sâmbătă, 27 iulie 2019

FERMA

-Știi ce, Parpanghele? ce-ar fi să ne facem o fermă? Tocmai ce am citit, că unul crește struți, iar altul, șerpi! Dacă ne adunăm toate neamurile și le punem întrun țarc, avem și noi crescătorie de vipere. Toată viața, cât am stat la bloc, aveam crescătorie de gândaci în apartament! Deveniseră din ce, în ce, mai mari și mai grași, nu vroia nimeni să-i dea afară, erau precum membrii familiei. La unii, nici nu se mai deosebeau  gândacii, de membrii familiei! Mai creșteam și porumbei, era unul, ce stătea la casă și era gerontofil!
-Columbofil! așa se numesc, ca pe Cristodor Columbo, ăl de-a descoperit America, că stă, saraca! descoperită, și-o bate-n cap Trump.
- Nu! că pe porumbei, îi hrăneam noi! El îngrijea 21 de mâțe, nu mai încăpeau la masă și porumbeii! Da’ de lăuda că are porumbei! Am crescut și eu niște mâțe, îmi băgase unul, în cap, că merge blana, de căciulă! Când am ajuns la 27 de pisici, nu mai aveam loc în pat, iar nevastă-mea dormea în bucătărie. Întro dimineață, am gătat cu ferma de mâțe! Nu și cu duhoarea! Apoi ne-am mutat la casă, a murit și socru-meu, avem 2 hectare de teren și-o hardughie de casă, să faci hangar de avioane-n ea! Păcat că nu există fermă de avioane, că...! Hai să facem o fermă de crocodili, au mai făcut unii și s-au îmbogățit! Cică o poșetă din pielea lu’ crocodilu’, e 15.ooo de euro, fără TVA! “Fin și durabil!”, asta reclamă! Era venerat pe vremea faraonilor, iar unele triburi hunice îl mai venerează și azi, pentru că au preluat,  de la solzos, „lacrimile de crocodil”!
-Păi, dacă era plin de boli venerice, de ce să-l creștem noi pe ăla, veneratu, ca să ne îmbolnăvim? Că eu abia ce-am scăpat...!
-Păi, primii crocodili au apărut în urmă cu 240 de milioane de ani, iar primii umanoizi au apărut în urmă cu  abia 7 milioane de ani. Vezi diferența? sunt mai rezistenți ca noi, care nu prindem pensia! Și chiar seamănă cu oamenii, sunt rapace și, la început, alergau în 2 picioare! Și, cu toate că are cel mai complex creier dintre toate reptilele, s-a prostit, de merge-n patru, cred că de la băutură.
-Eu am auzit că crocodilii și aligatorii îsi pot schimba dantura de peste 40 de ori de-a lungul vieții. Fără plată! Cum naiba reușesc, că eu nu pot nici să-i scot pe ăștia cariați, că rămân lefter?
- Crocodilii pot înota cu până la 40 km/h doar cu ajutorul cozii masive. Pe uscat pot alerga cu până la 20 km/h, însă obosesc repede.
- Să-și ia mașină, barem un SH!
- Și crocodilul poate trăi până la 80 de ani!
- Și bunica , la fel! cu pensie de la CAP!
- Crocodilii “servesc” în medie 50 de “mese” pe an și pot supraviețui perioade de câteva luni, fără a se hrăni.
-Oauu! nu trebuie multă hrană! Dar totuși noi, dacă facem fermă, cu ce-i hrănim, că nu-s vegetarieni?
-Ei! când li s-or face foame, chemăm niște prieteni și-i lăsăm la comun, care pe care! Noi luăm subvenția de la stat și creștem pui de focă, că tot se minte la noi, de-ngheață apele!

Niciun comentariu: