere un pachet de țigări. Dacă n-o punea de-a curmezișul, puteam să plec și eu! Dar el, nu! doar a durat asta cinci biete minute! Când a ieșit din magazin, a văzut că mă uitam câș la el, dar nu s-a sinchisit, pășea tacticos și netulburat! Mi-am ieșit din papuci, l-am întrebat dacă așa face și la el, în județ! Nu mi-a răspuns, a urcat la volan, a coborât geamul și și-a aprins o țigară uitându-se provocator! Dacă-i mutam fălcile la partea cu care gândea, sigur mă legau și mă duceau la judecată, cum să tulbur eu un cetățean european?
În loc să scăpăm de merele putrede, se pare că le înmulțim! Camionul nu te vede, trebuie să te dai din calea lui, o coliziune cu tigaia ta, poa să-l zgârie nițel! Mașina de fițe, dotată cu mulți cai putoare și cu cel puțin un alt animal la bord, fie forțează trecerea din intersecție, fie depășește la mustață, împingându-te în șanț! Apoi, la o bere, încep poveștile cu coapsa lui Jupiter!


Niciun comentariu: