marți, 31 octombrie 2017

AI GRIJĂ CE-ŢI DOREŞTI!

      Fănel, zis Olimpicul, se amăgea că starea lui normală nu corespunde cu firea sa băgăreaţă şi vroia mai mult - vroia să se auto-depăşească! Dintotdeauna  sperase că va veni ziua în care se va considera un împlinit, dar, până în prezent, nu reuşise decât performanţa de a enerva pe toţi cunoscuţii, rude sau simpli duşmani, cu nasul lui vârât acolo unde nu- i fierbea nici ceaunul, ca  să nu mai vorbim de oliţa lui fierbătoare.
   Din copilărie, (pentru că toate povestirile inteligente sau nu, pornesc din copilărie, când geniile au mucuţi de aur şi creier de pupăzoi gonflabil!) Fănel a avut parte numai de necazuri, datorită faptului că era acolo unde nu trebuia, în momente exact când nu trebuia şi făcea numai ce nu trebuia!
  De exemplu, când l-a trimis taică-său după ţigări, în timp ce-i făcea cu ochiul, maică-sii, Fănel s-a apucat să întrebe de când se fumează la ei în casă şi cine e animalul care îi afumă! Mai târziu şi-a compresat ochiul momentan ...afumat, spre vineţiu, semn că ai lui nu au înţeles că fumatul dăunează grav sănătăţii! Ce prostie, i-a dăunat numai lui!
   Când maică-sa l-a trimis după ouă la mătuşa Aglaia, în condiţii aproximativ similare, Fănel  nu a putut să tacă şi a întrebat ce face cu cele 9 ouă tocmai strânse de la cele 24 de găini ale lor, moment în care tata i-a pictat alt ochi, că de când o contrazice pe maică-sa şi de când comentează la un ordin direct! Fănel, deja refăcut după primul ochi cu pete, a luat mutră de bou, caz în care maică-sa i-a spus lui tătâne-său HAI! Iar Fănel a întrebat UNDE? Apoi a intrat în repaus total, de unde l-a scos SMURD-ul!
   Multe i s-au întâmplat eroului băgăcios, până când frate-său s-a săturat să-l scoată din ... materia şcolară în care se vâra frecvent, lăsăndu-l în plata Domnului! Asta până cînd Fănel s-a supărat tare pe Creator, pe motiv că pe el nu-l ascultă, deşi se roagă tot timpul să - i schimbe viaţa, adicătelea, să-l sature de curiozitate. Exact în acel moment, Fănel şterpelea reţeta de dulceaţă de coacăze a bunicii, crezând că a pus mâna pe testamentul acesteia, document ascuns într-un sutien vechi de-a femeiii, în care nu mai intra nici o treime din partea componentă respectivă, ce fusese vârât într-un chiup antic şi grupul ajunsese în soba din camera de curat!
    Bătrâna se înfurie când văzu sacrilegiul, nu se așteptase ca cineva să găsească comoara acolo unde o ascunsese, așa că îl blestemă pe blestematul de Fănel:
-   Dare-ar Dumnezeu să te saturi să te vâri undeva, de unde să nu mai poți ieși, că numai în fundul calului nu te-ai băgat!
Pesemne că Cineva a auzit-o și, cunoscând dorința lui Fănel, acesta din urmă  s-a trezit în locul indicat, deranjând calul de la masă! Cal care a suflat orătania, care s-a trezit turtită de tocul grajdului, pe post de muscă curioasă și, parțial, parfumată! Uite că, totuși, dorințele se împlinesc, doar că nu atunci când vrei tu!
 Fănel, din postura de muscoi băgăreț, a început să privească lumea cu alți ochi, mult mai bulbucați decât cei normali, ai lui, bucurându-se copilărește că se poate strecura oriunde.
Noul lui statut a început prin explorarea camerei lui frate-său, unde avea înterdicție de a intra, prilej cu care descoperi jurnalul ascuns al acestuia, plin de imagini sexy și porno, din care Fănel nu înțelese decât că poate fi un prilej de șantaj.
Auzind voci din camera vecină, se strecură acolo, taman la timp să audă pe maică-sa cum i se plângea celei mai bune prietene a ei, cum că Fănel s-a tâmpit de tot și  că are de gând să-l interneze într-un spital de glumeți. Sursa comentariului plângăcios își frecă lăbuțele, bucuroasă că va putea zădărnici planul părinților de a scăpa de el, mulțumind că noua mărime și stare îi permite să asculte secrete, pânâ, atunci, de neatins.
Se strecură în stradă, gândindu-se unde să mai spioneze, și decise să meargă la Primărie, unde să facă o vizită mascată, primarului, întâmplător, propriul lui nănuț. Pe care avea necaz încă de când avea 12 ani și nană-său i-a făcut praf bicicleta, e drept, un dar tot de la el! Și pe care a jurat să o înlocuiască, numai că asta nu s-a întâmplat niciodată! Copilul a jurat să nu mai aibă toată viața lui încredere în politicieni, care doar promit! Și uite că, acum, putea să se răzbune!
Când se strecură în biroul încuiat cu cheia, îl găsi pe primar, gol-goluț! Cu secretara, goală- pușcă! Și tocmai când se destăinuiau înfocați cum să scape de DNA, după cele 4 mânării concepute împreună!
Sătul de nivelul înformațiilor compromițătoare, Fănel tocmai se întreba când va reveni la forma inițială, ca să poată folosi secretele proaspăt descoperite, când un uragan apărut din senin îl izbi atât de urât, că nu mai realiză ce se întâmplă cu el!
Încântat că i se îndeplinise dorința, nu zări la timp pliciul de muște, care-l strivi de peretele WC-ului ecologic, amplasat în piață!       
Astfel se sfârși visul băgăciosului, care nu mai apucă să realizeze că mai bine te gândești de mai multe ori, înainte de a a-ți dori ceva! Dacă se îndeplinește?

     

Niciun comentariu: