luni, 27 mai 2019

SUPERMAN, ÎNGENUNCHIAT!


Cu mintea mea cea proastă, mă întreb unde vom ajunge – din alegerile astea, n-a învățat, nimeni, nimic! Nici măcar eu! Nu pentru că nu-i de-nvățat, ci pentru că n-are cine! Cum mă așteptam, toată lumea-i mulțumită, mai puțin majoritatea! Vă stric cheful – credeți că s-a terminat? Că laptele, mierea și fierea, stau puhoi, întrun butoi și ne-așteaptă și pe noi? Că s-au terminat ticăloșiile, de mâine suntem, toți, Albă-ca-Zapata și cei șapte membri de partid? Că a murit corupția, prostia și îngâmfarea? Iluzii, prieteni, iluzii, tot ca râma vioaie, vom tropăi!
Grație deștepților din media, alegerile astea au fost nițel jonglate – mi s-au întors limbricii, pe dos, când m-au întrebat, la secția de votare, toată lumea, dacă sunt hotărât să votez și la referendum! Ca ce chestie, întrebarea? că era să-mi schimb Pampers-ul și să fug acasă! Eu credeam că, în democrație, avem bilete toți, nu pe sărite! N-nnn! nu a fost politețe! Nici lene cronică, să se sperie ăia că li se rupe, dacă-mi dau buletine de vot! A fost ceva mai pro – fund!
Apoi, la prânz, când trântorul din mine s-a dus la vot, n-am prea văzut mișcare – doi-trei oameni conștiincioși, restul, la nani! Nuuu! Nu ține nici aia, cu participarea superfluă, din județ, mi-e teamă că masa votatoare s-a cam puturoșit, nu se mai grăbește la urne, decât pe seară! Altfel nu-mi pot explica cum de se bat fund, în fund, la ora închiderii! Nu se pune în diaspora, unde zevzecii au lăsat lucrurile cum trebuiau să fie - să nu se poată vota! Ei! dacă miza ar fi fost intrarea în Purgatoriu, pentru anumiți politicieni, să vedeți cum puneau câte două secții de votare, una, peste alta! Bine că n-am fost acolo, mă luau toți dracii și plecam acasă, să votez la Bec!
Se pare că stupefacția însoțește România - auzi! unii nici acum nu s-au prins! Cum puiul pădurii! să nu-ți dai seama că ai mai mulți oameni, la munci sisifice, pe alte meleaguri, și să-i aștepți cu plăcinte aici, unde nici nu vor să se mai întoarcă? Ah! mizezi prostește, că nu vin la vot? Dar dacă îți fac figura, și vin? Cum m-am rugat Domnului, să se întâmple, și, puteți să ziceți ce vreți, dar tot au fost grămadă de surzi!  Poate măcar acum se va prinde lumea – nu prea suntem uniți, ne place doseanu! Vrem să facă alții, ce noi aruncăm! Și de ce să ne mirăm, dacă-i lăsăm pe alții, să hotărască în locul nostru?
Nu trebuie exclus nici avantajul că, în toată Europa, se frământă un curent ceva mai democratic, deși, pe alocuri, periculos! Ne-a prins, și pe noi, în trena lui, doar așa am descoperit, că alții n-au avut grijă, că NOI VOTAM PENTRU U.E.! Nu pentru mișmașurile unora-altora! Diaspora a simțit-o mai bine, noi, cei din Papuașia, ne uitam la telembizor, urmărind frăsuiala continuuă, și inutilă, a partidelor politice! De aia au fost mai vocali și mai hotărâți, că vroiau, și ei, niște români, care să-i reprezinte! Mmm-daaa! I-au scos din casă și parșivul de referendum, al cărui rezultat era previzibil, nu trebuia să fii Mesia, să-ți dai seama că s-a umplut paharul cu trăscău! Numai că, să vedem unde-o să ajungem, și cu ăsta!
Sunt, totuși, ofilit pe dinăuntru – n-au învățat politicienii noștri, nici cât îngroapă mâța! Ăla negru, de respira greu, care azi a luat-o bostan, a ieșit ca din cârciumă, spunându-ne că-l doare la bască! Pe undeva, un moț - dreptate avea – fără el, Parlamentul rămâne cum s-a stabilit la fostele vechi alegeri! Mutațiile genetice și ginecologice, din sânul celor de la putere, ar putea duce la schimbarea modificării, spre bucuria Preșe-dintelui Tuturor, care, de când s-au văzut rezultatele, și-a săpat pe meclă rânjetul ăla de acum câțiva ani! Are palmele roase, de atâta frecat!
Cum spuneam, Homul zilei, care se pregătește de odihnă prelungită pe banii (tot), ai noștri, a ieșit și a rânjit și el! Mai ciudat! dar tot pe-a lui o ținea! Că țara a ieșit din noroaie și-a intrat în hazna!
Ce m-au uimit, au fost rânjetele altora, cum ar fi Orban, Cioloș, chiar Băse! Erau veseli, de parcă au visat frumos! Dragilor! câștigarea alegerilor astea, nu vă face premianți! Păi! voi, în loc să vă încruntați și să veniți rapid cu idei, vă frecați labele, de bucurie? Ăsta e semn rău, pentru noi, ceștilalți – vă doare-n bumb! de ghinioanele noastre! Tot la interesele voastre, vă gândiți! Să vă înhămați la ceva serios, nici vorbă! Ca și până acum! Vax!
Zic să mai meditați o țâră – votul ăsta nu era doar pentru ceilalți, a fost pentru voi, toți! Poate băgați la țeastă, că nu se știe niciodată! Așa că, dați-vă mânuțele și faceți ceva, până nu se prăbuște țara asta, de tot!  


Niciun comentariu: