miercuri, 15 august 2018

PARALEL!


   Mă tot strofoc să vă  înveselesc, dar n-am nici o șansă, toți sunt mobilizați pe moartea căprioarei! Atunci, să vă stresez, poate nu sunteți stresați destul!

De la jenă, am ajuns la descurajare! O asemenea mobilizare a tuturor taberelor, zău că nu s-a mai văzut! Oh! Nu! nu doar a unor grupuri, vâlvătaia ne-a cuprins pe toți, nu mai respirăm decât revoltă împotriva a nu prea știm bine, cine, dar suntem, deja dușmani! Nu mai avem mult și ne cărăm pumni, nu importă cui, răutatea din noi a făcut pui și are rădăcini adânci!
      Toată mizeria asta este efectul de seră - ne-am făcut umbrelă din niște impostori și acum nu avem cui să cerem socoteală! Fiind mai aproape și mai ușor de caftit, pocnim pe cel mai la-ndemână! La nevoie, dăm în unul mai slab, să nu riposteze! Vrajba a ajuns și-n casele noastre, ne certăm și-n familie! Ne mârâim unii, la alții, pentru că nu înțelegem ce se întâmplă!
            Oare adevărul nu-i undeva, la mijloc? Dacă ne înșelăm cu toții, pentru  că trebuie să fim înșelați?
          Nimeni nu ridică problema CUM  DE-AM AJUNS AICI? E mai ușor să zici  CE RĂU AM AJUNS! O să mor susținând că ne scapă problema esențială - ADEVĂRAȚII VINOVAȚI VOR FI PEDEPSIȚI ORI VOR PRIMI ONORURI, CA ȘI PÂNĂ ACUM?
            Am urmărit, la mai multe televiziuni,(ca să nu-mi fac împresie eronată) cursul evenimentelor de vineri. După toate soiurile de propagandă,(potop, aș zice!), nu se putea să nu iasă o nenorocire! Altfel, propaganda ar fi fost inutilă și ar fi costat prea mult, pentru degeaba! Că Puterea juca țontoroiul cu nervii românilor de pretutindeni sau că statul paralel și consecutiv, își trimitea oastea reformatoare, noi, fraierii, nu aveam cum să ieșim în câștig! Am putea spune - controversate sunt căile Domnului, numai că nu știm care Domn a pus asta la cale, E mai mulți care nu stau decât cu capul între craci și clocesc! Mai nou, emanciparea femeii a antrenat și dame, unele desprinse din cuier, altele, din turism! Nu e rău! Femeile nu gândesc precum bărbații, dar nu știu dacă sunt lăsate! Sau, după ultimele evoluții la bârnă, mai bine nu!
            Revenind la ziua de vineri, sunt zăpăcit de tot - am atâtea întrebări fără răspuns, încât mai bine mă apuc de cuvinte încrucișate, în genul celor care trec razant pein spațiul pudic și impudic. Una se referă la strategia din momentul escaladării conflictului programat, adică de atunci când protestatarii, să zicem, vreo mie, au ocupat cealaltă arteră, blocând circulația! Dacă Sun Tzu, maestrul războaielor, ar fi fost prin preajmă, ar fi chicotit - manevră de învăluire, de distragerea atenției! Apoi, Nea Tzu și-ar fi frecat palmele, deoarece manifestanții au schimbat de drum, vrând să ocupe clădirea Guvernului! Nu știu cine e strategul, dar e prost, băiatul, dacă-și închipuia că ocuparea latrinelor din clădire nu-i supravegheată strict de forțele de ordine, care se prefăceau că joasă ping-pong! Generalul Tzu a dat din cap, înjurând în barba lui de chinez, tabla lui de șah nu indica asemenea inepție! Să dai buzna acolo unde ești așteptat!
            Bun! Să presupunem că protestatarii fraiereau paza și intrau, ce se întâmpla mai departe? Comparativ cu decembrie 1989, când toți românii scrâșneau din măseluțe împotriva dictatorului și viitorilor anticomuniști de azi (noroc  că i-a mai rărit Dumnezeu!), azi suntem divizați, nici nu mai știi unde ți-e olița de noapte! Pentru că planurile celor care ne-au înțărcat, nu prevedeau și că om fi noi proști, dar ne urmărim și interesul! Pe asta s-a mizat în ultimii 30 de ani,(și mai mult), pe franjurarea societății românești, pe distrugerea intelectualității sau expedierea ei pe alte meleaguri, pe înlocuirea minții, cu prosteala! Pentru că foamea și prostia ne fac cuminți și ascultători! În carambolul acesta, așa - zișii politicieni  și-au făcut cărțile! Și încă și le fac, îi doare în burnuz, de noi!
            Deci, intrau protestatarii la Guvern, care a avut grijă să plece în concediu, cam în sensul 11 septembrie, la americani, să nu fie victime decât dintre prostime! Nu contează dacă or fi și jandarmi, copii, femei, huligani, instigatori, bivoli cu pene sau castrați! De la Pearl Harbour, încoace, dramele scot oamenii din sărite, îi fac să rupă gardurile cu dinții  și să se arunce în foc! NU TOATĂ LUMEA! ĂIA CARE CONCEP PLANURILE, STAU FRUMUȘEL, ȘI SPARG SEMINȚE!
Odată intrați în clădirea mamei ei, ce făceau? Un nou guvern, punându-se unii, pe alții din stradă? Tu, ăla, din galerie, nu vrei să fii ministrul tineretului și prostului? Nu, fără cucoane, voi, astea sunteți bune de mărșăluit, dar stați prost la geografie, încurcați capitala Istambulului, cu  pedeapsa capitală! Istambulul nu-i țară? Și nu știți nici matematică, ridicarea la cub nu însemnă orgasm! Cum 25 % nu însemnă sfert, ci pătrime din jumătate!
    Fără supărare, dar cum procedează un ministru din Diaspora, plecat de 15 ani din țară, pus, de exemplu, la Interne? Nu vi se pare că tot tărăboiul ăsta aduce a lupta alora, cu iștelalți? Și că lor, la TOȚI POLITICIENII, NU LE PASĂ DE NOI, CI DE SCOPURILE LOR?
            N-am văzut niciun apel la liniște! N-am văzut niciun politician al puterii ieșind să explice ce consideră că e bun și ce e rău în guvernarea asta! Parcă au orbul găinilor, îi tot dau cu alegerile câștigate în procent covârșitor! Că ei sunt unșii lui Bau-Bau și sunt ceva, cam în genul sfinților care pun bărbi! Ca să fie crema mai zemoasă, mai dau drumul și la tănlălăi și scorpii, a căror apariție (nu mai punem și  deschisul gurii!) stărnește ură și revoltă! De ce nu-i luați pe dobitoci, care mai mult rău au făcut, au făcut și sfinții cei cuminți, să iasă în stradă? Și-i mai trimiteți să iasă pe posturile de televiziune, la ore de maximă audiență, să se bată cu cărămida-n burdihan, taman cât trebuie - să audă și surzii, să vadă și orbii! Legați-i, fraților, de ceva, nu-i lăsați liberi! Sau trimiteți-i cu bandă adezivă la gură, să nu iasă porumbelul! Nea Dragnea, ești mata bun, să ne spui cu ce să ne calmăm, că nici pe domnia ta nu te-am văzut îndemnând la seriozitate și calm?
         N-am văzut nici opoziția să iasă, de la început, să stopeze un eventual măcel! După ce s-au mai calmat spiritele, au început, și ăștia, să muște! Se băteau, neamule! care să iasă-n față, să-i vadă lumea! Puteți numi 10 politicieni ai opoziției, care au luat-o-n freză, vineri? Că-n rest, lucrurile par normale, nu se mai bate lumea, pot ieși și ei la soare! Cine a luat-o, a luat-o, să-i fie de bine!
            Nu l-am auzit pe Președintele Tuturor Românilor, să spună - Ho! măi zbanghiilor, că vă omorâți ca proștii! O fi uitat, săracul, cum a fost după Colectiv, când avea premoniții legate de căderi de guverne! Apropos! dom’ Președinte! Ăștia e hoți, de la putere, dar Guvernul matale i-a prins și crucificat pe TOȚI VINOVAȚII DE LA COLECTIV? Că mare tărăboi ai mai făcut! nu-ți mai aduci aminte? Păi, nici ăștia n-au toate mințile acasă, îi lasă memoria!
      Ca să-și scuze mijloacele și găselnițele, politicienii, umflați în pene precum fazanul crăcănat, au scornit că numai aleșii, adică ei, înțeleg politica, care e cu totul altceva, decât de ce înțelege fazanul de rând! Din sferele și globurile lor, privind în jos, la noi, spun că noi suntem mici și nu înțelegem mare lucru!
Adevărul e că n-am înțeles mare lucru! Nici cum n-au reușit jandarmii să-i izoleze pe huligani, talibani sau soroșani! Că și mamaia Agripina spunea că n-aveau decât să facă haț! și-i prindea de urechi! De ce-a fost nevoie de cafteală, ca la hoții de cai, pe cine ieșea în cale, nu se știa că sunt filmați și-o să devină vedete? Chiar proști, să fie? Sau așa era în schema, să se facă de băcănie?
Sunt îngrozit de atîta ură! Ură dură, necontrolată, negândită, răzbunătoare! Parcă vrem să plătească cineva pentru toate păcatele lumii! Plus pentru ale noastre! Ură fără limite, ură inexplicabilă! Care nu ține cont de victime colaterale! Care ne devorează și ne transformă în fiare! Repet, de ce apar pe rețele de socializare fotografii cu oameni? Chiar dacă sunt vinovați sau nu, nu le transformați familiile în ținte! Să nu se mire nimeni, când vor răspunde cu aceeași monedă - URA! Cui îi place să expună pe cei dragi, n-are decât s-o facă! Dar nu-i normal să le condamnăm copiii! Chiar așa vrem, morți și răniți, în ajun de centenar? Să satisfacă ce? nevoia de dezbinare?
Se vorbește de paralelisme! Cred că, mai bine, am clarifica care sunt țintele noastre – vinovații! TOȚI VINOVAȚII! Cei care au profitat de situații și, încă, mai profită! Cei care nu ne lasă să ne  bucurăm de zilele de sărbătoare, transformându-le în nenorociri! Dacă vrem, cu adevărat, să ne fie bine, trebuie să stopăm jaful și să construim o societate normală, unde oamenii nu se omoară între ei!



Niciun comentariu: