vineri, 21 septembrie 2018

ALTĂ TREABĂ, NU AVEȚI?


    Măi oameni buni, dar voi, altă treabă nu aveți? Nu umpleți borș, că, uite! au adus chiupuri în piață, le fac, și pe astea, tot chinezii? Nu dați c-o sapă, acolo, să mai piară o buruiană - două? Că s-a umplut lumea de scaieți! De ce nu vă duceți să vedeți un film vechi, să vă mai treacă fumurile, că trăiți în alt secol? De ce nu puneți gogonele, că de gogonate, se ocupă altă specie? Niște zacustă, pentru iarnă, că de ghiveci, avem parte de multă vreme? Au intrat copiii, la școală, treceți la făcut temele, dezvoltarea umană a modificat și aritmetica, și tabla înmulțirii, n-ați zărit, printre morminte, cum face tanti Olguța adunări, dar și împărțiri, că de înmulțiri, au grijă metodelor de contra - concepție? Și s-a umplut lumea, de adunări! Ieșiți la o plimbare, că acuși vine iarna și vă apucați de strâns pe mama ei de curea, să aveți cu ce plăti încălzirea! Zic să profitați de apusul ăsta, că, din răsărit, nu prea se vede mișto! Lăsați, naibii! penalii și jocurile de culise! Jucați la păcănele, barem nu moare speranța îmbogățirii peste noapte, că speranța unei vieți simple, omenești, fără draci și nervi suciți, a crăpat demult! Uitați-vă, ca mine, la desene animate, mai multe o să învățați de-acolo, decât din bălăcăreala asta! Cum? ce îmi pasă mie, de-mi vâr nasul unde nu-mi fierbe zama? Păi, dacă stau bine și gândesc prost, cam aveți dreptate, eu trăiesc în Țurubumbi, așa că să mă deranjeze cultura de ovăz, nu ce fac cei de vârsta mea, care nici ei nu știu ce să facă? Cam băgăcios, nu-i așa? Lăsați politica pe seama cui o mănâncă cu linguroiul și se spălă pe dinți degeaba!

Toată ziua, toată lumea discută politică! Vrei să faci o glumă și te trezești că s-a supărat cineva, zice că te legi de-ai lui! Care sunt prieteni cu- ai mei, dușmanii tăi, colaboratorii lui Zimțatu și postacii lui Gogu Deșălatu, ăla care nu-și mai amintește câtă mămăligă a subt de la mă-sa! Complicată situație - să nu știi ce vorbești, cu cine și cât la sută din ce spui, crezi, și se potrivește, cu punctul de vedere a electrocutatului! pardon! interlocutorului tău! Până și cel mai bun prieten al tău, ba chiar și cel mai bun prieten al omului, câinele, poate deveni un inamic în idei, dacă nu știi cum să deschizi gurițoiul! Nu ajunge că ne prostim pe zi, ce trece, ne batem și-n sintagme! Și, în timp ce noi discutăm aprins despre ce fac unii sau alții, cineva ne umblă-m buzunar! și nu e Moș Crăciun!
Să privim la momentul ăsta – ce mai punem botul la circul televizat! Din lipsă de activitate (la unii, chiar cerebrală!) facem pornostikuri, pardon! pronosticuri privind puciul din PSD! Zău??? Care puci? Poate pucul din PSD?! Ăla pe care-l pasează către poarta adversă, unde nu e nimeni, portarul opoziției s-a dus la dentist, unde stă cu gura căscată. Vedeți ce înseamnă civilizația? Dacă nu ai cu cine să te bați, te bați singur, cel puțin știi cum se termină meciul - în favoarea ta! Măi, să fie! chiar că suntem niște mangosiți și niște blefteriști, dacă ne închipuim  că para mălăiață cade așa ușor! După ce-ai săpat pe toată lumea, de sunt minerii îngroziți de capacitatea ta de forare, cum să-ți iei jucărelile și să pleci? Care e tâmpitul, să riște plecarea de la guvernare, de la pensiile speciale și de la mălaiul grișat, pentru că poporul român are ceva nelămuriri? Nu, fratelo! rămânem aici, unde e cald și bine, că nu ne dă nimeni afară, până la alegerile viitoare! Ce? opoziția? Ce-i aia? Ei nu au pensii speciale? N-au primari care fură? Păi, cum era vorba aia - schimbarea stăpânilor - bucuria nebunilor? Care vrei, mă, să-ți schimbi stăpânul, ce, ești nebun, dacă vine unul mai al dracului?
Am deschis, putințel, televiz-ul, pe știri! Apoi, înțelept, cum m-a făcut maman, l-am închis! Vorbea de unitate unul, cunoscut ca mare hoț! Când a ajuns la partea cu - în slujba alegătorilor, fac mult pe mine! la fel am făcut și eu, din patriotism! Iar am dat peste unul dintre sacrificații” care belește un județ, de la origini și până în prezent! Și care, ghici! cu cine ține?
Mă uit pe fereastră și încerc să nu-mi închipui că asist la o nouă făcătură! Mă bucur că madam Prima Ministră a Tuturor, nu-și mai dă demisia! Nu știu cine i-a cerut-o, poate avea vreun motiv! Fiind și șefa mea, mă bucur că nu cedează! La demisie, c-or mai exista și altfel de cedări! Asta îmi place, mie, la conducătorii mei iubiți - odată ajunși la vârful piramidei trofice, nu mai vor să coboare nici cu liftul!
Între timp, geme țara de  lipsa forței de muncă calificată! De prețuri umflate și prețuri cu burta la gură! De porci ascunși prin cotețe și păduri, de frica pestei porcine! Am uitat de spitalele cu câte trei pacienți în pat, unde densitatea populației sporește cu paraziții noștri! ETC! Nu zic ba! nu o ducem rău, o ducem comsi-comsa! Să vedem pe viitor! Când vom descoperi că nu mai avem din cele ce ne trebuie, pentru că n-are cine să le producă! Cât despre politicieni, treaba lor, să-și scoată ochii! Nu că n-ar trebui să ne intereseze, dar e prea târziu, s-ajuns prea departe! Când se spală lucrurile pe net, în ochii tuturor, mi-e teamă că nu mai există moralitate, există numai dispreț!



Niciun comentariu: