miercuri, 21 iunie 2017

MESAJ CĂTRE CITITORI - DE CE NE ÎNJURĂM ÎNTRE NOI? CHIAR NU AVEM PE CINE?

 Ariciul era contorsionat într-o scorbură,unde se refugiase de frica parului care-i viza căpățâna, mânuit vânjos de un copil nostalgic, ce-și căuta mama pentru același scop. 
Speriat de mama focului, nu de mama copilului, lui nea Aricilă îi fluturau țepii mai abitir ca drapelele de Ziua Neamului. Ca de obicei în momente de cumpănă, gândul îi zbură pe alte meleaguri, așa că iată-l gândindu-se la non-necesitatea de a fi șovin, atunci când șovinii sunt lipsă la apel: 
Cum e posibil să gândim așa despre alte rase, unele care n-au ras nimic! Păi eu, arici din neamul traco-aricilor, rudă cu geto-aricii și cu sânge de daco-arificio-romano-carpațio, să mă ascund în subsolurile pământului strămoșesc, acolo unde Gelu, Glad, Memomorud și Traian Băsescu au urinat spre binele patriei? Ce am eu de împărțit cu rasa galbenă a aricilor, sau cu cea roșie? așa le trebuie dacă s-au dat cu ruj de buze! Ce am eu de împărțit cu aricii care transmit mesaje cu fum mult, traduse în limba maghiară? Sau cu aricii întunecați, care vorbesc aricio-rromă? Sunt eu sigur că sunt ei arici pur-și-move? Sau sunt un amestec de nații, amestecat în creuzetul istoriei?
Mi-e teamă că nu e vina mea, așa cum nu e vina celorlalți semeni ai mei, angajați într-o dispută care nu hrănește arici, ci hiene și șacali! Eu pe ăștia i-aș invita să stea o lună sub pământ, ca să se obișnuiască cu mediul!  Abia când o să stea cu țelina pe piept și cu morcovul la taifas, atunci, poate, vor înțelege că nu contează câți țepi ai, ci doar cât de arici ești, pentru că nu există pădure fără uscături, arici fără țepoși, câini cu stăpân și doar neamuri care numai la păruială nu se gândesc! Vechea vorbă Nu te pune cu prostu’, că are mintea odihnită! nu mai valabilă azi, când rața grohăie în trei limbi în staulul vacii nebune! pentru că aici trebuia să ajungem - să ne păruim între noi și alții să culeagă mălaiul: transmiteri televizate, șepcuțe, tricoiașuri și găletușe inscripționate corespunzător, comisie de anchetă parlamentară, legi cu stângu-n dreptu’, bașca ritmuri și acorduri internaționale pe model hip-hop cu glazură manelistă. Iată doar câteva dintre avantajele caftelilor clasice între etnii, nu mai e-număr și e-nu-păr mai departe! Și dacă trebuie s-o iau de-a valma, zilele trecute un arici de etnie romă se plângea că s-a dus în audiență la primar și nea Politițilă Locarilă ce făcea pe Cerberul Atomic l-a oprit să stea la ușa primăriei ceva ceasuri, presupuse a fi și ele de aceeași etnie.
- M-a văzut că-s etnic și m-a ținut acolo, deși a intrat și un profesor arici de sport, de altă culoare, Polițibilă s-a făcut că-l oprește, nea Sportul în mens Sana i-a aruncat din mers un -Mă duc la primar! Nea Cerberilă s-a prins că nu merge la secundar, că-i blocat! l-a lăsat să treacă, deși acesta deja trecuse!
Ariciul din mine a înțeles oful și necazul povestitorului, i-am povestit cum și mie mi s-a întâmplat la fel, mai puțin Profesilă Șmecherilă, era un alt avansat mai în față, așa că nu are rost să se supere, eu eram tot un arici pur sânge alb, dar nu a fost nicio deosebire! După faza aia nu mai eram alb, ci negru de ciudă, așa că ar trebui etnia sa să se bucure de un nou membru! Eforturile mele fiind zadarnice, i-am povestit cum am asistat la un meci între asistații social, la care a participat involuntar și o aricioaică mai albă, ce trecea pe-acolo în drum spre casă! Și cum mingea bătea la ochi, mai ceva să bată și în capul bietei femei, unul dintre champi(ni)onii  jucăuși și-a umflat mușchiulețul cerebral și pe cei atrofiați de statul pe bordură, și s-a dat la biata, cu strigătul războinic:
-Ce te uiți, fă, la mine, vezi că-s brunet? Asta discriminare rasială!
Femeia nu a comentat, nimeni (nici eu!) nu a deschis gura,  numărul sistaților sociali depășind numeric pe cei, încă, vii și în ogorul muncii. Toată populația prezentă a devenit intempestiv absentă, iar mie mi-a venit în ceva creier că ăsta ar fi rezultatul anilor în care s-a bătut atâta monedă și banc-note pe seama discriminării rasiale, c-a început să fete pui de licurici! Brava la rromi (și nu numai!) că țin aproape, ei sunt uniți, nu ca noi, aricii românești! Când ați văzut ultima oară un grup timid de cetățeni români cu drept de vot făcând zid împotriva unui singur etnic? Păi, dacă se petrece așa ceva, vine Legea, Ordinea și Poliția și-i plesnește peste țurloaie!  Apropos! De ce-i căuta polițiștii pe bătăușii de hoți de buzunare, parcă la Timișoara? E drept că nu-ți faci dreptate singur, dar când vine nevastă-ta și mumă-ta fără un șfanț acasă, să-ți dea la copii păpică, pe unde e legea? Unul trage la cheie și douăzeci bagă mâna, și să nu te revolți? Nu-i corect să-i rupi un os, o mână, un picior și două mandibule, dar  tare aș mai încerca mersul pe stradă FĂRĂ FRICĂ!
Re-în-torcându-mă la aricii etnici, nu pot să fiu nedrept-sunt și printre ei și buni și răi, noi ne-am învățat să-i vedem doar pe ultimii! Când e bun, e fratele meu, când e rău, e din trupa adversă! Sigur e așa? sau sunt doar aparențe?
Nu pot să trec peste aricii etnici maghiari, nu mă refer la politruci! Mă bate și pe mine un gând, cum de în județul Vaslui  au obținut la niște alegeri un ultra-scor, s-au mutat cei din Mama Ținutului Secuiesc precum țiganul cu cortul, în cel județ? Sau au fost ceva bani, plus o țâră de respect pentru politica acestora, că doar au obținut cam tot timpul ce-au vrut? Axioma nu e valabilă și la români! Înțelegeți acum ce vreți din asta!  
Ce  e sigur este că noi ne-am vedea de ale noastre, dacă ne-ar lăsa! Ce-mi pasă mie că ăla e într-un fel sau altul, atât timp cât nu mă afectează?

Numai că la noi sunt prea multe care afectează și infectează, de-aia pleacă omenirea pe unde apucă! Și nu toți o duc la fel de bine, cum zice propaganda! Întâi ne mâncăm între noi, după care trecem la străini! Dureros e că avem o imagine, noi, românii, pe planeta asta, să-ți bați copii cu șapca udă la popou și la fundul de mămăligă! NU NI SE DATOREAZĂ NUMAI NOUĂ, CI ȘI  CELOR CARE NICI MĂCAR NU SE MAI APĂRĂ, PREFERĂ DOAR SĂ TOARNE GAZ PE FOC! MÂNDRĂ ȚARĂ, N-AM CE ZICE!

Niciun comentariu: