marți, 4 septembrie 2018

CĂLARE PE SITUAȚIE!


     Baba Ghia, urmașa vestitei vrăjitoare Ludmila Cocașanel, își adora copila, ajunsă la micuța vârstă de 32 anișori! Inima ei de mamă, tată și două rânduri de bunici mai mici, dădea pe-afară, văzându-și odrasla rotunjoară, înfoindu-se în căruța ei cu coviltir, de 70.000 de euro! În același timp, inima ei de mamă sângera, biata fătucă nu reușise să agațe niciun individ cu brăcinari de soi, cu care să se tăvălească pe-nserat, pentru toată viața! De fiecare dată când fetei i se aprindeau călcâiele după vreun papițoi, perdeaua de fum stârnită de focul  dragostei masca birul cu fugiții, la care se antrenau purtătorii de bărbi. Baba Ghia nu înțelegea, și pace! ce blestem fusese aruncat pe biata ei fătucă, din ce în ce mai depresivă de atâta schimbat cocoșelul, situație la care încetase demult să mai țină evidența, deoarece pierduse șirul!
            Baba Ghia, încă tânără la cei 47 de ani ai ei, arăta mai tânără decât fie-sa, lucru care o zăpăcea pe copilă, sătulă să vadă cârdul de purtători de ițari, rânduiți la ușa mă-sii, cu limba între urechi, poate vor fi băgați în seamă de bengoasa vrăjitoare. În timp ce ea, sprințară și fudulă, abia prindea vreun fraier pe săptămână, să facă schimb de fluide!
          Ghia își luă inima-n dinți, având grijă să n-o bortelească cu caninii, și-și convocă unica copilă la un brainstorming pe teme de măritiș. Adusă mai mult târâș, copila își propti, ostentativ, căștile pe urechile puțin cam mari, bune să facă umbră gâtului scurt și gros, și se prefăcu că-i super-atentă:
           -Bată-te, să te bată! de sclifosită! începu Ghia ce numea de obicei preludiu la o treabă scofâlcioasă”. - Mă fată! da’ tu n-ai de gând să pleci de pe capul meu? Să mă faci bunică? Să-mi aduci un nătărău, să aibă cine să-mi dea un pahar cu apă plată, la bătrânețe? Să aibă cine să-mi deschidă limozina, când descend acasă? De aia ți-am cumpărat alea trei diplome, să faci frecții la motan? Nici meseria noastră, rămasă de la bunic’ta, nu vrei s-o faci! O să mor ca mâine, și tu, tot proastă ești! Barem de te-aș vedea cu vreunul atârnat de gâterez! Mă bagi în boale, cui oi mai semăna, că eu proastă, ca tine, n-am fost! Săracu’ tact’cu, până în ultima clipă a vieții lui își scurgea ochii după mine! Pe când tu! neam! proastă cu diplomă!
            -Mai scutește-mă de  figuri din astea, de la paralele, că eu tot ajung să evoluez la sol! Numai că nu vreau să mă mărit, mă simt bine fără trompetist, după mine! scoase limba, la ea, Drăgălașa!
            -Am greșit, când nu m-am ocupat de educația ta! să te văd călare pe situație! Așa că azi o să faci ce-ți spun eu, fără comentarii! O să iei prima lecție de călărit mătura, ca orice vrăjitoare cumsecade, care învață abecedarul meseriei de călăreț pe situație! Pentru asta, tocmai mi-a sosit din Franța ultimul tip de mătură, ăia din Harry Potter o să moară de invidie, are volan reglabil și 8 trepte de viteză! E mai tare ca BMW-ul tău! Urcă! ieșim la o plimbare!
            -Nu urc, mă văd fetele și râd de mine, că nu-s pe trend! Plus că nu încăpem amândouă, e monolog!
            -Urcă, îți zic! Că eu merg cu mătura aia veche, roasă de atâta călărit, cu care mai ieșeam, seara, cu tactu, la terasă! Gata ! acum accelerează! Nu așa, proasta mâței, ci ca și cum l-ai lua pe iubitul tău pe după gât! Nu să dai cu el de pământ, tu nu vezi că te răstorni de pe mătură? Au! Era un copac! Tu nu l-ai văzut? Că dacă era unul în pielea goală, îl vedeai! O fi seară, dar nu porți ochelari, așa că să nu nimerești în liniile de înaltă tensiune, că te prăjești! Și nu-i ca la solar! Ah! am uitat - tu știi cum e să te arzi, o faci zilnic! Virează, că intri în turla bisericii! Și tu ai o problemă cu biserica, nu vrei să intri-n ea însoțită! Biserica...! Așa mai merge, cu capul gol, că la tine nu-i plin niciodată decât cu tărâțe! Noroc cu creanga aia, ți-a luat fesul! De ce ți-ai pus fesul ălă, să nu te vadă lumea cu mă-ta? Ai ceva în fes? că eu n-am reușit să aflu, oricât m-am chinuit să-ți bag în el! Este ultima oară când îți mai explic cum se stă călare pe mătură, ca să știi cum se stă călare pe situație: bărbații sunt cum îs noruleții ăia, din jurul tău - pufoși, umflați, plini de sine! Cum sunt norii plini de ploaie, așa și bărbații, sunt plini de bere! Ai mai multe variante - ori intri-ntrânșii, ca să nu intre-n tine, ori îi ocolești și nu-i scapi din ochi, ăștia e în stare să te bage-n ceață! De aia e bună mătura, pui mâna pe ea și dai în ei, până cer iertare! Dar nu înainte de nuntă, că se risipesc și le iese soarele! Dacă te miști repede cu măturoiul, în jurul lor, îi aduni ca pe gâște! De aia trebuie să mergi cu Mach 5! Nu cu Mach 3, cu care te epilezi! Ideea e că nu trebuie să-i lași să-ți stea tot timpul sub fustă! Zât! să nu zici că așa nu mai ești deasupra lor, unde-ți place, trebuie să operezi cu mătura looping-uri și ton-tonouri prin preajma lor! Asta le place, să pari tăn-tăloaică! Ceea ce, la tine, nu e greu! Nu te dai jos de pe mătură, decât dacă vezi că-i treabă serioasă, unii bărbați vor numai să folosească paiele din ea, să se scobească-n dinți, nu și însurătoare. Și nu confunda mătura, cu scaunele din mașină, sexul pe mătură e dificil, nu-i ca-n tărăboanță, să cazi pe spate, că te-ai dus! Am obosit, vezi că ai în trusa de scule a măturii, instrucțiunile de utilizare! Ai două zile la dispoziție, să le citești și să vii să dai un test - grilă! Dacă nu-l treci, să pleci de la casa mea, eu proști, nu prăsesc!
            -Mami! Pot să mă joc cu mătura ta? Că a ta e uzată, gata! Și mie mi se rupe de lecțiile tale, de mătura mea cea nouă și de toții masculii! Că tu vrei să mă vezi la mătură, nu călare pe situație!

Niciun comentariu: