luni, 13 mai 2019

COCALARUS OLIMPYCUS!

 Să vă povestesc cum a fost sâmbătă, la nuntă:

Nunta era în toi, când Puțanu intră triumfal, zornăind din cele trei lanțuri de metal galben, dintre care unul putea ține în loc un dog german, iar altul, un mamut decriogenat. Tuns scurt, gen broască creață, avea smocul din frunte dat cu gel, după ce, în prealabil, și-l mulsese serios.
Fu condus la masa unde trebuia să stea, asta în cazul când putea sta, o clipă, locului, și nu-și vâra degetele în ochii celorlalți. Unii dintre cei prezenți erau cunoscuți de-ai lui, dar nu-i semăna niciunul, deoarece era singurul care venise la nuntă în training, tricou și adidas de firmă, făcuți de chinezi în WC-ul din spatele gării.
De la început, i se puse pata pe tipa singurică, o blondă frumușică, dar cam ștearsă, după gustul lui, ar fi trebuit să-și picteze genele c-un kil de vopsea verde și să-și ascută, cu flex-ul, ghiarele, ca să nu mai vorbim de părul strâns în coadă de cal, în loc să arate modern, ca la zombi. Făcu pe prostu, ceea ce nu era destul de greu pentru el, prinzându-se de falcă și, din prima! că tipa aștepta pe cineva și era cunoscută de ceilalți de la masă. Ca să impresioneze, scoase portofelul, extrase niște bancnote de 10 lei, palmându-le dibaci, doar atât cât să se vadă că-s bani, apoi îl lăsă pe masă, cât să se vadă BMW-ul său, întro poză făcută pe malul unui șanț de irigații plin cu broaște, pentru contrast. Se dus, întins, la muzicanți, și, fluturând labele pe sus, să se vadă cât de generos, este, îi vîrâ violonistului, printre coarde, banii, provocând un geamăt al acestora, de curcă rănită, care nu avea nimic de-a face cu melodia instrumentată. Nu îndrăzni nimeni să-l tragă de păr, vine omul, la nuntă, să se simtă bine, așa cum este obișnuit, și nu poți face nimic în plăcerea omului!
Cvartetul de coarde nespunându-i nimic, deveni neliniștit și începu să se foiască. Abia când fu atacată prima manea, își saltă burta răsfirată peste curea, își băgă ombilicul, în pantaloni, și, stupefacție! nu se duse la blondă, ci la o brunetă de la aceeași masă, al cărei prieten, soț sau însoțitor plutea pe niște norișori de alcool. Fu refuzat categoric, când încercă cuplajul dansant, dar insistă, pînă se trezi singur. Nu renunță, luă toate tipele mai singurele din ringul de dans, dar se pare că era binecunoscut, că doamnele fugiră, ca un stol de gâște, speriate de un rățoi împușcat în aripă. În sfârșit, se trezi  față-n spate, cu victima mult visată, blonda cumințică, care nu-l băga nici în mă-sa, ca să nu mai vorbim de băgatul în seamă. Era atât de insistent, că biata femeie fugi la locul ei, în timp ce insul se lăsă, dramatic, în genunchi, implorând tavanul, nu cred că știa că, mai sus, era cerul! Cum, pînă atunci, fiecare atac îi fusese însoțit de datul ochilor peste cap, priviri miorlăitoare, semn că nu este înțeles și este minimalizat, plus bătutul pe buric, consolator, nu-l mai băgă nimeni în seamă!
Mai bine de două ore, atacă blonda, care, se vedea clar, invoca niște bătături, platfus, tibia spartă și doi dinți, care-o dureau, dar individul nu se lăsa! De remarcat – insistența și perseverența ieșite din comună, pe care le poseda din plinul golului său!
Ca pauză de respiro, dădu fuguța, cu un mănunchi de 5 lei, la formație, care trebuiră să-i facă pe plac și să rupă urechile sensibile cu două melodii celebre, dintre care se scremeau niște BANII MEI”, „VIAȚA MEA”, „SUNT CEL MAI TARE DIN PARCARE”!... Culmea! sala prinse gust de manele și se produse dezmățul, când violonistele fură la un pas de viol, linșaj și tortură!
La spartul nunții, blonda plecă cu marsupialul român! În semn de protest pentru iubitul ei, care nu venise! Asta da! răzbunare!

Niciun comentariu: