miercuri, 2 august 2017

MESAJ CĂTRE CITITORI –MAMA LUI DE ARICI!

 Azi, un binevoitor rău intenționat mi-a plasat pe FACEBOOK un material cu minciunile pe care o mamă le utilizează pentru inducerea în eroare a copilului, pentru a-l proteja! Tragic e că trebuie să se apeleze la astfel de ghidușii, pe care, sincer, nu le-am zărit prin telenovelele cu bogați, poate din cauză că nu urmăresc așa ceva!
Zic că a fost rău intenționat nu pentru intenție, care este lăudabilă, ci pentru falsa idee că toate mamele sunt la fel, altruiste și iubitoare, capabile de sacrificii, rupându-și de la gura lor, pentru copii! Cum rămâne cu bețiva din  județul Vaslui, pe care am văzut-o prăvălindu-se în șanț, pe marginea drumului, în stare să dea în judecată Statul că-i ia copii și-o decade din drepturi, decăzută fiind până în măduva oaselor ei pline de alcool și a vaselor sale din alcool, cu ceva urme de sânge-n ele? Să fim serioși, avea doamna respectivă o dragoste față de pruncii ei, ceva mai puțin substanțială decât alocația pe care o primea pentru torturarea lor și pe care risca să o piardă!
  Povestea interpretativă despre sacrificiul tuturor mamelor a venit la pachet cu moartea unei femei, mamă a patru copii, presupusă victimă a sigurului asasin concubin, tatăl orfanilor! După ce a caftit-o, de a înnebunit-o, pe femeie, după fiecare repriză împăcându-se la un pahar de băutură, unde și-au plâns unuia-altuia pe umărul ce nu voia să stea locului, lumea s-a mirat că cum a murit ea, că concubinul a sunat la 112, intervenția fiind tardivă. Că ca ei sunt multe familii pe lumea cea rea, că copiii nu sunt vinovați cu nimic, că cretinătatea și beția părinților i-au lăsat fără amândoi, una - la cimitir, altul - la pușcărie! Dacă cineva vine și spune că cam ar trebuie să milităm pentru pușcării și pușcăriași în libertate, din ăștia, să reducem cheltuielile și supraaglomerația în lăcașele de cult isteric, zău că-mi cumpăr AKM! Numai pentru poveștile de groază de mai sus, care fac rating, dar ascund sub preș miracolul existenței contemporane - nu ne interesează decât dacă ne afectează, și nici atunci! Ce? sunt copii mei? Ce, dacă îi arde cu țigara, n-o fi având, sărmanul asasin, lampă pentru sudură! Pot merge la biserică și să jur că-s fără de păcat, nici usturoi n-am mâncat, nici gura nu-mi miroase, da-mi pute! Trăim lângă nenorociri din astea, aproape suntem întinați de mizeria indescriptibilă și atroce, dar nu e treaba noastră! Să-și facă treaba cei pentru care sunt plătiți pentru asta ! Noi suntem simpli spectatori, realitatea bate filmul!
Totuși nu înțeleg ceva-de ce stătea victima, de-o ciocănea ăla din toate unghiurile, bașca o făcea rotisor cu țigara?! Avea masculul mânere de aur și diplomă de sculptor în fecale? S-au terminat bărbații muncitori și cuminți, cu dragoste pentru familie? Nebănuitele sunt căile dragostei, dar iertați-mi cinismul! eu, unul nu plâng după bătuți de soartă, de consoartă, de toartă și de arta de a fi o mizerie, care își chinuie copilașii, de amor și de amorul artei!
Să nu exagerați - NU MĂ ADRESEZ MAMELOR-MAME, CARE MERITĂ CÂTE DOUĂ STATUI ȘI-UN GARD VIU, ÎN JURUL LOR, CEEA CE AR FI PREA PUȚIN PENTRU EFORTURILE CARE LE-AU FĂCUT PENTRU COPIII LOR! ÎNCEPÂND DE LA BELEAUA CU ȚINUTUL ÎN BURTĂ!
Sufletul meu de arici sângerează - nu e treaba voastră de ce, sunteți tot simpli spectatori! Poate suntem prea mult, SPECTATORI!

Expunere de motive
Se ia una mamă, de exemplu o mamă de arici! Care a pierdut una bucată arici mic, căzut într-o hazna, de parcă nu era deajuns să trăiască,  precum noi, în ea, trebuia să-și dea duhul acolo!  Așa e cu norocoșii, nu apucă să guste din viață, că scapă în ea! 
      După așa durere, aricioaica pune pe picioare alți doi arici, tot timpul cu frica-n sân că îi papă haznaua. Ca să se protejeze de un eventual deces de arici mici, îi bate regulat, astfel că-i tăbăcește îndeajuns să nu se mai teamă că-i calcă vreun camion, n-are ăla anvelope să reziste colțuroaselor extremități aricești! Între două episoade de trosneală, îi educă să nu se înțepe ca toată lumea, așa că, mare nenorocire! un pui-arici pierde un ac care aparține mamei. Cum era acul de cusut ciorapi, puișorul o fură pe cocoașă, fără să recupereze țeapa pierdută. Rămâne dator pentru altă dată, adică până la sfârșitul zilelor sale!
     -Ce copil frumos și deștept are mama! se entuzi-asmiază aricioaca, în  fața puiului, care, de mândrie, cade-n nas, dar nu oricum, ci într-o baltă.- Dobitocule și tăntălăule, moașta cui te-a zămislit! continuă mama iubitoare oda puiului ei, furioasă că iar se pune pe spălat la lăbonț echipament murdar, plus miștourile vecinelor care au văzut faza. Puiul mai adaugă la catastif una bătaie degeaba, el tot nu a înțeles de ce trebuie să fie tot timpul curat. A două zi servește o nouă porție de labe-n cap, pentru că o vecină, trezită intempestiv de câinele de bărbată-său, jură că l-a zărit  pe puști trăgând cu praștia în porumbeii ei! Aricioaica aplică pedeapsa moralizatoare, fără să bage de seamă că, la ora indicată în declarația  proastei, puiul ei sforăia pe mai multe tonuri, lângă pieptul ei iubitor!
     Nu trec multe zile și puii de arici primesc o nouă mardeală - jucându-se  prin curte, o izbit-o pe Gura Mahalalei, o altă vecină cu vocație de codoașă, împerecheiată cu un hipopotam    În aceeași zi, mai primesc un desert, datorită unui geam spart. O iau din nou de la capăt și așa ajung mari, chit că bătaia e ruptă din Rai! Peste toate bătăile pe nimic, n-au răbdat niciodată de foame și au reușit să ajungă și părinți! Fapt pentru care, zilnic, aplică corecții pe zonele moi ale puilor, chestie de obișnuință!
    O altă familie de arici numără doi bătrâni, doi - foarte bătrâni și trei ariciuți! Până face cel  mai mic vârsta de mers la școală, tatăl arici are, deja, la activ, trei condamnări și 5 ani de pușcărie! Ultima dată a confundat capul unui amic de pahar, cu un perete, lovindu-l c-un picior de scaun!  Dezamăgit că doctorul îi spusese că are scaun moale, după ce a dat cep tărtăcuței sus-pomenitului, vine acasă să se culce. Nevastă- sa nu e de aceeași părere - o dor dinții de la niște alunițe! Tocmai ce a terminat de scuturat în vizuină - covoare, socri și copii! Dorește, sinucigaș! să-l scuture de ceva bani pe ariciul tată, dar nu - i iese pasiența, ăla bagă cuțitu-n ea și se întoarce la bulău, pentru mulți ani trăiască!        Copii asistă, neputincioși, care din pod, care din cireș, care de sub pat!
    Câțiva ani mai târziu, când aricioaica se satură de dormit singură, fiul cel mare bagă și el alt cuțit în ea și pleacă și el după tac’su! Aricioaica se face bine și-și mărește doza zilnică de băutură non-energizantă! Și pentru că ei nu-i mai trebuie mâncare, crede că asta se aplică și la alții, printre care și la copii rămași! Next fiu scurtează trecerea spre pușcărie, n-apucă să devină major, că face un buzunar de cangur unui străin, auzise că-i la modă și că se poartă! Spre ghinionul lui, pe durata anchetei face vârsta necesară ascunderii  după gratii și nu se lasă până nu-i rupe piramida unui coleg de celulă mai curios! Încă unul sub pază!
    A rămas acasă doar sorela, o bucățică bună de 16 ani, să zici că-i aricioaică de 25!  Cum madam Arici nu e cu mințile la ea, ci cu ele scufundate în trăscău, fata începe să uite cum e să ai mațul plin. Deoarece nu poate fugi de-acasă și nici prea departe nu se poate duce, se bagă-n patul unui tânăr vecin de 59 de ani, căruia îi toarnă un plod, spre rușinea familiei lui, cel mai mic copil personal fiind cu 12 ani mai mare decât proaspăta mămică. Mama-arici, într-un moment de luciditate scăpată de sub control, își denumește fata - CURVĂ NESIMȚITĂ! acceptând să trăiască alături de ea și de nedoritul arici-nepot, cu o condiție - să i se ia de băut din pensia alimentară! 
    Iată doar două cazuri amărâte, dintr-o multitudine de cazuri, în care mamele joacă rolul principal!  Și  nu sunt cele mai reprezentative! Pot, însă, să creioneze urmările unui educații familiale, în  care matriarhatul devine de tot rahatul! Dacă mai adăugăm și un tată năzdrăvan, două mătuși cu domiciliul la glumeți, plus o moștenire genetică cu spume colorate, putem să înălțăm imn  de zgâlțâire a mamelor! UNOR  MAME! CELELALTE AU NEVOIE DE DRAGOSTEA ȘI RESPECTUL CE LE-AU DAT, NU DE ODE! 

Niciun comentariu: