sâmbătă, 26 august 2017

SCUTUL

       PRE(a pe) FAȚĂ!
    Românii au aflat și ei, cu stupefacție, că se trag din spartani, aia care se trag din Sparta, și nu dintr-o Spartă Geto - Tragică, nici din  una Gheată-Dacică! Ca și la români, spartanii erau supuși de mici unor rigori care îi căleau, spre deosebire de români, care erau deja căl(ă)iți!  O altă deosebire este că acei copii spartani deveneau luptători, pe când ai noștri, dacă nu devin turnători, devin călători! Spre binele lor, mai puțin a neamului  românesc intrinsec și demisec!
      După luptă, spartanii  (și romanii) morți erau cărați pe scuturi, fiind onorați de cei rămași în viață, care îi cărau pe umeri! La noi, morții cară scuturile, iar supraviețuitorii plătesc ratele defuncților! De unde și expresia  ORI PE SCUT, ORI SUB SCUT! Ea a fost interpretată de niște savanți români, de unde a reieșit traducerea - ORI LAIE, ORI BĂLAIE! MAI BINE O FACEM DE OAIE! O altă interpretare a fost cea - DĂ-TE, MĂ, ÎN MĂTA, CU SCUTUL TĂU CU TOT! ORI LA BAL, ORI LA SPITAL!
       
      Despre această minune, românii au luat la cunoștință, sub semnătură, când au fost impozitați pentru că stau sub scut! Atunci au aflat că, datorită fenomenului de încălzire globală, România a luat-o (uimitor cum a reușit să n-o ia, unde o ia de obicei!) înainte tuturor pedofi…statelor foarte șmechere, acoperindu-se cu un scut, replică perfectă a unei umbrele chinezești ceva mai rezistente, nu ca alea, de unică folosință, să mai zică cineva că noi nu putem să copiem ceva de la ei, cum fac ei de la toată lumea!
     Spargerea șampaniei privind proiectul a fost amânată până după terminarea vacanței parlamentare, la fel și darea în folosință a scutului, să mai prindă turiștii ceva bronz natural, când merg la cules porumbul sau vița-de-vie. Pe surse, s-a aflat că Scutul nu este unul care să acopere integral suprafața României, din mai multe motive: teritoriul nu este pătrat perfect, care să înscrie aria cercului eliptic al Scutului. Ne-am fi făcut de băcănie și ne-am fi ieșit din mână, să facem noi un lucru cum trebuie până la capăt, de aia nici perimetrul Scutului nu respectă o formă geometric cunoscută. Matematicienii români lucrează la găsirea unei noi forme, care va revoluționa geometria, odată cu Constituția și legile pe justiție! Bașca pilonul 5,6 sau 7 de pensii!
      Cei mai revoltați au fost cei de la UDMR, când au auzit că scutul are o gaură exact în dreptul Ținutului Secuiesc, cică pe acolo îi trage curentul vestic! Maghiarii obișnuiți n-au băgătără de seamă, dar observatorii care altă treabă n-au, li s-au terminat semințele, urlă că intenționat s-a procedat așa, din des-criminare, nu din terminarea fondurilor europene, așa cum s-au scuzat așa - zișii realizatori ai proiectului.
    Cei de la PSD au sărit și ei, nu le-a plăcut că Scutul nu acordă mai multă atenție categoriilor defavorizate, cum ar fi parlamentarii, politicienii și femeile de serviciu de la parlament! Plus vidanjorii care fac ore suplimentare după ei! Cum adică, Scutul nu are mânere, cum are calul cu mânere? Păi, de unde să tragă cei care n-au para chioară, da’ le trebuie limuzină?
      Liberalii au sărit și ei, de ce nu s-a făcut scutul cu franjuri, să aibă de ce se agăța, cum fac de obicei? Și de ce nu are strat dublu, în zona centurii Bucureștiului, acolo unde...! Unde libera inițiativă dă roade, spre bucuria farmaciștilor întreprinzători!
     Și celelalte formațiuni politice, cu excepția primarului de la Scutureni, unde s-a montat echipamentul, au ridicat pretenții și obiecții, după care le-au lăsat jos, e prea grele și nu pot fi ținute-n labă! 
    Președenția a luat act de apariția Scutului, numai că nu e de acord cu el, încalcă statul de drept și libertatea justiției, căreia Scutul îi subminează autoritatea. Să ceară aviz când intră-n funcțiune, nimeni nu e mai presus de lege!
   După modelele de mai sus, pensionarii au ieșit în stradă, supărați că Scutul nu le indexează pensiile lunar și  nu le asigură un trai decent. Au jurat să continue greva foamei, dacă Scutul nu va coace și pâine gratuită, pentru pensiile speciale. Să nu uităm, mai vor ca Scutul să facă și flotări! Cel puțin una, înainte de masă!
    Cadrele medicale au cerut ca Scutul să asigure necesarul de medicamente, iar cei din învățământ, să le folosească drept model didactic, când întocmesc proiectele didactice. Lucrătorii din salubritate au cerut spor de Scut, nu văd bine noaptea, când lucrează, Scutul îi face pe întuneric! Până și ciobanii cer scoaterea Scutului, nu mai vor oile să mănânce iarbă albastră, cum o face Scutul, a ieșit cașul cu dungi!
   Casa Regală a dat un comunicat, din care rezultă că s-a implicat și în montarea Scutului, cum a procedat și când ne-au prăjit rușii și americanii prin ‘44, numai că au nevoie de planurile Scutului, că nu știu cum arată!
    Fermierii au cerut majorarea subvenției, cică Scutul nu-i scutește de grindină, și, la iarnă, se rupe naibii, scutul sub povara gheții. Iar toate curvele din țară au cerut spor de scut, pe motiv că datorită lui fac gingivită!
     Reacțiile internaționale nu au întârziat să apară, pentru ca Scutul să dispară!
     Putin l-a trimis pe ghiorțanul ăla care vrea scandal, să vadă dacă poate ajunge în Groenlanda via Scut, care n-a ajuns nici până la Sascut, că a și început cu amenințările, ba că aruncă cu ciuperci ejectabile în berzele românești, ba că nu dă niciun pipi de dobitoc pe Scut! Diplomații au spus să-și vadă toată lumea de treaba ei, că individul nu e serios, dar n-aș crede, prea seamănă cu Gigi Scandal, tare mi-e teamă că nu e el ăla care Scut-ură apele! Până la urmă, Putin s-a făcut că ninge, în timp ce la români a venit canicula! Știți cum se cheamă canicula în România?  Nu se cheamă, vine singură! Nu știu dacă a venit singură sau a fost chemată, dar Scutul n-a intrat în funcțiune, iar noi am făcut cancer de piele!
   Cel mai tare s-au enervat americanii, pasămite Scutul a fost amplasat fără acceptul lor, așa cum ei l-au amplasat pe-al lor, fără acceptul nostru. Mai ales că Scutul face scutul antirachetă să se bâțâie, iar rachetele, să nu mai știe unde-i estul!  Dacă lansează nord-coreenii Albă- ca- Zăpada și nu cade prăjitura în guroiul cui trebuie? Ambasadorul SUA s-a dus la Președinte și a cerut să dăm mai încet Scutul, apoi să-l închidem! A zis că două scuturi în aceeași teacă nu pot intra! Cred că traducerea a fost incorectă sau nu a înțeles metafora cu săbiile în aceeași teacă, au americanii ăștia niște idei, nu văd decât arme atomice, nu prea înțeleg ce-i cu prăștiile românilor!
    Franța a comandat și ea două perechi de scuturi, dintre care unul de rezervă, dar nu de la noi, le-a luat de la negru, de pe NET! Germania  nu a comentat, cum nu prea a comentat nici la ocuparea Crimeii, dar surse spun că ar fi cerut să i se trimită, pe sub mână, niște componente, odată cu ultimul transport de lemne, vârâte printre arborii tăiați ca să lase Scutul să se desfășoare în voie! Italia s-a făcut că nu vede, iar Spania  a lansat ideea că Scutul ar face bine la căpșuni, că, la căpșunari, e clar ca da! Insularii sunt prea ocupați cu brexitul, așa că  să-i mai scutească românii de prostii, bine că nu-și cer rezerva de aur și plătesc, bine-thanks, pentru depozit!
    Singurii care și-au schimbat opinia, sunt migranții, care speră că Scutul le mai ascunde pregătirile pentru atentatele de care nu știu, dar tot n-au de gând să-și rateze viețile, poposind sub Scutul românesc!
    Nu cred că s-a observat, dar singurul pașnic și cuminte, este primarul de la Scutureni, deși comuna e ca un stup de albine, unde trântorii au ieșit la aer, au auzit că le pică mocca de la Scut! Știți de ce e liniștit? Pentru că e singurul care știe care-i treaba cu Scutul, mai mult, e chiar cel care l-a făcut! Cum n-a făcut 10 ani nicio canalizare, i s-a umplut groapa care-i ținea loc de budă! Iar când s-a apucat s-o curățe, miasmele au format un nor, care s-a extins  asupra întregii regiuni, și, apoi, asupra întregii țări! De unde să știe NASA ce sunt particulele alea care au creat covor și nu se dau duse, au ceva magnetic, care le țin lipite de cerul patriei?

ERATĂ- De fapt, chestia cu scutul pe și sub, la spartani, era că nu te întorci fără scut, adică nu-l arunci, ca să-ți fie mai ușor la alergat spre mama dumitale, când te apucă...lașitatea. Mai bine te îngroapă-n el, decât să-l pierzi! Poate ăsta e rolul scutului, să te îngroape-n el, SUB scut, în timp ce tu crezi că faci plajă PE! Părerile sunt împărțite, dar să treacă chestia cu Scutul și-o să vedem reacțiile la această nouă problemă!

Niciun comentariu: