vineri, 27 septembrie 2019

COTUL BULELOR CU MÂNERE! (4)(N-ați scăpat de nebun!)


Mai am în pușculiță din astea, vătămătoare la cerebel:

8.CODUL BUNELOR MANIERE:
”În mijloacele de transport în comun: dacă o doamnă este însoțită de un bărbat, acesta îi va cumpăra biletul și îi va oferi locul de lângă geam. Dacă există doar un singur loc liber, el va fi oferit doamnei, iar domnul va rămâne lângă ea în picioare. Niciodată nu o va părăsi, grăbindu-se să prindă un loc liber când se ivește ocazia.”

Deci, după ce ne lămurim care-i doamnă, și care, nu, urcăm în mijlocul de transport în comună și-i oferim locul, dacă mai găsim așa ceva, locurile fiind ocupate de plozi, cu sau, fără părinți (nesimțiți). Sincer, nu vreau să cedez locul niciunei cucoane străine, care abia așteaptă să-și posteze șunculițele, lăsând bătrânețile să facă varice! Iar bilet, să-și cumpere singură, s-a învățat lumea la pomană, să-i dai tu, tot timpul! Asta, dacă nu-s mai iute și mă așez primul, făcându-mă că mă doare-n fund! Cât despre posibilitatea să stau în picioare, lângă ea, doar n-oi fi nebun, că nu mai prind loc nici după Apocalipsă!
Ah! dacă-i nevastă-mea, atunci mă sacrific și-i cedez locul șoferului, cu o condiție – să țină ea, în brațe, papornițele cu legume și "trotil"! Nu de alta, dar hrana rece face rău la ulcer!

9.CODUL BUNELOR MANIERE:
”Punctualitatea, atunci când suntem invitați la masă, este deosebit de importantă.”

Vai! dar ce perimat e Codul! – nu se mai poartă ceas, se poartă numai cuc! Cine are! Cine nu are, are telefon, așa că s-a dus pocnetului, punctualitatea! Să moară musafirii, flămânzi, dacă am ceva de postat! Cum adică - punctualitate la masă? Păi, dacă te-au invitat, să te aștepte! Ce? ciorba nu merge și rece? Dacă am ceva urgent de făcut (scuza generală în ultima perioadă!), să nu mă aștepte, că eu pot mânca și din picioare! Când oi sosi, oi vedea dacă oi mânca oi! Mă satur și c-un sendviș cu ton, mie îmi place să dau tonul la petreceri!
           Ce? să sun și să spun că întârzii? Și care mai e farmecul, dacă nu-i vezi pe prezenți, foindu-se, cu bale la guriță?

10. CODUL BUNELOR MANIERE: 
„Nu așezați coatele pe masă! Dacă folosiți doar o mână, așezați-o în poală.”

Scuze! n-am înțeles ce să nu așez pe masă, mă duce mintea la prostii! Și dacă pun coatele pe masă, care-i chestia, sparg paharele, răstorn sarea, rup scobitorile? Ce poate fi mai comod decât rezematul în coate, când vorbești discuții? Și cum să folosesc doar o mână, n-am două? S-o țin anchilozată pe una, în poală? A cui poală, că toată lumea își aruncă poalele, peste cap? Cum o să mai sorbesc direct din farfurie, dacă o duc la gură c-o singură membră? Ce le-au mai trecut, unora, prin scufilax – să stai popândău la masă, cu mâna ...!
(va urma)

Niciun comentariu: