vineri, 17 noiembrie 2017

MESAJ ECLETIC DESPRE O BABĂ RĂPĂNOASĂ!

CA ARICIUL” am trecut peste timpul care zboară, până când  „CINEVA DIN MINE” s-a apucat să ridice osanale și sarsanale, celor ca „VECINUL MEU” sau celor „BUNI ȘI NEBUNI!”
„DEMAGOG PÂNĂ LA CAPĂT”, ariciul antipatic și cinic a vrut „SĂ DĂM CAESARULUI, CE-I A KAIZERULUI”, ca totul să fie „SIMPLU ȘI LA OBIECT”! „VORBE GRELE” au însoțit lunile care au trecut, doar”ZIG-ZAGÂND ÎN VIAȚĂ”  am putut, împreună, să vedem „CUIUL LUI PEPELEA”!
„DE VINĂ SUNT COPIII” că „LĂCOMIA STRICĂ OMENIA”? „ENIGMATICI ȘI CUMINȚI, TERMINÂNDU-ȘI ROSTUL LOR”,  am călătorit cu „DRAGOSTE, CE FACI DIN MINE”?, altfel n-am fi înțeles cum e cu „SEXUL, LA ROMÂNI”!  Fiecare dintre noi este posesorul lui „CĂLCÂIUL LUI ACHILLES”, născându-se întrebarea „CUI ÎI TREBUIE CARTE”?
Nu ne place tristețea, preferăm amuzamentul, dar „CE SUNT ALEA, REGULI?”, când beneficiem  de „AMNEZIE TOTALĂ”? „APARENȚE ÎNȘELĂTOARE” te duc în „NOSTALGIE”,  de unde numai „SUPER-TATAIA” reușește te facă „SĂ-ȚI VINĂ SĂ MORI, NU ALTA”! Nu știu dacă ariciul a cucerit vreo redută, „NIMENI NU-I PERFECT”, până la urmă, „RĂU E CU RĂU, DAR MAI RĂU E FĂRĂ RĂU”!
De multe ori, pe fruntea ariciului stătea săpat „RENUNȚARE”, nu întotdeauna „CE BINE E SĂ TE CUNOASCĂ LUMEA”! De cîteva ori, a fost „RĂZBOI ÎN FAMILIE”,  nu oricine acceptă „FACTORI EDUCAȚIONALI LA GRĂTAR”! 
Cu „LECȚIE MODERNĂ DE ISTORIE”, „ROMÂNIA PITOREASCĂ”  devenit mai accesibilă decât „SFINXUL ÎN CARPAȚI”!
 Limbajul utilizat a lăsat de dorit, „VORBA AIA - A FI PORC, E LUCRU MARE,  DOAR TRĂIM ÎN ROMÂNIA”! Cititorii nu s-au lăsat prinși în „CAPCANA DORINȚELOR”, nici n-au ripostat cu „CEALALTĂ FAȚĂ A MONEDEI”, determinând „REFLECȚII DE MOMENT”!
„GÂNDURI PRINTRE RÂNDURI” au făcut criză de „FLORII - ANUL 2025”, așa că ”AȚI OBSERVAT CĂ” ...” CINE ȘI CU CINE VORBEȘTE DESPRE EMPATIE”!
Ariciul e profund uimit că „SCRISOARE CĂTRE FRATELE MEU” a cucerit inimile cititorilor, nu e nimic fals în postare, cum nu e nici în „ZILELE TREC ȘI ANII SE DUC”, „OAMENI ȘI... OAMENI”, „FRATE OMULE” Etc. Dacă nu v-a plăcut” AMINTIRI CU GUST DE CEAPĂ”, nu trebuia să săriți peste „DOAR O PÂINE”!
Ariciul nu a vrut niciodată (nu e prima oară când vorbește ca televizorul!) că povestirile să doară, chit că „ROMÂNIA, ȚARA MEA”  e doar ca ”ROMÂNUL, VEDERE DIN SPAȚIU”!
 Și uite – așa „TRECE TRENUL! CU EL, TIMPUL”!  Și nu e adevărat că „NU MAI VREAU DELOC ACASĂ”, pentru că „DIN PĂCATE, TREBUIE SĂ REVIN LA SUBIECT”, astfel încât să fie clar, ”NUMAI DRAGOSTEA” ariciului pentru oameni și pentru cititoriii săi,  îl fac să rămână pe baricade!
Uitându-vă în urmă, poate nu veți vedea cât de multe ați sărit  în timp!


P.S. Mă opresc aici, cei care au urmărit majoritatea postărilor cred că au înțeles că nu m-am apucat să răscolesc trecutul! Nu toate postările pot fi la fel de bune sau pe placul tuturor! Dar îmi place ce fac, dacă mă fac înțeles! Scuze, frate cititorule, scot căciula țepoasă, în fața ta, și dau cu ea de pământul care, încă, ne mai suportă!

Niciun comentariu: