vineri, 14 septembrie 2018

FAMILIARISMELE FAMILIEI FAMILISTE


      Ia te uită! Ați văzut chestia asta, cu familia, din poză? Păi! n-ar fi mai bine să facem un referendum pentru introducerea enunțului, ca literă de lege? Eu zic că sună mai omenește decât multe alte s-Loganuri, slogane, sloga-gane, slow-gargare, etc!

Ce-i asta-(definiție)FAMILIE- formă socială de bază, realizată prin căsătorie, care unește pe soți (părinți) și pe descendenții acestora (copiii necăsătoriți)?
Am rămas mască cu ciucurei, când am aflat de unde provine termenul de familie - de latinescul FAMILIA, italienescul FAMIGLIA! Ultimul, nu era folosit și de mafioți? Nu! nu de aceeași mafioți! Ai noștri sunt mafi-hoți! Sau mafi-tonți!
Aerul de familie, luată ca fizionomie caracteristică, fiind ansamblu de trăsături comune unui grup de persoane înrudite prin sânge, ne cam duhnește! Cea mai mare familie de pe aceste meleaguri - neamul românesc, s-a umplut de sânge și de scuipat, odată cu certurile și scandalurile din familie! Aerul de familie nu mai merge decât la ședințele de partid, când pupăciunile pe toate părțile și la onor! șefimea! fac atmosferă! Cât de tandre sunt întâlnirile unde se stabilesc ce ghinioniști mai sunt luați în vizor, că doar nu fac parte din familie! Ce contează că mamele o iau pe cârcă de la masculii întorși de la țâță și de cârciumă? Ce contează cu plodurile dorm în grajduri, când făcătorii lor sunt făcuți praștie, de nu știu nici dacă au copii!
Când vorbim de familie, trebuie să vorbim despre educație! Iar educația nu se face cu referendum, se face cu trudă și migală! Ca să nu te trezești că te mușcă copilul, de varice, așa cum l-ai învățat!
Așa că ne pregătim de un referendum pentru familia de cuvinte! Unele, grele, altele, șoptite! Cine spune că țara asta e săracă? Dacă avem bani pentru adunări populare, mitingării și referendum, înseamnă că mai există de furat! Că suntem chemați să facem umbră pământului sau să participăm la cros, iar se duc banii pentru grădinițele și creșele alea, care se construiesc pe hârtie! Când ne vor chema să votăm pentru recuperarea a ce s-a furat? Pentru impozitarea veniturilor  cultelor? Pentru sistarea finanțării bisericilor, care or să fie mai numeroase decât enoriașii? Pentru eliminarea inscripțiilor bilivgne, trilingve și în limba...? Când vom fi invitați să ardem  scursorile astea de manuale? Pe rug, cu idioții care le fac! Când vom putea ieși și hotărâ, că nu mai poți trăi întro țară unde prostia e mai tare decât familia?
Știți cum se spune - acasă e locul unde te simți bine, în largul tău, te simți TU! La fel și cu familia - ea sunt ai tăi, cei dragi sufletului! E treaba fiecăruia să decidă cum și-o face! Atât timp cât normele de valori promovate sunt de tot rahatul, (nu retrag niciun cuvințel!), a vorbi despre tipul de familie legiferat, chiar că e de noaptea minții! Cum adică, dacă e doar mama, fără tată, nu-i familie? Poate n-am înțeles, eu, bine! Dacă moare sau divorțează, copii sunt ai străzii?
Când am divorțat, la vreun an, a venit fiică-mea plângând - învățătoarea le-au spus, în clasă, că acei copii, ce provin din familiile divorțate sau cu probleme, trebuiesc evitați! Că sunt fără familie! Am mai scris asta, vă dați seama cât ne-a durut, când o mizerie de om și-a permis să împartă copiii în buni și răi! I-am dorit să vadă și ea, cum e să fii judecat după  prostiile altora! Să  vedem, ce simte?
Iar acum, se vrea marote! S-au terminat de făcut prostii, și vrem una nouă! Zău că m-am săturat de țara asta și de conducătorii ei!
Cițiți cu atenție ce scrie pe “manifestul” de mai sus! Pe mine m-a impresionat! Nu știu cine e autorul, dar i-aș da un premiu! Vă puteți închipui ce-ar fi, dacă în fiecare casă, ar exista astfel de gânduri? Nu puteți, nu? Să vedeți ce-ar fi pe pereții politicienilor: Noi, în această casă, trăim ca barosanii, pe banii celor care sunt proști și ne ascultă! Nu ne certăm, că n-avem timp între două vizite la Ibiza! Copiii copiilor noștri vor avea familie, pentru că le-am distrus familiile altora și am pus,în locul lor, un mare chix! Oricum, ei tot orfani, sunt!
Ei! ce ziceți de-un referendum, pentru introducerea în școli, a celor din foto? Poate vor mai învăța și alții că, fără suflet, cum sunt ei, nu se poate trăi!


Niciun comentariu: