luni, 28 ianuarie 2019

DUPĂ MINE, POTOPUL!


    Gil, bătrâna broască țestoasă, văzuse multe, la viața ei, dar tot nu se învăța minte! Nu era pentru prima oară când se bloca între pietrele alea, iar ultima dată petrecuse 3 zile, prinsă între ele.
          Acum se prinsese, din nou, de data asta, foarte serios! Și, cu cât se zbătea mai mult, cu atât se înțepenea mai tare! După ore de chin și zbatere, obosi și se liniști, gândindu-se să doarmă puțin, somnul e un sfetnic bun, poate, după aceea, va găsi o soluție.
      Nu apucă să închidă ochii și familia de popândăi se înființă lângă ea, alergând pe malurile din jur și nelăsând-o să doarmă. Cum închidea un ochi, cum unul dintre popândăi se vâra în preajma ei, strâmbându-se și maimuțărind-o. După care tot familionul de retardați făcea gălăgie, de se auzea prin pădure ca și cum ar fi  fost o hoardă de maimuțe înfuriate.
Gil începea să se zbată, enervată de propria prostie - o dată, pentru că iar căzuse în capcana grohotișului! Și, doi! așa îi trebuia, dacă nu acceptase cererea popândăilor, să-și vândă carapacea! Pentru că idioților le venise ideea că, ascunși în carapacea țestoasei, nu i-ar mai fi mâncat vulpea!
Ca s-o facă să iasă din carapace, văzând că nu iese de bună voie, popândăii îi puseră sub nas hoitul unui scons, așa că Gil mai că nu înnebuni de miros, la care se mai adăugă și o sete chinuitoare!
Ticăloșii, puțini, dar hotărâți, mai culeseră și niște ierburi puțind a mucegai, mărind mormanul de mizerii, astfel că biata țestoasă mai că nu gemea de scârbă.
De data asta nu mai rezistă, așa cum făcuse ultima oară, și hotărâ să le facă pe plac, renunțând la carapacea ei, pe care o părăsi cu tristețe, fiindu-i adăpost atâta amar de ani! În pielea goală, se simți nu numai vulnerabilă, dar și mutilată sufletește, obligată fiind să renunțe, forțat, la casa ei, armura ei, prietena ei, etc!
Popândăii făcură haz de pielea ei netăbăcită și se strecurară, mulțumiți de izbândă, în carapacea părăsită.
Gil porni spre locul unde se afla carapacea fostului ei soț, pe care hotărâ s-o încerce și s-o poarte, în lipsă de altceva mai bun! Apucă să vadă cum nemernicii de popândăi, neastâmpărați, după obiceiul lor, se blocaseră în carapacea ei cea veche! Și se întrebă dacă aceștia știau să înnoate, pentru că, uite! vine un potop și, de obicei, apele învolburate își găseau cuib exact unde își înțepenise tocita ei carapace!

Niciun comentariu: