marți, 20 iunie 2017

ȘARPE VENINOS!

      Viperica era supărată că iubitul ei nu era de găsit!

Dăduse și la poliție că acesta nu se dădea găsit, iar rudele îl căutaseră peste tot, inclusiv în tomberoane, acolo fusese depistat ultima oară, după o ceartă cu Viperica. Biata ei făptură sughița de zor, ea se gândea doar la iubițel, deci el o pomenea! Cum, nu se știe, dar Gigi nu era un rău, pământul era rău că-l ținea la suprafață. 
Pe noi ne interesează Vipi, cea suavă ca un cimpanzeu logodit cu o capră râioasă! Avea un lipici! toate muștele trăgeau la ea, ea trăgea la muște, ambele tabere mai trăgeau și la măsea, toată lumea, fericită! Nu și acum, când simțea, lucru rar  la ea,  că nervii băteau step și se cocoțau agili spre zona temporară a intelectului său.
Supărată că individul nu  se lasă detectat, Vipi intră în casă, unde se instalaseră cât mai comod musafirii ei. Intrarea ei în cameră aduse un suflu rece-polar, aproape niciunul nu mișcă.
Prima care se foi puțin fu Aci, pe numele real Acanthopis Antarticus, care nu scăpă momentul și își etală costumul maroniu cenușiu- negricios, colierul deschis la culoare, care, exceptând faptul ca făptura ei scundă și groasă, ca un cârnat, se termina în forme subțiri, ascuțite, dându-i un aer de prestanță. Dintre cei prezenți, singurul care nu se temea de ea, știut fiind faptul că o singură dată puteai să te pui în gură cu ea, era domnul Haja, pe numele său nealintat fiind domnul Pseudonaja Textilis. Îmbrăcat în costumul său obișnuit, de culoare brună, iute și ager în mișcări, țintea sfidător spre toată lumea prezentă, conștient că e puternic și temut. Numai la Viperica evita să se uite, deși nu recunoștea că îi este teamă.
Vis-a vis de el, domnul Boomslang, înțolit la patru ace în verde orbitor, punctat ici-colo, de pete armonioase negre, făcea disonanță cu doamna Boomslang, într-un costum modest cenușiu maroniu, cu tonuri posace. Modestia nu era decît de fațadă, puțini erau cei care mai credeau că acel cuplu nu i-ar putea pune jos cu ușurință, deși nu erau tot atât  de periculoși și de mortali ca ceilalți. Și ei evitau ochii Vipericăi, preferând să se facă că plouă!
Ceva mai îndrăzneață, Carina, pe nume total Echis Carinatus, cu botul ei scurt și fălcile late, nu era cineva pe care ți-ai dori s-o inviți la cafea, deși arăta minunat în hainele ei croite modern, cu motive romboidale. Din când în când, arunca priviri sfidătoare  către cel mai mare dușman al ei, ultimul dintre invitați, domnul Krait, care se prefăcea că n-o vede. Îmbrăcat în costumul său colorat alternativ galben cu negru, minunat și candid, nu păcălea pe niciunul dintre prezenți, cunoscut fiind pentru agresivitatea sa. Doar Viperica putea să-l domolească și asta doar uitându-se o dată la el.
Viperica aruncă o privire scurtă invitaților, după care, fără să aștepte vreo reacție, ieși ca din pușcă. Își aminti că uitase să ude florile, dar numai ce se apropiase, și acestea căzură ofilite.
Mai nervoasă decât de obicei, răsturnă mâncare pentru cățelul lui Gigi, pe care acesta îi iubea mai ceva decât pe Vipi, dar nu mai termină, animalul deja era mumificat. Zărind o pereche de vrăbii pe ramura cireșului din curte, vru să arunce cu o piatră-n ele, dar acestea, presimțind ceva foarte rău, zburară speriate, scuipându-și în sân! Ar fi sunat niște prietene, dar își aminti că toate avuseseră de-a face cu ea și se odihneau în cimitir.
- Unde o fi mișunând cretinul ăsta de Gigi? urlă Viperica atât de tare, încât o auzi și nefericitul Gigi, biet scorpion de deșert!
Tornada era mic copil pe lângă Vipi, când năvăli din nou în camera de oaspeți, transformată în magazin  de șerpi veninoși. Și atunci  Vipera Morții, Șarpele Brun, Boomslang-ii, Vipera cu Solzi Aspri și Kraitul, cei mai periculoși șerpi veninoși din lume, cunoscură GROAZA, deghizată în furia Vipericăi.

Niciun comentariu: