sâmbătă, 20 mai 2017

CICLUL POVESTIRI ADEVĂRATE -NU TE JUCA CU CE NU CUNOȘTI!

Celebra flacără violet pe mine nu m-a făcut să râd, în 1996 am avut prilejul să simt pe pielea mea, dacă pot spune așa, cum stă treaba cu bioenergia. Și eu, ca și voi, auzisem de bio-câmp, dar încă nu păscusem pe el, noroc cu un amic de-al meu, Doru, mare fan bioenergie-paranormal, care mă prelucrase puțintel, dar tot sceptic rămăsesem. Și nici nu mă aștept că o să mă credeți, fiecare e liber și cu discernământ!
Iată ce s-a întâmplat: eram un grup de împătimiți al SF-urilor și am hotărât să înființăm un cenaclu de gen, dar nu numai! Și cum capul răutăților - cel ce venise cu ideea, stătea la curte, ne adunam la el, fie în casă, fie afară, pe prispă! Dacă stau bine să mă gândesc, cu mintea mea de-acum, nu cu aia de-atunci, trebuie să fi fost amuzant să vezi un grup de indivizi-individe, cu ifose de creatori, citindu-și așa-zisele opere, mai mult criticând pe alții și contrând criticile legate de propria concepție! Dar era creativ și năștea sentimentul că nu trăiești chiar degeaba, făceai parte dintr-un grup prea puțin eterogen, dar alcătuit din oameni simpatici și cu multă inimă.
Deci, în duminica aceea, am întârziat  destul de mult, nu mai țin minte de ce, dar nu murea nimeni de dorul meu, așa că intrarea mea nu a stârnit replici, căzusem exact în mijlocul unor discuții în contradictoriu, legate de o povestire despre care nici azi nu știu ce cuprindea. Până s-au mai calmat spiritele, fiind extraordinar de cald afară, n-am mai cerut apă de la gazdă, ci am alimentat direct de la cișmea, o să aflați de ce pomenesc de asta!
Așadar, discuția era în toi, eu eram în plus, nu eram însă, singurul, am observat că mai era o tipă blondă, trecută de 30, care asculta doar cu o ureche, se vedea clar că se plictisea! Cum nimeni nu s-a sinchisit să mi-o prezinte, am tăcut și eu, bătrânește! Numai că, nu peste multă vreme, am văzut-o căutând după poșetă, abia atunci m-am aplecat asupra urechii gazdei, am întrebat cine-i tipa, am aflat că era  cu bioenergia,  vroia să deschidă un cabinet pe chestia asta, chestie care, totuși,atunci nu mă pasiona. Și când s-a ridicat și  a dat să plece, n-am rezistat, nu merita ca, după ce fusese total ignorată, să părăsească scena fără umbră de atenție:
- Am auzit că vă ocupați cu bio-câmpurile
S-a întors brusc, s-a uitat la mine ca la un marțian, și cu o căutătură aspră, a replicat:
- Da, dar tu nu crezi în asta!
Atât de convinsă era de ce spunea, încât m-a săgetat, o idee -ce făcuse, mă scanase? Și dacă tot voia război, să trecem la război:
- Atunci explicați-ne și nouă cum stă treaba cu bioenergia, că ... nu știm prea multe!
Am vrut să fiu ironic  și n-am reușit decât să-mi sap singur groapa, s-a așezat, de data asta, în largul ei, captase brusc atenția tuturor, a început să explice că fusese chemată de o familie din oraș, deoarece aceștia aveau o fată. Iar fetei, doctorii nu-i mai dăduseră nicio șansă, le-au spus părinților să se pregătească de ce e mai rău! Părinții s-au gândit să încerce orice să-și salveze copilul, s-au gândit și la ea, au chemat-o și, când a intrat în cameră, deși fata era cu spatele, a întrebat cine a intrat. Maică-sa i-a răspuns că-i mătușă-sa, dar fata, fără să se întoarcă, i-a spus că nu-i adevărat, e altcineva. Rămasă singură cu fetița, fără să intre în detalii, ne-a povestit cum copila a intrat în transă, iar când a revenit, povestea ceva despre un coridor luminat, cu două voci distincte, care, fiecare, indica o direcție contrară, lupta dintre bine și rău, dintre viață și moarte, despre care vorbesc toți cei care zic c-au plecat din lumea asta și apoi, au revenit! Zău?
Eu, unul, mai că nu mă tăvăleam de râs, mai auzisem bancul cu coridorul și vocile, însă, brusc, mi-am amintit că soacră-mea s-a răcit din senin, într-o noapte, noroc cu socru-meu, care a stropit-o cu apă, i-a tras și niște palme, i-a frecat încheieturile, până și-a revenit! Și, de atunci, povestește la cine vrea s-o asculte, cum visa că mergea pe un drum mărginit de copaci, către o lumină, în timp ce două voci îi spuneau care, să meargă înainte, care, să se întoarcă, ultima a fost mai puternică, și a simțit căldură - se întorsese la viață! Trecând peste deosebiri, era frapant că cele două povestiri semănau, soacră-mea nu o cunoștea pe tipă, iar probabilitatea era spre zero -să vorbească aproape identic despre același lucru, soacră-mea de la țară nu avea timp nici de mâncare, dar să mai caște gura la trăsnăi!
Și totuși, mă amuzam, mă atacase direct, orgoliul meu suferea, refuzam să mă dau bătut, deși nu era nicio miză. Tipa ne-a privit, cred că era obișnuită cu scepticismul oamenilor, dar n-a cedat, a început să dovedească esențialul – nu glumea! Ne-a privit pe fiecare, apoi ne-a spus de ce boli suferim. Cum mai toate erau comune, nu mi s-a părut relevant, de două deja știam, a treia am descoperit-o peste doi ani, în circumstanțe nu tocmai plăcute! Mi-a trăsnit prin cap să o iau peste picior, așa că i-am aruncat mănușa
-Am auzit că bio-energeticienii pot ghici bolile după fotografii! Uite una! și-am scos un afiș alb-negru, copie xeroxată după un afiș electoral al viitorului primar, aflat atunci în campanie electorală.
-E bolnav de plămâni! mi-a spus, după ce și-a trecut mâna peste copia respectivă.
Mulți dintre cei prezenți au râs, eu nu! Cu o zi înainte mă întâlnisem cu soția candidatului, ne cunoșteam, mi-era director la colegiul unde profesam toți trei. Doamna mi-a spus că, de o săptămână, soțul îi zace-n pat, mi-a cerut să nu spun  cuiva, să nu-l afecteze în alegeri, lumea e susceptibilă la orice. Așa că eram printre acei puțini care știau acest amănunt care, ulterior, nici nu s-a dat publicității.  Și, totuși, eu tot nu credeam ce - mi spunea doamna Bioenergie, și nu eram singurul!
Cred că simțea asta, a privit spre un băiat de clasa a IX-a, și l-a întrebat dacă nu are placă la cap, lucru pe care nimeni din cei prezenți nu-l știa. Acesta a privit-o, mirat, s-a înroșit la față, nu-i plăcea să recunoască, dar da! căzuse cu bicicleta când era mai mic, a trebuit să-i pună o placă metalică!
Începeam să ne schimbăm părerea, dar lucrurile continuau să înainteze, ea acum trecea la treabă- a întrebat o altă tânără dacă mai pictează, lăsând-o stupefiată.
- De… de unde știți, nici mama nu știe?
- Dacă ai să perseverezi, îți va fi meserie, dacă nu…!
Fata, astăzi femeie măritată, având copii, lucrează în publicitate- design!, e bine cotată, în liceu era premiantă  și olimpică la română și matematică!
Soția gazdei, membră și ea a cenaclului, părea că nu e în apele ei. Bio-doamna a întrebat-o dacă o doare capul și aceasta a confirmat. A rugat-o să se ridice în picioare, s-a poziționat în spatele ei și a început să facă niște rotiri cabalistice, din brațe, în jurul capului femeii. Să nu te bufnească râsul, orice om normal nu putea crede decât că ar fi șarlatanie! I-a cerut să-i confirme dacă durerea s-a accentuat, nu era nevoie de confirmare, pacienta ad-hoc avea pe față o grimasă ce trăda suferință.
- Peste 10 minute, durerea va dispare! i s-a comunicat, iar gesturile cu mâinile rotite au mai continuat cam un minut, după care “victima’ s-a așezat, în timp ce energeticianca l-a chemat pe puștiul cu placa la cap, l-a pus stea cu spatele la ea și să închidă ochii. În spatele băiatului, și-a așezat mâinile paralel , la vreo 10 cm, cu corpul acestuia și a început să deplaseze mâinile stânga-dreapta, înainte- înapoi, timp în care corpul acestuia se mișca, păstrându-și  paralelismul cu mâinile, dar fără contact cu acestea! Pur și simplu, trupul se balansa mișcat de o mână nevăzută, puștiul nu avea cum să vadă direcția de deplasare, era cu spatele și cu ochii strânși.
După ce a terminat, a întrebat-o pe soția gazdei dacă o mai doare capul și aceasta a confirmat că nu. Așa că a trecut la proba finală- a luat un pet de Cola, l-a umplut cu apă de la robinetul din curte, de unde băusem și eu mai devreme, chiar de mai multe ori. A început aceleași mișcări deasupra apei, e posibil să fi făcut cine știe ce incantație, oricum, la fiecare demonstrație, noi, cei prezenți nu am auzit așa ceva. Ne-a pus să gustăm, anunțându-ne, în prealabil, că apa și-a schimbat gustul, era ‘menită’  pentru toate bolile noastre, va rămâne nealterată peste 6 luni, indiferent de condițiile în care va fi ținută. Deși nu a spus care va fi noul gust, eu, unul, am simțit că avea gust de  metal, oricum nu mai era cel dinainte. N-am nici un interes să mint, de aceea nu dau numele doamnei, pot preciza, însă, că a fost o prezență și pe canalele TV - ne-a întrebat dacă are gust de fier!
Am exclus hipnoza, am exclus regizarea unei astfel de întâmplări, nu se cunoștea decât cu gazda, și cu ea, de dată recentă, noi, ceilalți, fiind total străini. Mai târziu, și-a deschis un cabinet în oraș, peste câteva luni s-a mutat într-un oraș mai mare, unde este și astăzi.
Am mai citit despre biocâmp, bioenergie, am început să mă gândesc la multe lucruri, cum ar fi deochiul, farmecele, anomaliile, dar nu mi-a trecut niciodată prin minte că un preot, când i-am aruncat mănușa despre toate astea, poate să-mi dea o astfel de replică:

- Ce te miri așa, păi de ce crezi că sfinții sunt reprezentați cu halou deasupra? Pentru că ăla e  biocâmpul lor, mult mai puternic decât al oamenilor obișnuiți! Și de ce Iisus Hristos este înconjurat de o aureolă? Pentru că El are cel mai puternic biocâmp, pentru că este cel mai curat, din punct de vedere spiritual! Ori biocâmpul se bazează pe curățenie spirituală, nu pe abaterea de la drumul cel drept!

Niciun comentariu: