sâmbătă, 12 mai 2018

SURDUL NU AUDE, DAR LE POTRIVEȘTE!


(NEW!) Mamaia Aglăița, la cele 88 de toamne și primăveri, ale ei, se ține mai bine decât Munții Carpați! Adicătelea, nu s-a produs, total, eroziunea solului și subsolului, nu pasc purecii, pe ea, că e cam acră și uscată, și nici nu îi este frică, că vine cineva, s-o vatăme! Cât despre viol, nu vrea să vorbească, dar gândește cu voce tare!
   Azi e ziua ei, face 16 ani, de când nu mai vede cu ochiul stâng, așa că are musafiri: fiică-sa, chelul de ginere și cu fandosita de nepoată, prospătă absolventă a Maternității locale, de unde a primit un premiu, sub formă de chiloțar cu scutece. Despre care nu știe nici cine i-a fost rector, vector sau corector, nici cine l-a nășit!
   Singura fosilă în viață, coana Curculea, cu zece ani mai mare, ca aniversata, concurentă a șistului de cărbune de la Ambulimești și challenger al celebrului diamant Colibri, datorită vechimii, a dorit să participe la eveniment, fiind și singura prietenă a Aglăiței, rămasă, parțial, în viață! Acum stă, mumificată, întrun colț al șifonierului, singurul loc unde încape, prefăcându-se că înțelege tot, deși nu aude nici măcar trâmbițele Ierihonului! Ultimul conviv, Nae Glutamel, june de 73 de ani, o soarbe, din ochi, pe Aglăița, deși privirea lui crucișă admiră torsul bogat, al nepoatei post  - mămoase!
Conversația de dezlănțuie zgomotos, mai ceva decât uraganul Katrina, întreruptă doar de clemfăiturile coanei Curculea:
-Mamaie Aglăița, mata ai carnet de conducere? întreabă nepoata, cu șustă, pregătindu-se să strângă fonduri, pentru permis. Că și eu vreau să fac școala de șoferi!
-Școala de șomeri? De jumeri? Ce școală e asta, că, eu, una, n-am auzit de ea, deși stau toată ziua la tembelizor! Poate școala de ți-o freci, că la asta se pricepe toată lumea, ia uită-te la tine, ce bună ești! Apropos, cum îl cheamă pe micuț?
- Nu îl cheamă nimeni! Că e prea mic, să vină singur! se înfoaie nepoata, care încă n-a descoperit în ce parte e capul lui fiu-său și nici ce sex are! - Pe vremea matale, damele bine nu conduceau mașini?
- Ei! ne mai pârțâiam și noi, da’nu în public, ca astăzi! Să știi că, surdă-surdă, dar te-am auzit mai devreme! Să nu dai vin pe ăla micu’,  că marfa nu era de bebeluș!
-Lasă, mamă, fata, că se timidizează! Cum era vorba aia, din mesiu Goe, a lui Caragiale? S-avem pardon, că educațiunea contează!
-Da’ tu, când l-ai întâlnit pe Noe, că, la biserică, nu prea te duci? Uite, mi-ai adus aminte, cum făceau sex animalele, pe arcă? Nu se încurcau, unii, pe alții? Mai ales noaptea, când dau ăștia  filme XXL? Mare balamuc trebuie să fi fost pe arca aia, nu-i de mirare că sunt atâtea specimene dubioase, nici cal, nici măgar, nici rinocer!
-Mămico! îndrăzni ginerele, timorat din prima clipă, când o cunoscuse pe soacră-sa, de ochii ei șașii și de felul de a-ți trânti, fără menajamente, mucii-n fasole.
-Bunică, să - i spui cui vrei tu, nu mie! Că eu nu-s bunica ta! Fato! Se întoarse către fiică-sa: - Nu l-ai învățat, pe ăsta, cel de-al cincilea soț al tău, și viitor decedat, să nu se dea la mine, că mușc și nu-s vaccinată? Să vorbească prin intermediul translatorului! că nu pricep peltica lui!
-Mamă! vrea să te întrebe de sănătate!Știi, cum dormi, cum mănânci, cum...!
- Pe la spate! Cine să mă lucreze, pe la spate? Știe, el, pe cineva și nu vrea să-mi spună? Dar ce l-a apucat, vrea să-mi facă curte și n-are cuie, pentru gard?
   Tânărul Nae Glutamel tuși semnificativ, încercând să atragă atenția asupra sa. Nu reuși decât să-și păteze cravata din anii 70, deja mulsă de sosurile risipite pe ea. Ridică un deget, să spună un cuvințel, dar Aglăița se făcu că nu-l vede, și-așa îl tratează ca pe un ghiveci cu flori veștejite:
   -Multe prostii mai vezi la tembelizor! Uite! Vreau și eu o periuță de dinți Sex Oral B! N-am dinți, da’ periuță-mi trebuie! Ce vă uitați, așa, la mine? După ce nu sunteți în stare, să veniți cu ceva în mână, la mine, vă mai uitați și câș! Nu vi se agață de mânuță o pereche de Tanga, să mă simt și eu, bine? Mă lăsați să stau numai în casă, nu mă pot bucura de-o plajă ca lumea! Să mă bată Soarele! Să simt și eu, că-s ultraviolată! Vara trecută, m-am dezbrăcat eu, la nud, dar m-a prăjit soarele prea tare! Cu excepția buricului, unde îmi țineau umbră tălăncuțele”! Și n-am avut în casă niciun pic de lapte, bătut sau nebătut! Că-l băteam eu, la ce nervi aveam, parcă dormeam pe soba încinsă, iarna! Și nu s-a găsit niciun poștaș, să-mi aducă pensia mai devreme, și să mă surprindă la bustul gol! Poștașul ăsta tânăr, e rușinos, sună la sonerie și nu intră, se uită la mine ca la Mausoleul de la Adamclisi! Noroc cu emisiunile alea educative, c-am învățat așa de multe, nu-mi mai trebuie profesor! Ce te uiți, fa, la mine? că nu-s senilă! Abia acum simt și eu democrația, îmi crează curent la budigăi! Da’ un picamer, nu găsiți? că tot n-am vibrator?

Niciun comentariu: