luni, 21 august 2017

TUPEUL ȘI NESIMȚIREA - NOI VREM DIVORȚ!

  Soarele și luna scoaseră spadele și începură să se dueleze! El fandă lung și-o nimeri pe coana Lună în târtiță, făcând-o să necheze de durere amestecată cu plăcere. Neatent, fandarea îl făcu să-și piardă echilibrul, se opri o clipă din învârtelile lui, pentru că (semi)Luna  se oprise și ea din rotirea obișnuită. Ca un gentlemen cu o superbă lady, așteptă că  mândra să-și revină, după care reîncepu atacurile. Terțe și răsuciri, fandare cu blocare, lupta dură până în zori, când trebuiră să sisteze meciul, dama avea nevoie de odihnă, iar cavalerul, să-și ia postul în primire. Cum ar fi ca ăștia doi să-și ia, în același timp, concediu medical? Sau să plece, împreună, la munte?
    Nu la fel se întâmplă și cu prietenii noștri, Tupeul și Nesimțirea, care, după ce crescură natalitatea cu  5 plozi, constatară că între ei era un zero mare barat. Dihonia, Tarantula, Scorpion,Tăunul și Ghiocel formau trupele de elită ale cuplului malefic. Mezinul, Ghiocel, era feblețea tuturor, numele derivând de la poziția în care se născuse și căreia rămase credincios, adică lua poziția ghiocelului, cu capul în pământ! Cunoașteți poziția, e identică cu cea din fața șefului - Ai dreptate , șefu’, tot timpul șeful are dreptate!
   Totul a pornit de la un scuipat! Tupeul a vrut să împodobească o vitrină, dar n-a luat în calcul viteza și direcția vântului, care a purtat colorantul direct în cocul proaspăt coafat, al Nesimțirii! Nesimțire curată, să strice ditamai Cloșca cu Puii de Aur, cum arăta cocârlia de păr grunjos! Doar că Puii erau morți demult, altfel nu se explică mirosul de câine murat, emanat de proaspăta coafură de fițe!
     Lezată și flegmată rău, Nesimțirea  s-a simțit datoare și i-a aplicat un uppercut de dreapta, soțului, care l-a expediat pe Tupeu direct la sânul matern, deoarece, de la o vreme, nu se mai dezlipea de mumă-sa, luând-o peste tot cu ei! Nesimțirea comentase, ca de obicei, că de ce se bagă soacră-sa între ei, mai ales când are chef de-o partidă de freaky-freaky! Indolența se simțea ca la ea acasă, iar fără soț, era toată numai  Orgoliu - soțul ei!
    Copii, cam micuți la cei peste 30 de ani, cât număra mezinul, luară  problema în dinți și în mâini, dar iremediabilul se produsese - cei doi nu mai aveau ce să-și spună, cânte, urla sau smiorcăi! Cele două clanuri adunate într-o poieniță, analizară  situația pe toate cele două fețe, timp în care goliră  14 butoaie cu bere, 3 damigene cu țuică de prună și terminaseră 2113 mici. Ajunși la sfârșitul sfârșitului, se împrăștiaseră pe la conacele lor, hotărâți să nu lase lucrurile neterminate, adică să se întrunească lunar în aceleași condiții. 
     Pentru a evita discuțiile mai înverșunate, Tupeul anunță că, până la finalizarea conflictului, se mută cu chirie la o puștoaică de 21 de ani, rămasă orfană de unicul ei întreprinzător! Cu multă nesimțire, Nesimțirea ridică din umeri, lăsându-și cele 107 kile pe un consolator celebru, Peștișor Gură de Taur, rămas și el orfan de niște conturi. Acesta cam scârțâi, dar nu putea face două lucruri odată - să răsufle și să comenteze, așa că mai bine tăcu, mai ales că Lingurică, unul din frații  Nesimțirii, tocmai ascuțea un șiș în spatele său cu aspect de trestie bolnavă.
    Trecură câteva săptămâni, mai exact 114 bucăți, timp în care clanurile încercară să-i împace pe cei doi, mai executară câteva întâlniri de lucru, în care sacrificară și niște miei și-un vițel, dar nu instaurară pacea mult dorită. Și, pe când mergeau liniștiți să-și ia cuțitele și pistoalele, Nesimțirea băgă divorț, odată cu un kil de Pleșcoi, cu gând să se otrăvească de supărare, mai ales că mai pusese pe ea vreo 16 kile, plus unul de aur sub formă de juvăț!
   Tupeul privea impasibil zarva neamurilor cuprinse de pasiunea balamucului, se întoarse pe partea cealaltă, liniștit că toată averea era trecută pe numele lui. Stabili că era, încă, foarte  tânăr și că putea s-o ia de la capăt, gazda lui fiind tot timpul de acord cu  asta și cu procedeele lui de lucru!
    Până la urmă, problema nu era divorțul propriu-zis, ci averea pe care cei doi o acumulaseră între timp, după cum spuneam, trecută de prima tinerețe și numai pe numele Tupeului! Când aflară rudele Nesimțirii, se puseră pe sfat și se pregătiră de mardeală, numai că viitorul soț divorțat veni repede cu una propunere: jumi-juma, 60% , lui, cealaltă jumătate, montrului (din Loch )Nes-imțirea!  Poate că ar fi fost bien venu și-așa, dacă nu s-ar fi disputat pretenții comune, cum ar fi setul de tacâmuri de argint, săltate de la o recepție de la ambasada turcă, mopul rotativ, recuperat dintr-o bancă, cele 412 perechi încălțăminte cu potcoave din bronz, strict pentru mărimea 48, a Nesimțirii. Se mai adaugă herghelia de ponei, leul și râsul curcilor, din parcul zoologic cu arbuști ornamentali, cum ar fi plopul și nucul! Tupeul nu voia să renunțe la trusa de brice ale stră - bunicului croitor de buzunare, cum Nesimțirea nu voia să-i lase lui dovada virginității sale, împăiată și expusă în holul mare al castelului de chirpici, unde pățise necazul prima dată.
    Finalmente, reușiră să ajungă la o convenție, după ce NATO trimise un comando israelian de cal-mare și cal-mic, a spiritelor încinse cu lampa de benzină! Singurul aspect mărunt neluat în seamă, fu împărțirea copiilor, a căror ochi fugeau de la un părinte, la altul, de ziceai că-s pendula de la ceasul cu cuc impotent!
     Când au realizat scăparea, deja mezinul ajunsese cu barbă albă, deoarece primul gând a fost să-i împartă după modelul Alexandru Machidon, adică să-i taie în două  cu drujba și să-și ia fiecare cinstita jumătate! Au fost două opuneri, una legată de amestecul lui Solomon în rezolvarea necazului, căruia i se atribui paternitatea soluției, (precum și a lui Ghiocel!)  iar a doua, datorită neînțelegerii dacă tăierea se va face pe verticală sau pe orizontală!
    Noroc de un trecător care, auzind discuția din livingul casei celor doi neînțeleși, dădu alarma la ploduri, care se împrăștiară ca potârnechile!
Căzură de acord ca fiecare să ia un băiat și-o fată, cu excepția lui Ghiocel, care, neapărat, trebuia divizat în cele două bucăți obligatorii!
    Iarna vieții lor îi găsiră cocoțați cuminte pe un butoi de Fetească, încercând să-și înece amarul și acreala vieții conjugale. Renunțaseră demult la copii, între timp aveau și nepoți, așa că Tupeul se consolă că timpul a acționat în favoarea lui, în timp ce Nesimțirea se scobea în dinți! 
   
   Despre uimitoarele aventuri ale cuplului decuplat, vom reveni!

Niciun comentariu: