marți, 17 septembrie 2019

OARE...?


     Căsnicia lor luase o turnură ciudată – un soi de coabitare, unde fiecare aduce bani în casă și face ce-l taie capul! După plecarea fiului cel mare, fusese relativ bine, dar după ce a plecat și mezinul, o răceală inexplicabilă pusese stăpânire pe amândoi, de parcă sufletele lor dezertaseră și fugiseră odată cu copiii.
            Când mai erau doar câteva zile până la nunta fiicei patronului, ea își făcuse bagajele și anunță că pleacă câteva zile la mezin, în Brazilia, lăsându-l, fără discuții, să se descurce cu prezența la nuntă.
       Așa că iată-l împopoționat, coborând din taxi, întrebându-se ce caută acolo, de unul singur. N-apucă, însă, să-și îndrepte cocoașa, că se trezi înșfăcat de braț de colegul său, G., un burlac convins și c-un pic de burtă:
            -Mamă!  ce de “floricele” frumoase și singure! Facem tandem la agățat?
            Nu-i prea plăcea ideea cu „floricele”, cum le zicea G., pentru că le consuma repede, ca pe popcorn, dar, decât solo fără vioară, mai bine la pian, cu coarde!
       O lume fandosită, cu mulți îmbogățiți din afaceri dubioase și cu expansivi alcoolici, asta îi aștepta în seara asta, dar G. părea a fi în mediul lui, spre deosebire de el, care nu avea chef de ceva. Era aici, nu pentru că s-ar fi temut de dușmănia patronului, ci pentru că-i purta acestuia destul respect, ca să n-o facă. Nici ideea că vor dormi  în hotelul acela spectaculos, nu-l făcu mai fericit. Se pregăti să suporte o veselie, care nu era a lui și nici nu-i putea abate gândurile de la viața lui cea searbădă!
            Nedezlipite ca două surori gemene, cele două tipe de alături, o șatenă și-o blondă, păreau că sunt absente și că fac o favoare celor din jur, cu prezența lor. Doar că le suprinsese că aruncau priviri atente în jur și chiar zâmbiseră către ei doi, fără motiv. Cineva răsturnă un scaun și el, încercând să-l ridice, se trezi față-n față cu șatena, ai cărei ochi surprinzători de albaștri încercau, parcă, să-i pătrundă în interior:
            -Mulțumesc! dar puteam să mi-l ridic și singură!
         Glasul femeii îl zgârie, ca o ghiară, pe sufletul care, brusc, se înmuie și se desfăcu precum un pepene crăpat – vocea era caldă, deși se vru una dură! El simți căldura și uită, pentru  clipă, de problemele lui, ca să se scufunde în ochii ei.
         Nu peste multă vreme, el, cu G. și cu cele două frumoase, trecură la glume și discuții fără sens, dar dansul îi făcu să capete câte-o pauză, după care reluau de unde rămăseseră. Blonda era mult mai bine făcută, dar nu avea pic de căldură, cum se comporta și vorbea, și, în plus, părea să-l placă pe G. Șatena, în schimb, nu scăpa niciun prilej să fie expansivă, determinându-i să izbucnească în râs, chiar și atunci când nu aveau motiv.
            El uită curând de grijile sale și fu silit să recunoască faptul că tipa îi plăcea, pentru că-l făcea să se simte el, însuși, și să uite de căsnicia lui eșuată. Spre dimineață, când petrecerea se sparse, tocmai se întreba cum se vor termina lucrurile, când cele două femei anunțară că se retrag în camerele lor. Se îmbrățișară, ca niște buni prieteni, și se despărțiră.
El se trezi singur, în camera lui, gândindu-se la șatena cu căldură-n glas – și-ar fi dorit-o aici, cu el, îmbrățișați în întuneric, după...! I se păru că i se usucă gura, la gândul că nu-l mai interează ce face și ce crede nevastă-sa, dorind-o foarte mult pe tipa de care tocmai se despărțise.
Și, când termină de oftat, bătaia în ușă îl făcu să tresară – visa, oare? Deschise ușa și de pe coridorul  în penumbră, se furișă un duh, care-l cuprinse-n brațe și-l duse în lumea dorințelor nestăvilite!
 A doua zi, când se trezi, era singur! Mai să creadă că ce se întâmplase, fusese un vis! De mult timp nu se mai simțise așa fericit și puternic!
Și, exact când omul din el se bucura, se auzi cineva bătând în ușă - era G. roșu, la față, care venea să-i povestească ce noapte de feerie, avusese!
Drumul spre casă fu unul lung și amar, cu toată sporovăiala neînțeleasă, a lui G. – de când acesta  îi povestise cum făcuse sex, până târziu, cu șatena, și ce minunat fusese, lui i se răsturnă lumea, cu fundul în sus! Crezuse că o ține în brațe pe șatenă, când, de fapt, fusese blonda! Și că așa trăseseră fetele, la sorți, cu cine să se culce!  Mai ales că aparțineau de o firmă de însoțitoare, angajată de patron să facă treburile să meargă bine!

Niciun comentariu: