joi, 10 ianuarie 2019

URAA! URAA! URA NE MĂNÂNCĂ FRIPȚI!


Ura este un afrodisiac, dacă o porți cu tine, ca pe pălărie!  Uneori devine motorul existenței celor care sunt prea slabi ca să iubească. Ura distruge sufletul, pentru că scapi greu de ea. De la gelozie, până la ură, nu sunt mulți pași, pentru că ambele trădează lipsa dragostei față de oameni. Gelozia mai trădează și egoism împins pănă dincolo de margini și nu are nimic de-aface cu sacrificiul personal. Ambele fac victime nevinovate, în cele mai multe cazuri. Feriți-vă să urâți, pentru  că veți deveni urâți!
_________________________

Bia simțea fluturi în stomac, dar nu că o iubea pe soră-sa, Nia! Pentru că, pe aceasta, o iubea toată lumea! Bănuită a fi posedată de “Sindromul fratelui mai mare”, Bia nu mai era, demult, în atenția părinților, dar nici ea nu-și arăta, pe față, sentimentele. Super-iubită și super-răsfățată, până se născuse Nia, sora mai mare se trezi calul de corvoadă, ciuca bătăilor și doică ad-hoc, cu toate că, ea, personal, își iubea surioara. Care și ea o iubea pe Bia, dar profita la maximum de ceilalți, în calitatea sa de pitică neajutorată.
Acum, când cea mică serbase majoratul, Bia se pomeni sătulă de “figurile de stil” ale surorii sale și descoperi că, orice s-ar zice, o ura din tot sufletul - nu se mulțumise să-i răpească toată dragostea și atenția părinților, dar îndrăznise s-o judece și să-i dea sfaturi, de parcă Bia era Proasta Lunii!
Din acel trist moment, își canaliză toată energia în a-i face rău încrezutei, care încă mai îndrăznea să vină și s-o ia în brațe, torcând nerușinat, cu capul pe umărul ei!
Se gîndi s-o otrăvească și, cum n-avea  altă idee, își zise că niște superglue, în pasta de dinți, ar fi fost de-ajuns să se lipească mațele ticăloasei și aceasta să crape! Numai că nu luă în calcul viteza de uscare și se trezi cu tubul de pastă, lipit de degete! Reuși să-l desprindă, odată cu o fâșie de piele de pe degete, dar tocmai ce o picătură de sudoare sta să cadă și, neatentă, o șterse cu mâna, reușind să se mai lipească odată, de data asta de sprâncene! Desprinderea o costă mutilarea locului, așa că, în final, descoperi că arată ca un clovn ieșit la pensie. Ura i se accentuă, convinsă că, vinovată de viața ei nefericită, este parșiva de Nia! Și căută altă soluție de răzbunare - înlocui ceaiul antiadipos, al monstruoasei creaturi, cu ceai de mușețel, și udă în jurul scaunului de WC, unde puse un fir în priză. Nu avu noroc nici de data asta, ceaiul îl bău maică- sa, fără ca Bia să știe, și, când anumite necesități dădură năvală peste biata femeie, aceasta se repezi spre baie, în viteză! Bia apucă s-o vadă și se năpusti s-o oprească, dar alunecă și calcă prima în băltoaca din baie! Crezu că plutește prin aer, dar se trezi, mult mai târziu, cu jumate de corp, amorțit, și cu părul foarte lezat!

După ce se tăie cu lama ruginită, pusă sub cearceaful de pe patul Niei, antitetanosul și grija necontenită a celor din casă a făcură să renunțe la miile de planuri de răzbunare. Sau poate se răzgîndi când descoperi că soră-sa aproape că înnebuni de spaimă și de grijă, pentru sora ei mai mare, despre care scrisese, în jurnalul ei personal, că a ales-o să-i fie model în viață! 

Niciun comentariu: