vineri, 3 noiembrie 2017

CINE N-ARE NAS, N-ARE!

  Zâna cea  Bună se distra uitându-se prin satelit la mulțimea de omuleți, ce viermuia în toate direcțiile, aparent fără nici un spor, dar, pe ici, pe colo, mai răsărea câte o năzbâtie, ce avea 80% șanse să rămână neterminată. 
Dintrodată, Zâna se apucă să hohotească, deoarece o idee trăsnită îi trecu prin capul ei de zână - categoria I!
Luă înfățișarea unei absolvente de ajutor social, respectiv haine de la second-hand, ceas pe baterii, opinci cu ciucurei, de la solduri, plus o moacă de luat pumni, cu lăcrămici precum diamantele neprelucrate (aici a dat-o-n-bară, că nu prea se asorta cu imaginea de cerșetoare, pe care și-a dorit-o, dar mulți văd, puțini cunosc!).
Se propti la intrarea în Casa Poporului, după ce-și cheltui economiile de zână cu unsul” celor ce păzeau mărețul edificiu al nasolelilor patriei. Nici așa nu ar fi ajuns acolo, dar a fost obligată să poarte pe pieptul ei generos, de zână, un carton cu GREVA FOAMEI!
Cam supărată că va trebui să recurgă la recalcularea veniturilor din zânit, reduse substanțial de cumpărarea locului de cerșit, Zâna luă fața DĂ-MI ȘI MIE, așteptând aleșii să vină la muncă. Până la ora 12.00, ora prânzului, rezolvă câteva integrame super-grele, timp în care nu fu deranjată decât de vreo 4 aleși și de o femeie de servici, care plimba un robot de lustruit holuri! Tocmai se întreba dacă nu uitase ceva, adică era pe meniul INVIZIBIL, când o mulțime compusă din vreo 20 de parlamentari dădu năvală în incintă.
Zâna fu, în sfârșit, băgată în seamă de un senator, supărat că nici acolo nu scapă de babe cârtitoare și cerșetoare, care se răsti la ea:
-La ce mama măsii faci greva foamei, nu ți-am spus săptâmâna trecută că nu se poate?
Baba - zâniță  se uită în jur, să vadă cu cine vorbește, apoi se convinse că era vorba de o confuzie, ea nu mai fusese pe-acolo! Dar nu apucă să lămurească situația, că respectivul era deja, departe!
Mai trecură și alții prin zonă, ba unii chiar glăsuiră la băbuță, deși ea nici nu deschisese gura, nici nu avea timp s-o facă:
-Adresați-vă în teritoriu, mă găsiți de miercuri la birou, dacă nu intervine cineva!
-Am terminat odată cu legea salarizării unitare, acum trecem la aia, a salarizării neunitare!
-Vedeți la comisia respectivă!
-N-am timp, sunt în întârziere!
-Nu-mi văd capul de probleme, nici nu dorm noaptea!
-Eu sunt în slujba celor mulți, nu mă ocup de individualiști!
- Facem tot ce se poate, oameni buni,  dar mai bine, de la anul!
O singură dată simți baba că dăduse de o inimă caldă, care o întrebă dacă n-are nevoie de un medic! Numai că fu doar o iluzie, omul era și el unul dintre cei care veniseră cu o petiție!
Zâna se bosumflă -  năzbâtia ei se transformase în povești nefericite cu zâne și se întorsese împotriva ei! Dar cum era o zână hotărîtă, de dădea omul jos de pe budă, se hotărâ să facă altă trăsnaie! Așa că de transformă într-o zână aleasă, tinerică și zglobie, ca un puf de păpădie! Toată numai picioare și silicoane, cu ochelari de soare cât farfuria de dulceață ( pentru că asta era, o dulceață!), îmbrăcată la țâță de muscă, se puse pe așteptat! Și atunci se stârni năvala, se pare că vântul sexologic, ce animă clasa făcătorilor, mirosise fagurele! Roi de trântori învârtindu-se în jurul mătcii, plus cîteva nevăstuici guralive și opozante, dădură ghes discuțiilor parlamentare:
- Colega, de unde ai apărut, că nu prea te-am zărit până acum?
- A cui o fi bucățica asta?
- Dacă te pot ajuta cu ceva!...
- Mamă, vreau la cafea cu dama!
- Marfă ieftină, drăguților! Uitați-vă și voi, la NOI, că suntem mai drăguțe și am dansat împreună de ziua partidului!
Zâna se simți constipată și, în același timp, înghesuită de vomă, așa că prefer să dispară! Se lămurise că nu alesese bine, mai bine stătea acasă și rodea scoarță de copac! Ca să  scape de gustul scărbos, se gândi cum să se răzbune, așa belea nu pățise în viața ei de zână!
Hotărât! Era ziua ei de clocit idei năstrușnice, cu toate că nu prea mai avea chef s-o dea în bară, îi ajunsese toate din ziua aia! Dar, parcă mai merita încercat!

Aducîndu-și aminte de Pinocchio, se apucă de vrăjit respectiva instituție, cu tot cu aleși!
Din clădirea Parlamentului se auziră urlete și gemete, făcând câinii solitari să urle și caii din salam, să necheze! Balamucul se mutase pe holurile largi, unde oamenii se înghesuiau și se împungeau cu nasurile  ce crescuseră anormal de lungi! Și, de parcă nu ajungea lungimea nasului, mai rău era că ea era diferită, de la caz la caz! Cele mai lungi nasuri le aveau președinții de partid, apoi veneau cei mai vechi în politică! Asta nu însemnă că nu erau și mulți tineri cu araci sub nas, să nu cadă-n el! Ba era chiar o puștoaică, pe care o trimisese taică-său, să învețe meserie, cu nasul răsucit în sus! De diferite forme și mărimi, drepte, curbe sau răsucite precum coada porcului, podoabele năsoase erau demne de expoziție!
Și, ce era mai grav! cum deschidea unul/ una gura, cum creștea nasul!
Auzind poporul așa minune, nimeni nu s-a mirat – așa le trebuie, prea își luaseră nasul la purtare!


Niciun comentariu: