duminică, 22 septembrie 2019

COTUL BULELOR CU MÂNERE! AZI SUNT RĂU!(1)


Mi s-a părut interesantă ideea de a se preda la școală, în paralelE cu ora de religie și educație ciNică, și ceva din CODUL BUNELOR MANIERE! Numai că n-a avut-o nimeni, s-o aplice la nivel planetar! Nu că s-ar prinde totul de omuleții în creștere, ci pentru că 0,3%, tot s-ar mai schimba ceva din comportamentul acestora! De aceea, m-am ambalat pe temă! Pentru eventuale reclamații, aștept provincia!

1.CODUL BUNELOR MANIERE: La spectacole de teatru, operă, gale sau expoziții, vom merge îmbrăcați elegant.”

Da ce, în blugi mi-e greață? C-un tricoi, cu ditamai inscripția : „Ai am the Beast”? Elegant e și când dai să te scarpini în fund, și bagi mâna pe lângă curea! Ia să vedem  noi, ce înțelegem prin eleganță: jucăm teatru, făcând o operă din expoziția de pe buric! S-au dus, tataie! vremurile la costum și cravată, merge și sacoul cu părul de pe piept. Și fără ciorăpei asortați la culoarea glodului! Damele nu mai preferă taioarele, cum erau la bunicuțe, merg niște colanți care pun în evidența structura gelatinoasă a feselor. Păi! vine omul la gală, să vadă vreo porcărie, sau să observe cine și-a făcut lipo-po-subție, sau și-a scăpat pompa de desfundat chiuveta, drept în cioc? Bă! eleganța nu e pentru orișicare momârlan, trebui și-un pumn de semințe de florea - soarelui, pentru atmosferă! Păcat - s-a renunțat prea ușor la buzunarele tip șacoșă, unde convivii puteau depozita produse proaspete sau refrigerate, bașca un kil de vin! Cu mulăciunile astea, care scot în evidență ceea ce nu există suficient, sau, contrar, ceea ce debordează pe-afară, greu mai scoți de-o cină și-un breakfast! Mai dă-o-n pisici, de eleganță, cine mă place, mă place și-așa, nespălat!

2. CODUL BUNELOR MANIERE: „Când ne întâlnim cu cineva pe stradă, nu vom rămâne în mijlocul străzii sau în mijlocul trotuarului.”

E destul de periculos și pe trotuar, și chiar în balcon, cu nebunii ăștia de pe soșete! pardon- șosele!  De aia sunt atâtea panouri cu “Staționarea, interzisă!”, Codul ne spune că suntem necivilizați și impotenți mentali, când zburdăm pe străzi! Nu asta vrea să spună? Da’ ce? Să nu ne vadă lumea împreună cu vreo turbăciune, oligofrână sau retardat? Ah! e reclamă la terase – Bârfa merge mai bine la cafea și-una mică”! Nu prea am înțeles de ce trebuie s-o ștergem din stradă, că doar nu facem miting, doar vorbim vorbițe! Să fie de la chestia cu căscatul, când te plictișești de prostiile unora care și-au pierdut lacătul de la gură, în WC? Ăia, cu care nu te poți înțelege, c-o țin doar pe-a lor? Mi se pare deplasată părerea asta - ce poate fi mai cool, decât să stai pe bordură și dai din clanță, să te vadă toată belehuzimea, câte carii ți-ai plombat!
(va urmare!)

Niciun comentariu: