miercuri, 20 martie 2019

SPERIETOAREA DE CIOCLI


  Partidul își pregătește candidatul la președinția țării! Gulerele gușate ale partidului nu mai ies, de trei zile, din camera plină de fum de țigară - la ei nu a ajuns interdicția fumatului, lor li se permite orice, oricât, oriunde, oricum!
“Pe cine promovăm noi?” aceasta-i întrebarea!
- Pe Babanu, nu! că are dosar!
-Dar cine, dintre noi, n-are? Și ce, a murit cineva? Luăm un burete de baie, și ștergem! Altul, mai capabil, nu avem! Mâna lui dumnezeiască ne-a făcut ceea ce suntem, cu tot cu vile și averi! Dacă nu-l mardea, el, pe fraierul dinainte, cine știe cu cine votam noi, acum!
-Da’ nu pierdem electorat, dacă-l punem pe el? Că ne-am cam dus dracului, cu măsurile astea! Mie mi-a rămas măsura, cam mică!
-Băi! trebuie să ținem unitatea partidului! Uite, am cumpărat lanț, și zgardă, s-o ținem strâns legată de soarta noastră! Dacă n-o ținem, ne alegem doar cu lanțurile. Fiecare membru, un soldat disciplinat la partidului - unde-l pui, acolo stă! Dacă îi mai dai și-un pui, stă și-n coadă! Nu ca la adversari, Hopa-Mitică, cum le-o dai, cum se ridică!
- Ce-ar fi - să propunem un turc? Vorba aia - cum e turcul, și partidul! Deja s-a spart ghiața, am avut ocazia să gustăm din sporovăila cuiva care nu vorbește românește. Oricum, noi, toți ăștia, nu vorbim românește, mai avem pretenții și de la maghiari! Sau nu vorbim pe înțelesul românașului, el tot pe-a lui și-o ține! Că doar n-o s-o țină numai pe-a noastră!
- Nouă ne trebuie cineva cu carismă, nu cu strungăreață! Poate fi și buzat, numai răspicat, să spună! Și să nu se mai zâmbească pe sub musteți! Hodorogi, am promovat! Ajunge! Ăla cu cioc, n-a fost dintre-ai noștri, care suntem duși pe la bărbier, noi le avem doar cu bărbile puse. Chelioși, cu meșă, am pupat în rât! Nu mai vrem nici din ăștia, e periculoși! Și, privind la eșalonul doi, nu văd decât fețe de spate, acolo unde le place să pupe. Suntem un partid monolit, care dă ce-i mai bun, din el, când vomită promisiuni.
- Să n-o mai lălăim, cum facem de obicei, să lăsăm purgativul pentru ceillalți! Dacă Babanu nu poate, cine pute? Pardon!  cine poate? Are cineva vreo idee, oricât de tâmpită ar fi, că doar nu-i prima dată...?
Liniștea așternută pentru o clipă de două ore, fu spartă de decanul și centurionul de vârstă, cel care l-a prins, la vârful partidului, și pe Gheorghe-Gheorghiu-Dej:
-Dacă nu se oferă nimeni, să fie mascota noastră, atunci propun să candideze tovarășa Broomstick! Pentru cei care n-o cunosc, este cea care stă, toată ziua, în păpușoi, și sperie pe simpatizanții tuturor partidelor, ciorile! Ce vă uitați așa? n-ați înțeles? O propun pe ea, marea sperietoare de ciori! E ideală pentru așa candidatură: nu vorbește mult! N-ar fi primul președinte care vorbește puțin, sau deloc! Apoi, nu e niciodată în ton cu moda, deci - facem economie la buget! O să fie primul președinte, fără pretenții! Să nu uităm - e rezistentă la stres, doar stă toată ziua în soare! Sau îi plouă-n gură, cum obișnuiesc și alegătorii! E din popor, nu degeaba îi ies degetele din saboți, așa că va avea priză, cu împământare, la săraci! Nu contrazice intelectualitatea, care există, dar începe să lipsească cu desăvârșire, că nu mai deschide unul, vre-o carte! Cu excepția cărții de bucate! Nu aruncă cu pălăria, pe mașină, când se enervează, pentru că nu se enervează, n-are de ce, e de paie! Deși o bate vântul, n-o ia nici dracul! că stă infiptă-n par! N-are suflet, așa că n-o s-o doară nici în peticele din fund, de of-urile oamenilor, pe care nu-i are nimeni dintre noi, la suflet! Și, cum bine ați observat, nu are buzunare, deci n-are ce să-și umple, o să ne rămână, mai mult, nouă!
- Faină propunere! Că n-are nici creier, așa că o s-o putem manevra, după cum o să vrem! Plus că nu cere de mâncare, sau de băut, stă ca proasta-n par, cum ne-am obișnuit în ultima vreme cu unele persoane! O să fie așa cum ne place nouă – președinte de paie! Numai că nu-i mai putem spune Sperietoare de ciori, că nu mai iese vreunul, la vot! Propun să-i dăm numele de Sperietoarea de Ciocli, să pară că nu e cu noi, ci dușmanul celor care vor să îngroape România! Așa că ascundeți lopețile și să-i dăm bătaie! Nu candidatei, dobitocilor! Ci campaniei electorale!

Niciun comentariu: