sâmbătă, 25 mai 2019

VAI DE MAMA NOASTRĂ!


Bun găsit, la ospățul zeilor!
Nu! n-am înnebunit, sunt, încă, parțial color, același! Doar că - mă pregătesc de vot! Duminică vom voma! pardon! vota! din nou! Abia aștept, mi-am pus "deșteptătorul", să sune dis-de-dimineață, să nu ratez ceva! Poate va fi ceasul învierii, că, până la Înălțare, nu mai e mult!
 De ce sunt exuberant? Nu sunt, vi se pare, sunt doar aberant de dezlânat, dezamăgit și îmbârligăcios. Ca în alte multe dăți, simt frisoane și mă ia cu tremur la lingurică, poate din cauză că presimt că va ieși, cum va ieși, dar nouă, bine, nu ne-o fi! Și atunci, de ce mai trag clopotele în nocturnă???
Pentru că mi s-a acrit, ca de la oțet, să aud cretinisme individuale sau colective, de grup sau de formațiune geologică, despre, vezi ! dragă Doamne! participațiunea la actul democratic. Bă! neamurilor! oare chiar nu ne-am prins că toți ăștia, reprezentativii, n-au mare interes să mergem la vot? Poa’ să fie miza și-un cartof uscat, credeți că ne vor, pe toți, la urne? Bine că suntem ortodocși, că ne doreau ÎN urne, nu pe-alături! Au ei socotelurile lor, nu trebe să ne băgăm și noi, ca musca!
Eu zic să le facem bucata - să mergem, cu toții, să votăm! Conform principiului democratic, că oricum nu contește, cum votăm, ce-ar fi să votăm la mișto, dar să votăm?
Nu știu ce fel de omuleți or fi politrucii noștri, dar au un talent aparte, de a-și mușca tibia, de sub axilă – nu fac o chicătură de lucru serios, numai de-a-n-boulea, le fac pe toate! Parcă au o înțelegere cu Păcală și Sucilă, că Tăriceanu, le mai amestecă! Nu puteau pune, ca oamenii, alegerile e(u)roilor, mai pe la apus, nu amestecat cu referendum-ul privind mișcarea rectilinie și uniformă? Că nenea referendum-ul are niște întrebări –întrebătoare, puse cu ...dosul palmei, de nu înțelegi care-i scopul care scuză mijloacele! Apropos! amnistia și grațierea n-o poate tranșa, singurel, Președintele Tuturor Rumânilor? Că, dacă mă întreabă și pe mine, eu zic precum ei! Dragne-a mai fost nouă, să spunem ceva la refe, dar, din păcate! a ieșit cum a dorit minoritatea majorității! Uite! exemplu - reducerea numărului de parlamentari! Pe cale democratică, nu pe căi nenaturale! Să nu excludem, totuși, avortul spontan! Să vă amintesc cine a tras clopotele pe tema asta? Nu mai țineți minte? E nenea ăla care vorbește buruienos, da’ s-a mai temperat, de când s-a uns parlamentar și dă la cotoaie sistemului pe care el însuși, l-a clădit! Ei! doar se face, că prinde bine la public, să audă publicul cum politicianul român, între o clătită și-un mic, trage tare din cârnaț! Dragne este, și azi, să ascultăm discursurile stoarse din glanda tiroidă, ale pupăcioșilor în turul doi, despre sexul zglobiu, la români! 
Ce spuneam? că să votăm, cu toții? M-aș tăvăli de râs, să iasă la vomare 100% cetățeni cu drept de vot! Proporțional cu cei 10 milioane de români rămași în țară! Cum, cine-s restul? Aginturile străine, berzele-n șomaj și masonii!
 Visez frumos! Dar așa ar trebui! Să le stricăm careul de ași, cu sobor de popi, să vedem cum le tremură izmenele, când s-or vedea înafara cărților pe care și le-au dat singuri! Nu contează, pe cine puneți ștanța, numai să vedem câți români vor să mai fie România, țara lor, nu doar să flendurească vorbele și să scuipe venin! Memoria ne este scurtă, ar trebui să ne amintim că s-a mai întâmplat așa, și au murit, și n-au știut! Chiar dacă atunci nu s-a întâmplăcit, ce trebuia să se întâmplăcească, pentru moaca lor stupefiată, ar merita repetată isprava! Chiar dacă poziționarea referendum-ului în aceeși zi cu alegerile europarlamenare este, practic, o forțare a prezenței la vot, dar tot în scop politic, nu cetățenesc! Mamă! și să vezi câte greșeli vor fi, și învinuiri de fraudă, și de mușchi scoși de la borcan! Dar merită încercat! Barem să nu ne mai dăm cocoși, că e vina babelor și a  asistaților sociali, că trag la fasole cu cârnați, servite din găleți de plastic! Pe cine mai dăm vina, atunci, hai?
M-am vârât precum râma congestionată, din varii motive! Unul ar fi că, zilele astea, am văzut pe străzi mai multe partide, decât pe Centură! Bă! măgarilor din toate partidele, voi numai  când sunt alegeri, vă îmbrăcați frumos și ne pupați în dosul porții? Până atunci, noi nu existăm?
Alt motiv ar fi că, de la campanie, la campanie, nenicii ăștia se fac mai nesimțiți și mai nesuferiți! Dacă nu ies pe stradă, trimit tot soiul de răvașe și dezinformări, bașca, plătesc niște boi cu pene, să cumpere niște voturi, cu banii jos! Numai că boii sunt și proști, nu-și învață, bine, lecția, și spun prostii! Normal! proștii nu pot spune decât prostii! Sau n-or fi ei, proștii?
Ar mai fi cheltuielile! care-s de la noi, din tăgârță! Păi! dacă tot le dăm banii înainte, pe condicuță, de ce nu vedem și marfa? Uite! propun ca, dacă tot fac aranjamente, pe banii noștri, candidații să vină nud la prezentări, să vedem pe ce-am dat banii de pomană!
Aș mai avea o căruță și-un TIR, cu motive, dar las pe fiecare să-și privească interiorul și, dacă nu-i place ce vede, să meargă la vot! Fie, ce-o fi!
Scuzați cuvintele vulgaricești, dar n-o fi timpul să mai zicem și noi o bâlbă, că prea am îmbulinat-o de fiecare dată?!?

Niciun comentariu: