luni, 7 mai 2018

SCHIMB DE ROLURI!


        Când m-am trezit dimineața, iar am simțit că lucrurile nu stau la fel! După ce am zburat, cu aripile crescute aiurea, acum ce mi se mai pregătea?
    Mi-era greață, dar nu greața aia obișnuită, zilnică și sâcâitoare, pornită din secreta dorință, de a nu mai...lupta contra valului! Am vomitat și m-am mai liniștit - ziua părea că putea fi, în sfârșit, una, bună, fără alte necazuri.
M-a surprins vecina de vis-a-vis, cea care se văita, mereu, că muncește prea mult, și nu i se recunosc meritele! În timp ce bărbată-său se strâmba și povestea – cucoana nu mișcă un pai, fără el! Mestecă, amândoi, în mămăligă, și, când curăță cartofi, unul ține cuțitul, celălalt, cartoful! Se miră, și el, cum de l-au făcut, pe Gigel, în condițiile astea!
Rămân siderat - leșinătura se mișcă precum prâsnelul - schimbă o roată! Credeam că nu știe nici cum se plimbă cimbru - n borș! Iată că desface prezoanele, bagă cricul, scoate roata cu pană, o ridică, zici că-i pai! Mă frec la ochi, îmi vine să mă frec și-n altă parte, nu pricep - de unde atâta îndemânare, la o soprană de bloc ?
A terminat repede, mult mai repede decât mi-ar fi luat mie! Apoi s-a reîntors în casă, de unde a ieșit cu soțul ei. Care își căra, cu brațele lui păroase, ditamai burdihanul, crescut peste noapte! Nu pentru că, până atunci, era un pișpirică, fără burtică, ci pentru că burtoiul depășea sacul ce-l avusese până mai ieri! Ditamai namila și scâncea, că-i greu să te miști, cu cobza după tine! Femeia nu zicea nimic, dar se vedea, pe fața ei, că i se acrise, de atâtea văitături! Mi-am amintit, cum făcea el, când ea îl purta pe Gigeluș - o lua peste picior, zicea că seamănă cu-n dromader! Unul, umflat! Mă întreb, el cu cine crede că seamănă? așa gras? Oare ce-o fi pățit?
De la fereastra mea, de sus, văd că nu-i singurul - și vecinul de lângă grădiniță, ăla, cu căsuța roșie, cu nevasta ca un ac, se chinuie cu cimpoiul lui, în timp ce tânțarul de nevastă-sa pune două perne pe scaunul din spate, să stea bărbatul, pe moale! Când ea întoarce capul, spre mine, văd că are un zâmbet ironic, în colțul buzelor - cine o făcea pe ea, când era însărcinată, sac de aspirator, cu coadă?
Mă duc în baie și mă sperii - o barbă neagră și lățoasă îmi acoperă fața! Constat că n-am nici o lamă de bărbierit, tocmai ce-am folosit-o, să rașchetez mărarul de pe picioare! Oare ce mi-o fi venit, să mă epilez, păream mai masculin, mai viril, cu tufa pe mine! Dintrodată, m-am simțit că un urangutan, păros și ghebos! Orice firicel de păr, de pe mine, îmi pare o povară! Creierul îmi șoptește că, dacă ies așa, în oraș, voi întoarce multe capete! Și nu mă simt dorit, deloc! Îmi vine să plâng!
Mă uit la unica mea pereche de pantaloni curați și uscați, și mă trezesc întrebându-mă - de ce nu mi-am luat câteva rochii, de rezervă? La naiba! Rochii! De unde, pânâ unde, rochii? Abia acum văd – nu am nici un ruj, ca lumea, în casă! Nu știu la ce îmi trebuie, dar simt că am nevoie de unul!
Deschid televizorul și mă lămuresc - de azi, s-au inversat rolurile, după porunca Cerurilor! Vor naște bărbații, iar femeiile, le vor prelua sarcinile! Manifestații, de veselie, se petrec în toate colțurile lumii - femeile sărbătoresc dezrobirea lor! Toți bărbații, surprinși de camere, au fețe de ciocli! Mai ales că s-a stabilit că vor merge și la serviciu, vor naște și copii! Unii nu sunt chiar supărați, sunt cei care sunt obișnuiți cu munca - n casă, înclusiv în bucătărie! Mai rămâne chestia cu sarcina! Dar pentru ce au fost inventate anticontraceptivele, nu pentru cine nu vrea ploduri? Plus că bărbații sunt inventivi, ce, ei nu pot să întoarcă spatele?
Mă sperii - greața aia, a mea, nu era de bine! Mi se face părul, măciucă - nu vreau să support cezariana! Nu cred că pot trece prin așa ceva, chiar și când mă înțep, la un deget, când mă doare, urlu! Eu, tăiat pe burtă, ca un animal? De unde a mai apărut și mizeria asta? Păi, eu fac șoc postnatal!
Curios, pentru prima oară în viața mea, citesc, pe NET, ce-i cu greața! Mă liniștesc, îmi vine să beau ceva dulce, și tare, m-am lămurit, n-am rămas! E doar perioada aia, nasoală! Care trece! Deja niște crampe mă înghesuie!
Încerc să mă obișnuiesc cu noua situație, dar nu-mi place, că trebuie să mă schimb! Adică, de-acum se vor duce femeile, la bere, cu fetele, în timp ce noi, bărbații, vom alăpta? Vom face temele, cu copii, în timp ce ele, afurisitele, vor merge la meci sau la pescuit? Noi vom căra sacoșele, la cumpăraturi, în timp ce ele vor bea o cafea, pe o terasă?
O suită de fioruri, mă mușcă de suflet - ne-am dus dracului!
Spre seară, alte manifestații au loc în întreaga lume - tot femeile! Numai că, deja, s-au plictisit să dădăcească bărbați, și să alerge, după plozi! Dar cel mai rău e că nu mai pot reclama dureri de burtă, cap, coadă sau șale, nu prea mai au motiv! Le fac, ele, pe cele bărbătești, dar nu mai pot cere indulgență! Plus că bărbații stau geană pe portofele, mai rău ca înainte!
 Toată lumea vrea - să fie cum a fost! Inclusiv eu, mă simt ca o damă bătrână, care vrea la băi!  La vârsta mea, nu mai fac copii, sunt la andropauză! Așa că m-am speriat degeaba! Pectoralii mi s-au scofâlcit, n-am bani de silicoane! Celulita, mă omoară! Reumatismul, mă înghesuie! Mie, schimbările nu-mi mai spun nimic, a trecut vremea glumelor! Și, pentru că dau în mintea copiilor, aș prefer să fiu tot băiețel, că nu suport Tanga!

Niciun comentariu: