miercuri, 5 septembrie 2018

MIROS DE (A)MIGDALE AMARE!


Pe când  eram un plod răpănos, care fura cărți (nu avea cu ce să și le cumpere), dacă nu mă părăsește memoria RAMA, fiind, de la o vreme, extrem de tartinabilă, cred că am citit o carte - MIROS DE MIGDALE AMARE! Sau poate a fost un film, sau amândouă! Cert este că interesanta comparație viza mirosul cianurii, care te execută mai ceva decât facturile! Sau, poate, e tot pe invers!
Din cauza căldurii, dorm cu ferestrele deschise și cu instalația de aer condiționat, ambalată, pe prispă! Răcesc ușor, numai ce-mi arătă cineva ghiața din pahar și strănut! Dar nu asta e important, ci că mă trezesc dimineața în miros de caca(o)! La început, am crezut că vecinul a scurtat drumul spre buda din fața casei sale (sâc! că nu toată lumea o are-n… fundul curții!), dar tatăl nostru, care ne ești FEISBUUCUL! m-a temperat continental, către tropical - peste tot, în oraș, miroase la fel! Și, ca să fie și cireașa de pe moț, șeful mi-a spus că și în reședința de județ pute idem!
Am dat anunț pe căile de comunicație - caut răspuns la duhoare! Inițial, problema nu m-a lovit cu melesteul, așa e în feudalism, unii au doar apă potabilă, alții au apă și pentru spălat! Apoi, când mi-am luat volan pe dreapta, să cârmesc nasul, trecând pe lângă licuricii sclipind de jeg, m-am izbit cu pieptul meu de oțet, pardon! oțel, de propriul meu duhnet! Ceea ce m-a transbordat în lumea apelor, unde Kevin Costner dădea din branhii! Adică mi-am pus problema din punct de vedere euclidian - n-ar trebui să mă băiesc mai des, să nu zică viermii, că-s nespălat?
Se pare că mi-am făcut mustrări degeaba - în lumea nespălaților, eu pot fi rege, chiar dacă put ca un sconcs! Numai ce decolezi pe asfaltul încins și fetidele parfumuri dau năvală în simțul tău olfactiv, atrofiat de produse cosmetice, amestecate cu produse de îmbălsămare! De aici se naște întrebarea - oameni buni, la așa călduri, n-ar fi bine ca unii să treacă pe la arteziană? Sau să cheme pompierii, să se spele sub presiune? Parfumul de urină, în combinație cu Avon, dă senzații tari, cam în genul crustei jegoase amețitoare! Nu zic că eu miros ca un ghiocel, crin sau zam și bilă, dar nițică baie ar merita și nasurile noastre!
La beleaua cu spălatul, se adaugă urinarii de pretutindeni! Prin spatele lat, al blocurilor, zac rămășițele culturii agro, bazate pe îngrășăminte naturale! Cărările spre civilizație sunt pline de situri cafenii, unde arheologii vor căuta pe cei care ne împut neamul! Sau nu vor căuta deloc, de obicei adevărul și arte-fructele mândriei naționale ies la suprafață! Spun asta, conștient că jignesc ochii și auzul cititorilor mei, dar e mai bine așa, decât să simtă la nas efectele capitalismului sălbatic, care n-are WC!
Sper că vânzările la săpun nu au scăzut! Cum văd treaba, la hârtie de scris pe… pereți, cu degetul, s-a cam dus vremea, cu toată educația de maidan prevăzută în programa școlară! Să nu mă contrazică cineva! duminică, venind în convoi, cu o nuntă, niște maimuțoi cotondenți opriseră lotobuzul, să se excrementeze, și au ținut morțis, beți fiind, să se laude cu virilitatea lor, în fața mirilor și-a nuntașilor. Să nu fim ipocriți, să evităm subiectul - gestul lor m-a dus la comuna primitivă, când măciucarii conduceau lumea, ca și-acum! Plus că n-am văzut nimic interesant, cu ochelarii bine șterși, cred că minuscula era cât mintea lor! Ceea ce denotă gradul de ema-sculare a cioroflicilor de azi! Vizibil timorați!
Mâncarea se strică-n frigiderul care-și pune tampoane-n nas! Mirosul pâinii coapte este înlocuit de mirosul pâinii fierte! Băuturile răcoritoare au rămas tot răcoritoare, dar miros a ciorapi nespălați, uitați în mașina de spălat! Produsele cu mucegai, după modelul franțuzesc, sunt înlocuite cu mucegaiul de pe produse de toate felurile! Carnea fierbe la foc mic, fără oală, iar roșiile put a ceară de parchet! Peste tot, șobilani și șoricați! Că șobolanii și șoricuții nu stau pe stradă! Plus că au probleme cu burta! Tabloul nu-i complet, lipsesc mirosurile!
Revin la duhoare și fac apel la instituțiile statutului - nu mai puneți, peste tot, nespălați, că de-aia pute! Nu că noi, nu! dar, la unii, le pute rău! Cu avalanșa asta de detergenți, fiecare spălând până și păcatele primordiale, nu numai ciordeala de doi lei, ar trebui să fie lacrimă în jur! Din păcate, nu se poate, tot jegoșii fac regulile! Și e tragic, pentru că m-am gândit, ca să scap, să caut un săpun de lux, dar n-am găsit și funie pe măsură!
De parcă toată omenirea se uită câș la români, nici vremea nu mai ține cu noi! Ăia de la butoane ne-au mai dat și-o porcină! Pute a înțelepciune porcească și-a parfum de șorici! De aici, trag concluzia că ocluzia vine de la vremurile care le trăim, din care nu putea lipsi mirosul de parfum de tei, miei și purcei!
În loc să ne facem viața mai ușoară, noi o împuțim! În loc să ne sprijinim unii pe alții, noi ne stropim între noi!
De aici, mirosul grețos ce ne-a invadat și care s-a lipit de sufletele noastre! Nu ne ajungea că suntem frecați cu un ou și cu oțet, din toate părțile, acum trebuie să mai strâmbăm din nas și la propriu!
Dragii mei, mă duc la duș! Poate așa scap de propria mea imagine pestilențială! Brrr! Îmi vine să vomit, de toate astea! Și mă întreb dacă mirosul de amigdale amare, are vreun tratament cu cianură!?!

Niciun comentariu: