miercuri, 10 iulie 2019

CUM E SĂ FII PROSTSCRIS!


    Vestea că FACEBOOK-ul, după ce primise, cu suspendare, 9 luni de închisoare, urmează să fie închis doi ani, cu executare, a bulversat damele și fonfăii, încât respectivii s-au înnecat, încercând să-și manifeste durerea! Tristețea a umplut sufletele dornice de noutăți, iar buricele degetelor au scâncit, fericite, că nu vor mai fi traumatizate fizic și psihic. Milioane de oftaturi au fost auzite în toate cotloanele lumii, până și hârciogii plângându-se de asemenea nedreptate. Pentru că era o adevărată blasfemie, să privezi atâta  amar de oameni, de o sursă  plină de informații, care depășeste, cu mult, RADIO ȘANȚ!
            Gospodinele s-au coalizat împotriva instanței care a nenorocit lumea - de unde își mai iau ele, rețete de gogonele cu susan? Sosul din papaia, ghimbir și anason, folosit la asezonarea pulpei de cangur, unde va putea fi găsit? Melcii săltăreți, cu sos alb și glaspapir, cât trebui să stea la fezandat? Sarea, da! sarea! ca principal ingredient și principală cauză în bolile cardio - vascularizate, cu ce unitate de măsură poate fi cântărită, cu metrul? Mare parascovenie, condamnarea asta!
            Din peșterile lor umede, au ieșit analfabeții – s-au simțit marginalizați, de parcă au ieșit de la nudiștii și făceau autostopul către San-Remo! Dacă li se închide socializarea, ei unde mai scriu prostii, să râdă ăilalți, de ei? Unde se mai trefilează dumnealor, dacă li se închide poarta-n freză? Cum vor mai primi like-uri, atunci când vor fi făcuți de cacao? Cratima va deveni obsesia lor, iar punctul - punct de pensie la FB! Vor ajunge să țipe de foame, dacă nu vor mai mânca litere și chiar cuvinte, ale căror înțeles zău! că le scapă! Și cum se vor simți superiori celor care știu cu un cuvânt, mai mult ca ei, dacă nu vor avea unde să-i înjure pe alfa-beții ăștia?
            Presa pare derutată – pe lângă urmăritori, pierd și așa - zisele surse de informații! Cine o să mai urmărească, pe penuria asta de hârtie normală, fake-news-urile și accidentele cu victime, care-ți taie pofta de mâncare și de mers la mare? Violurile vor rămâne simple povești orale, iar accidentele aviatice vor rămâne-n pom, cu cracii-n sus! Fețele de spate, ale politicienilor, vor pierde din valoare, iar ei, sărmanii! nu vor mai putea să se dea în stambă, scriind cu picioarele, mesaje înălțătoare și pline de capcane lingvistice!
            Poveștile zemoase, din care curg râuri de bale, se vor usca de dorul gurilor căscate, în care bâzoii vor depăna intrigi nemaiauzite. “Pepenii“ super- pârguiți, ai fătucelor fără vreun angajament de durată, nu vor mai plezni retina, în timce altele vor da dosul, deoparte! Nelipsita cafea, marcă nedefinită adusă din Brazilia, via Voluntari, nu va mai avea aroma îmbietoare, cu care toată lumea te îmbie, s-o înghiți pe nerăsuflate. O tempora! O mores! mii de lacrimi de crocodili vor săpa pe obrajii obsedaților de fake-uri, ca să nu mai vorbim de dispariția presiunii create de publicitatea extrem de agresivă, cu gust de cartofi prăjiți.
      Criza economică poate fi comparată cu scutecul plin a unui bebeluș, pe lângă tsunami-ul creat de o pauză de 3 minute, pe FC! Atunci, cum oare se va putea trăi, timp de secole, fără vreo postare cu unul care a luat mardeală, pe A1?
Uuups! tocmai ce-am primit vestea cea mare - e o eroare, nu FC este de condamnat, ci cu totul, și cu totul, altă măgăreață! Am zis eu, că-i țeapă, cine să se lege de imparțialul și dezinteresatul FC? Or fi, ele, multe alte rețele, dar cel mai chivernisit, să dispară ca măgaru-n ceață? Când și cei mai proști tăuni belesc fasolea, tot aici?
Nu mai am nicio grijă, am intrat în normal – iar mi se bătucesc deștele, de la inefabilul touch! Scap de grija că iar rămân singur, cum eram înainte de Internet, am să continui să comunic cu prietenii mei, deși pe unii nu știu dacă îi pot numi măcar interlocutori, la modul cu umblă cu forcepsul. Nopțile îmi vor fi, din nou, pline de bârâieli și pocnituri, de pocnitori și piuituri! Nici acum nu înțeleg de ce nu dorm unii, noaptea, ca ziua să poată munci! Cum de nu le cad ochii, în gură, spre dimineață, când se pun pe postat?
Iar voi, iubiții mei prieteni, continuați să-i ignorați pe ignoranți, că e nevinovați!
Asta îmi place mie la Net - normalitatea! Când te simți ca și cum faci parte dintrun întreg, dar, de fapt, nici nu te  poți compara cu un fir de nisip, prins întrun angrenaj!
Bă! să nu care cumva să dați foc la FC, jur că vă blestem dacă n-o să mai am la ce mă uita, când merg pe stradă și cad în gropi!
           

Niciun comentariu: