duminică, 9 septembrie 2018

A GREȘI, E OMENEȘTE?


      După 21 de ani de căsnicie, mariajul lor începu să scârție! La început, pe la balamale, apoi la clanță! Pentru că cine avea clanța mare, se auzea din stradă!
        Porniseră amândoi la drum și călătoriseră împreună, până în gara finală, unde au hotărât să-și aștepte ultimul ceas, tot împreună! Mica lor afacere mergea bine, strânseseră și-o brumă de avere, într-un cuvânt, era bine!
            Priviți din exterior, cuplul era minuna - se suplineau unul, pe celălalt, se putea baza că lipsa unuia, nu va afecta viitorul comun. N-avem de unde să știm ce vânturi și valuri au bătut la porțile vieții lor, nici nu are vreo importanță! Dar, așa cum se întâmplă când te aștepți mai puțin, vine câte o tornadă și-ți face viața franjuri! Nimic nu mai stă-n matca sa, totul se răstoarnă, vin nori întunecați, să-ți strice diminețile și să-ți facă zile fripte. Câte familii n-au trecut prin așa ceva?!? Când te pregătești de iarna vieții tale, iată că apare o primăvară ciudată, de care nu ai trebuință și care  face mai mult rău, decât bine! Indiferent de vârstă, valuri de nebunie sentimentală răstoarnă gondolele împodobite, ale soților, siliți să recunoască că nu s-au cunoscut, cu adevărat, până atunci, totul fiind doar o perdea de fum! Și cum se spune că pe om îl cunoști la nenorocire, mare e surpriza să descoperi că ai trăit lângă cineva, altcineva decât credeai!
            Să ne întoarcem la povestea noastră - singurul noruleț zăpăcit, ce le umbrea, dungă subțire! căsnicia, era că nu aveau copii! Ori, se știe că acest motiv e unul serios, pe care te obișnuiești să-l ignori, dacă Aghiuță nu-și vâră coada și-ți amintește regulat, că nu știi cum e să fii părinte! Poți fi un profesor în ale creșterii copiilor, dar nu înseamnă că te-ai chinuit cu bebe, când îi dădea dințișorii, a răcit la cămin sau și-a rupt mână, cățărându-se în copac! Abia când ești părinte și-ți mănâncă urechile năzgâmbii, pricepi ce-a pățit al tău părinte, când te-ai dus la gârlă, de era să te înneci!
Faptul că nu poți avea copii, nu e un sacrilegiu, nu e o vină! E, poate, doar dureros, să-i vezi pe alții, plângând la nunta copilului lor!
Eroii noștri nu aveau copii! Analizele scoseseră la iveală că ea nu putea avea copii, nu contește din ce motiv! Ori, în situația asta, dacă iubești pe jumătatea ta, n-o arunci, cauți soluții! Dacă nu ai soluții, te împaci cu ideea! Dacă ești slab de înger și nu suporți adevărul, o ștergi iepurește, deși ai putea să înfiezi un prunc! Oricum, odată tranșată problema, fiecare știe cu cine militează! Deși, când vine nebuneala, orbul găinilor sau cum o fi spunând (cică dragoste aprigă, târzie!), necazul poate fi pus pe tapet și făcut motiv grav de divorț! Așa au ajuns cei doi să se certe! Poate că nu ar fi dezgropat morții, dacă un alt drac de femeie nu și-ar fi vârât CO2-ul, și nu numai!
Tipul a căzut în limbă după o altă domozelă și a început să facă zâmbre și șicane fostei soții, de care dorea să scape! Vinovată sau nu, soața nu s-a așteptat să iasă așa urât, cu scandal și presiuni.Bașca atacurile pe toate fronturile, inclusiv a damei cu mamelii! Care îi spunea că e timpul s-o roiască, că nu mai are loc!
Asta e o treabă foarte urâtă - în loc să se despartă lumea civilizat, la mica-nțelegere, de foarte multe ori despărțenia este cu tam-tam-taram! Stă populațiunea pe garduri și se fac pariuri! Se distrează pe zeama altora! Le dă laptele-n Passat! Li se triangulează neuronii!
Femeia, sătulă de presiuni, își ia bocceluța și schimbă paralela, în timp ce bărbatul tropăie în cizme - e liber să-și trăiască viața, cum dorește! Mă rog! ce-a mai rămas din viață, o parte importantă, s-a ușchit!
Doi ani mai târziu, îl găsim singur, rezemând un gard! A trăit domnește, până i s-au gătat banii! Soața de mâna a doua a plecat să-și trăiască, și ea, viața, după ce l-a convins că, dacă iubești pe cineva, îl lași să plece! Așa că ea a plecat, tot era plină de viață și de un dor de ducă exce-dentar! A și uitat că promisese un bebeu!
Fosta soție își leagănă bebelușul, făcut la bătrânețe! Actualul soț a insistat să facă analize și așa au descoperit că nu ea era cu problema! Să le trăiască!
Ei! na! fiecare cu ale lui! Nu se știe?- a greși, e omenește!

Niciun comentariu: