miercuri, 2 mai 2018

AU NU ȚI-E CLARIU, FRATE CETITORULE? (scurt mesaj către cititori)


Viețulica noastră e scurtă, piciorul broaștei fiind mai haca-na, cu o lingură, mai sus! De dragul vorbei meșteșugite, dar fără sămânță de sare și piper, mă rog, dumneavoastră! să cercetați, o țâră, vorbele mele!
Din hronicul casei De Arici, blegos-lovitul vostru frate țepos, după o campanie de ascuțit țepi, cu pila de potcovar, stă în cumpănă, dacă să meargă mai departe, sau să-și ia lumea-n cap! Crede, cu sfințenie, că nu și-a atins scopul, acela, de a atrage omul de rând și de bine, în mlaștina cugetării, unde țeposul dă cu mătăniile și cu afurisenii, fără să vadă ceva schimbat! Cât despre puținii săi cetitori, pace vouă! nu părăsiți aricii aflați în cumpănă, care vă fac, capul, toacă!
Nu e prima oară, când voroava despre activitatea de arici, este adusă în discuție! În continuare, ariciul din mine mai așteaptă comentarii, care se încăpățânează, să nu se ivească!  Nu mai stau pe capul vostru, dragilor, îmi văd de treaba mea! Deși mi-ar fi plăcut să - mi spuneți ceva, să aruncați cu un retevei, cu o scândură, topor, făcăleț, sculă de bricolaj! Nici nu vă închipuiți cât de nașpa e, să n-ai control! Închipuiți-vă că aveți în mână hățurile de la o căleașcă, cu 6 perechi de cai focoși, pe marginea unei prăpăstii, și vi se rupe! Hățurile! După care se desprind toate legăturile și te trezești aninat de un stei, cu vizibilitate redusă la fundul prăpăstiei! De un fir de nylon, sarcină maximă – 23 kg, carne curată, cu tot cu rât!  Nici să miauni, nu poți, nu știi ce poate influența căderea!
Cam ăsta e sentimentul meu, că ceva s-a rupt și nu știu unde! Pofta mea de scris, s-a bolunzit, de tot, lipsesc apostrofările sau încurajările, vorba aia, după caz!
Nu-mi place să mă repet, dar știți că nu e prima oară, când stau pe marginea patului  meu, de arici, și - mi vine să mă apuc de comentarii sportive. Ca tot românul, cred că mă pricep la orice, mai puțin la scris! Pentru că nu se schimbă ceva, toată lumea minte cu  căruța, ți se uită-n ochi, și minte !
Anul acesta, am vrut să fiu, de 1 Mai, ca toată lumea! Să nu gândesc, la nimic! Să nu scriu, să nu bârfesc!
Am fost  dezamăgit! Cum, în ultima vreme, sunt mereu, dezamăgit! Toată lumea părea să muncească, numai la radio se dădea că bugetarii sunt pe val! La privat, în oraș, se muncea! Mai puțini mici și mai puțină bere! Iată un motiv, să nu mă las de scris – continua operațiunea INTOXICAREA! Care ne aruncă, unii, asupra altora! Mă întreb - cei care au muncit, au fost plătiți dublu? Sau i-au înjurat pe bugetari? Sau n-au avut curajul să-și ceară drepturile, ca să-i injure pe bugetari? Pe toți bugetarii, sau numai pe unii? Iată întrebări, la care nu aștept răspuns, mai bine scriu! Nu se sinchisește cineva, de aceea, scriu, doar trebuie să arăt că, din fericire, CUIVA, ÎI PASĂ! MIE, ÎMI PASĂ!
Vouă, dacă nu vă pasă, n-veți decât, să rămâneți spectatori! Dacă nu simțiți, că aveți persoane dragi, care sunt afectate, stați liniștiți! Și chiar dacă cei afectați nu sunt de-ai voștrii, asta nu însemnă, că nu există! Sau că nu-i vine, fiecăruia, rândul, la  scămoșare!
Dragilor! Vă invit aproape zilnic, dacă se poate, după ora 17.oo, să fim împreună! La bine și la rău, până moartea ne va despărți! Nu! Nu ne căsătorim, dar putem fi alături, în gașcă, lucrurile urâte sunt mai suportabile așa!
Să-i dăm bătaie!


Niciun comentariu: