marți, 14 noiembrie 2017

MESAJ CĂTRE CITITORI –BUCUROŞI SUNTEM, COPII! CĂ NE FACEŢI BUCURII!

Conform teoriei contrastelor, teorie care, încă, nu există, dar e foarte mioritică, dacă există o melodie  cu - Supărat sunt, Doamne, (tare) supărat!, de ce n-ar fi şi una cu- Bucuros, sunt,  Doamne, bucuros, că nu a ajuns cuţâtu’ pân’ la os!
    Mi-a atras atenţia îngerul meu trosnitor că există teoria filozofică a contrariilor, dar sunt sigur că nu se aplică la noi, de obicei, din paraşuta asta de teorie, se naşte progresul, ceea ce o face inaplicabilă într-o ţară unde toate stau cu fundu-n sus!
   Saturați de bengănelele cu floricele, cu care v-am tratat până acum, trebuie să ies și să mă explicitez – nu sunt rău la mațe, dar am o regulă - pe cei care îmi fac rău sau mă scot din ciupici, îi șterg din catastif, nu mă mai intereasează soarta lor! Nu-i văd, nu-i aud, nu-i miros, că put, nu există! La cel de-al treilea pol, că al doilea e ocupat, stau cei pe care îi iubesc, îi respect și, în consecință, mă interesează soarta lor! Cârcotașii, gata, au sărit să-mi dea peste tichie cu alcoolicii, hoții și politicienii noștri, de care nu mă pot desprinde cu ușurință, așa că nu vă mai bucurați, am să vă explic cum stau neuronii mei, vis-a - vis de respectivele ciumăfăi!
 Bețivii nu-mi plac pentru că sunt egoiști, slabi și jegoși! Rectific, alcoolicii sunt așa, am mai spus și mă repet, nu cred că e cineva care duce la burtă, sau la piciorul stâng, un pahar cu trăscău! Ăia care au abonament sunt problema, că nu stau cuminți în troaca lor, sunt fioroși, ca din intestinul gros, scoși!   Și tot ăștia mă enervează că se dau cocoși fără creastă la neveste și copii, nu la o balenă ucigașă, nu le dă mâna!
Hoții sunt o categorie greu de marcat, la mine, a fi hoț, nu înseamnă a fi șmecher, nu înseamnă că fură, ci că își bate joc de păgubaș! De aceea, mai încurc hoții, cu politicienii, care și ei își bat joc de oameni!
Și am ajuns la  DE CE MĂ PREOCUPĂ ĂȘTIA, DACĂ NU SUNT PE LISTA MEA ALBĂ?, aia cu cei pe care îi iubesc - pentru că îi iubesc pe cei care le sunt victime, pe ei aș vrea să-i trezesc, nu să iasă în stradă, că e riscant și-acolo, nici nu știi cui faci jocurile! Aș vrea să-i văd protestând în mod pașnic, oricînd și oriunde, numai să  schimbe ceva! Nu mă poziționez în fruntea nimănui, dar vreau ca urmașii noștri să nu scuipe pe surcele! Pentru că EI sunt principalele victime ale nepăsării noastre! Am să(-mi) revin asupra subiectului altă dată, acum mă ia cu frisoane la interne !
Pe mine mă interesează copiii noștrii, care vor avea obligația să aibă grijă de copii lor, iar copiii  lor vor trebui să... vorba lui Ștefan Babanu, obligațiile nu sunt ale strămoșilor nostri, nu sunt ale noastre , nici a stră- Moșilor de Iarnă, (na! că m-a furat peisajul), sunt ale urmașilor noștri, în veceul vecilor!
Cu mîna pe inima de cleștar și pe pastilele pentru ea, pot să spun că sunt foarte mulțumit de copii mei, pentru că se dovedesc adevărate modele pentru mine, pe care nimeni n-a reușit să mă modeleze, dar, de schilodit psihic, au făcut unii treabă serioasă!
Ar trebui să fiți mândri de copii dvs, care nu au dat foc la casă, nu au intrat în pușcărie pentru viol, nu v-au lăsat fără banii de curent, să joace la păcănele. Fără glumă și suspin, serios că trebuie să le mulțumiți că nu v-au chemat zilnic la școală, să vă arate câți dinți au dat jos pe la colegi, câte absențe au în plus, față de cele necesare exmatriculării, câte gume de mestecat au pus pe scaunul de la catedră sau în părul profesoarei de geografie!
Nu-i judecați cu asprime pentru piercing, că tot ei își rup urechile în cercei, când dorm! Nu-i admonestați pentru părul mare, dacă se duc la cursuri, promovează și merg mai departe! Nu le mai priviți câș prietenele vopsite ca paparudele, judecații pe toți după fapte! Pentru că după fapte sunt judecați oamenii, nu după înfățișare, stil, pistil, gheb și limbariță! Mai rău e cu hainele, nici pe mine nu m-au înțeles ai mei, când am vrut evazați de 25 cm, de făceam tumbe la fiecare pas, dar eram în ton cu moda!

 Nouă, părinților, ne plac alte lucruri, decât cele care le plac lor, dar tot așa eram și noi, pe la vârsta pe care azi o blamăm! Am cunoscut zilele trecute un tânâr inginer de 28 de ani, care părea un copil, dar care mi-a amintit că mai sunt și persoane care merită stimă! Să-mi trag una cu umbrela, mi-a spus că a terminat filologie, apoi s-a enervat și a terminat și inginerie, domeniu în care, actualmente, profesează cu succes! Și câte astfel de cazuri nu mi-au căzut sub pleoapă!
            E adevărat! ca părinți, avem obligația să prevenim derapajele, dar nu trebuie să le înfierăm, ci să facem în așa fel, încât să nu-și muște mâinile și antricoatele! Pentru că de ciungi fără cap, e plină țara asta! Jocul de-a scula-n păpuriș o fi ea interesantă, dar trebuie să le explicăm că lumea e o junglă și că, pentru fiecare rechin, există un rechin mai mare!

Niciun comentariu: