marți, 15 august 2017

CONTROL TOTAL!

(NEW!) Simina, după 17 ani de căsnicie se săturase: de escapadele iubitului ei hoț, pardon! soț, care, mai tot timpul avea deplasări, inclusiv Alaska și Siberia! De urmele de ruj printate peste tot, inclusiv pe aparatul de ras! De firele de păr de toate culorile, suficiente să facă, din fiecare culoare, câte-o pernuță de ace! S-ar fi umplut casa de pernuțe, dacă se raporta și la nuanțe! Să oblojească urmele de ghiare, pe care Gion le dădea pe seama iepurilor, când mergea la vânătoare  de rațe! Mai rău era că și Gabi, fiul dumneaei, după modelul tatălui, îi dădea de treabă, cam în același fel. Dacă se apuca să-i facă morală, se trezea cu fantastica replică - De ce numai mie? Că-s mic și prost, iar el e mare și deștept?
     Și cum  își rodea unghiile de bucurie, semn că necazul o dădea în bâl-bâl, ideea trecu razant prin fața pleoapelor sale, deoarece ochii îi ținea închiși, cum făcea de obicei ca să nu se dea cu capul de pereți! Uuupss, ce simplu era! 
    Urmară câteva zile, în care nu se petrecu mare lucru, cel puțin ceilalți nu observară decât o cantitate mare de energie consumată de mult - iubită mamă și drăcoasa de nevastă, plus o sclipire șugubeață în ochii ei verzi, ce băteau, acum, spre albastru - cenușiu!
      Apoi, liniște pe frontul de vest!
   Gioni răsuflă ușurat, mai - mai să încurce borcanele, îi pusese Aghiuță să-și încurce drumurile, potecile și cărăruile cu două tipe, amândouă roșcate în toate zonele, inclusiv în zona roșie a patului. Privindu-se în oglindă, aproape că-i dădu dreptate neveste-si, care, deși nu zicea nimic, mimica feței era destul de grăitoare. Ce era bun în asta, era că, în timp ce prietenii lui se chinuiau la sală, el nu se îngrășa deloc, ba chiar începuseră anume organe să dea rateuri. Adormise odată la o ședință, unde, culmea! se discuta despre capacitatea lui de muncă, cu observația că nu depunea toate eforturile exact în problemele de serviciu!
    În dimineața aceea hotărâse să rupă relația cu una din doamne, mai ales că bărbatul ei era un grangur de prin ceva servicii, nu era sigur că nu fusese depistat  ca fiind cel ce întreținea capacitatea de ungere a motorului doamnei.
     Mai întâi se opri la terasa unde obișnuia să-și bea cafeaua și unde toate barmanițele trecuse examenul său, de  înaltă și medie calificare. Nu apucă să se așeze, că sună telefonul, de unde glasul Siminei îl întrebă suav:
     -Mai bei una, dragule? nu  ți-ajunge Una de-acasă?
   Gion se uită în jurul său, aproape convins că Simina îl urmărește! Se liniști, nu se zărea țipenie de nevastă, soacră, copii sau alte rude de grad I, II și III! Dădu să facă cu ochiul tipei de la bar, care chicoti de îndată ce-l zări, dar sună din nou telefonul:
     -Lasă fata - n pace, ai putea să-i fii tată! după care închise!
     Lui Gioni i se propti nodul de la..., nu avea cravată, așa că, de la nimic! Îi trecu și pofta de cafea, iar fata se întoarse supărată, văzând că nu mai stă geană  cu ochii pe trupul său. Se ridică și părăsi locul, întrebându-se ce naiba se întâmplă. Mai încercă să sune la nevastă-sa, dar i se respingea apelul, ca la ocupat. 
  Ajuns la serviciu, trebui să suporte jumătatea de oră obișnuită, în care povestea colegilor ultima aventură cu dame, cunoscut fiind ca moartea femeilor și a găinilor de casă. Când să se apuce de lucru, sună iar telefonul:
    -I-ai spart pe toți cu povestea de astăzi! Vezi că Gogu cam căsca, nu cred că te-a crezut! Invită-l sâmbăta la noi, să reiei, și-l convingi pe mototol! 
     Șocat de ce se întâmplă, Gion nici nu apucă să răspundă, că se închisese la prăvălie! Când pricepu ceva, acest ceva îi spuse că Simina auzise tot sau, mai rău, avea un spion în jurul său! O sună, sperând că aceasta nu va răspunde, dar nu fu cum crezuse:
     -Ce-i, iubire mică, îți curge năsucul sau te-ai tăiat iarăși la degețel?  
      După care, iar închise!
     Gion simți cum urcă furia-n el, cum urcă telescaunul spre vârful dealului - ce-i și cu tâmpenia asta? Surpriză! iar sună soața:
    -Ce-i cu fața asta de gargui? Zombilică, mamă? Te doare ombilicul sau te strâng pantofii?
    Iar a închis! Hotărât lucru, își bătea joc de el pe față! Numai că nu înțelegea cum de afla tot despre el, mai mult, îl și vedea!
     Intră din nou în panică, după cum decurgeau lucrurile, nu putea fi prezent la întâlnirea de la ora 04.00! Cu aia pe care voia s-o păstreze drept souvenir! Celeilalte îi trimise un mesaj, cu textul- N-am cuvinte cât te iubesc, dar mi-e frică de bărbată-tu! Adios!
    Nu-i păsa dacă se supăra, doar nu era proastă să vorbească! Sau, mai știi? Dar cum de nu mai sare Simina, nu mai are surse de informații? Bun așa, să-i dăm bătaie!  
   Până la 15. 54, munci, ca niciodată, în draci, speriind colegii ce credeau că are un plan malefic ascuns. Ușurat că nu-l mai bâzâie nimeni, tocmai ce se pregătea s-o întindă la întâlnire, că sună telefonul:
    -A plecat de-acasă, dar nu ajunge, s-a întâlnit cu bărbată-său! auzi glasul, deja rău-prevestitor, al Siminei. -Să-mi mulțumești, Gâguță, că te-am scăpat de ea, mai are pe unul, înafară de tine și de blegul cu pene ce crede că-i soț! Acum, că ai rupt-o și cu aialaltă, nu mai ai pe nimeni cu care să pleci în delegație, așa că, marș acasă! te așteaptă familia!
    Gion, pe numele lui select, Ion Pârleaz, se execută cu conștinciozitate! Și, câteva zile, viața lor reveni la normal, punctată corect de remarcile acide ale Siminei, spre hazul celor doi copii, al căror tată nu mai pleca nicăieri și nu mai scotea nasul din farfurie.
     Sătul s-o mai facă pe sfântul și plictisit de moarte, Gion găsi o soluție - se ascunse în baie, unde, bine mascată, se afla o revistă porno! Dar nu apucă s-o deschidă, că Simina, de dincolo de ușă , urlă la el:
    -Mare și prost! Credeai că nu știu de ea? Mai ales că-ți place de aia de la pagina 8, c-ai uzat-o, bivole cu ochelari! Uite, și copii râd de tine, c-ai ajuns obsedat! Mai ai puțintică răbdare, termin vasele și-ți arăt pe viu, ce vezi tu pe… mortule! 
     Lui Gion i se scurse inima-n scaunul de la WC! Gata cu intimitatea, gata cu viața, e mort, Simina îl controlează total! Dar cum naiba face?!?
     Simina mustăcea veselă, reglând echipamentele!
Doar ea deținea cheia de la cămara unde ținea, mai nou, nu borcane cu murături și dulceața de nuci, ci instrumentele achiziționate de pe net, foste echipamente casate din arsenalul CIA. GPS, camera miniaturizate, microfoane sensibile, toate prin satelit, formau o pânză de păianjen în jurul soțului necredincios! Necredincios, până acum 8 zile! N-avea, însă, nicio șansă!
      Când intră în sufragerie, Gabi- Fecioru se pregătea să iasă! Rânji la maică-sa, așteptând întrebarea care nu  mai venea - când ai de gând să vii acasă? Se miră de calmul mamei, care bătea darabana pe un colț de masă, apoi, brusc, înțelese și se îngălbeni!
             -Oh! NU! NU ȘI EU!

Niciun comentariu: