luni, 5 martie 2018

LIKE AND SHARE!


     Supărați de media locală, care - i brufturește, cum apucă, consilierii locali și-a frământat creierii, să găsească o soluție, să nu mai fie chiar așa expuși oprobiului public! Din râpa gândirii cuiva, rămas neidentificat, sări gardul o ideea nemaiauzită - dacă tot e autonomie locală, de ce n-ar fi și-o lobotomie locală, să se țină ședințele Consiliului Local, ca niște videoconferințe! Adică, să stea masa, mare, de consilieri locali, în culcușurile lor, și să participe doar prin chipul lor rânjit,  pe ecran!
      Ideuța, că nu putem să-i spunem idee, a prins rădăcini adânci în creierul pane, al edilului - șef, care, în acest scop, a achiziționat aparatura necesară, la prețul minim, egal cu reparația rețelei de canalizare din (C)urbe! Astfel, fiecare consilier a primit un laptop, o imprimantă și două joystick-uri, unul, alb și unul, negru, pentru vot! Accesul presei a fost, astfel, dacă nu eliminat, cel puțin, restricționat la cei care pupau unde trebuiau!
     Cel mai complicat moment, a fost cel al nașterii Regulamentului de Vot prin Mmmijloace de Communicație Mmmoderne, deoarece părerile au fost împărțite ! Numai că împărțeala nu a mai ajuns și la contribuabili, ci doar la cei mai abili consilieri, unii dintre ei fiind mutu-salamici, pardon! matusalemici, chiar și dinozaurii erau invidioși pe atâta longevitate! Nu s-a căzut de acord cu votul culcat, cel cu spatele la audiență sau cu cel nud!
Cele mai multe propuneri s-au legat (tare, de tot!) de modul de a-și exprima aprobarea sau dezaprobarea, înafara votului decisiv! S-a hotărât ca aprobarea verbală și înscrirea la cuvânt, să fie marcată cu Like, iar, dacă propunerea se dorea popularizată, să se dea Share! Dacă propunerea nu plăcea, se dădea cu Flit, comandă inexistentă, dar cu mari posibilități de exprimare!
 Cei care doreau să ia cuvântul, trebuiau să știe și ce să facă cu el, nu-l luau acasă, că nu aveau cum!
Pentru a și-l putea expune, trebuiau, în primul rând, să știe să vorbească, apoi, să știe să manevreze microfonul unidirecțional, pentre a obține o acustică perfectă! De aceea, Consiliul a aprobat o sumă consistentă, pentru cele trei luni de pregătire, cu un profesor universitar, de dicție și logică!
Discursul putea fi difuzat pe Internet, doar prin simpla apăsare, a tastei Delete, de aceea nimeni nu s-a folosit de această facilitate, care putea duce la obținerea unui nou mandat sau, dimpotrivă, la internarea întrun ospiciu, pe viață!
Pentru vot, se utilizau cele două joystick-uri, din motive extrem de neclare, de culori contrastante, alb - negru! Crinul sau țintirimul!
Iată cum s-a desfășurat prima ședință de budoar, pardon! de con-silă! pardon!consiliu:
-Primul punct al ordinii de zi, Plan de dezvoltare urbo-mistică al zonei periferice bălții Reggio, a incitat spiritele și a excitat ordinea de zi. Aflați în hogeagurile lor, consilierii au fost foarte surprinși - nu se așteptau să intre în direct, mai devreme, cu o jumătate de oră! Astfel, unii au fost surprinși ieșind din baie, aflați acolo din diverse motive, cum ar fi pregătirea unui discurs, plasarea unei bîrfe, negarea importanței proiectului, sau, pur și simplu, aveau de executat activități specifice!
După prezentarea proiectului,(timp în care două consiliere au terminat de aranjat unghiuțele, pregătindu-le de atac, trei consilieri au gătat berea rece, de la frigider și doar unul și-a călcat cămașa, pe care urma să vadă pe unde și-o scoate!), primarul s-a lansat întro tiradă și-o butadă, expunând  importanța proiectului. Dacă ar fi fost publică, sedința ar fi reliefat că se moțăia serios, consilierii, cu excepția independenților, având, fiecare, notată, pe hârtie, decizia partidului, și asta încă din urmă cu trei zile!
Așa că, trecându-se la vot, s-a confirmat rezultatul negocierilor purtate cu o săptâmănă în urmă, adică NU! proiectului de asanare și reabilitare a zonei Zoster. A fost o cavalcadă de Like-uri, dar din păcate, istoria nu a înregistrat ceva, datorită server-ului, butonat spectaculos de hackerii primăriei! Cel mai prost s-a simțit consilierul cel mai vehement, care n-a știut cu ce joystick să umble, cineva le vopsise, pe amândouă, în roșu!
Respingătorul proiect a fost, astfel, respins, oricum n-avea nici o șansă, terenul în discuție fiind împănat cu procese de punere în posesie, nici el nu știa cui mai aparține!
-Cel de-al doilea proiect (și ultimul!), intitulat și intitulung - Proiect de construire a gropii de gunoi ecologice (sau a gropii ecologice de gunoi, n-are importanță!) pe verticală!
Deși s-a depășit media anuală de like-uri, pe cap de cetățean, n-a transpirat nimic înafară, proiectul fiind aprobat în unanimitate, după cum s-a stabilit! S-au alocat fonduri consistente, deoarece o astfel de idee nu mai avea nimeni și, sigur, va obține fonduri europene, fiind așa cretinoidă. S-au dat și mulțimi de Share-uri, dar butonagii au fost pe fază, ca nu cumva să transpire ceva! Fiind politică curată, nu s-a crezut sigură protecția cu cele două firewall-uri, suspectându- se că, cel puțin unul, e sub ascultare!
Șefii partidelor reprezentate în consiliu și-a frecat lăbuțele, mulțumiți că metoda e una sigură și corectă, plus că mai crează și locuri de muncă, cum ar fi butonarea!
Cel mai grav e că toți participanții nu pot beneficia de pensii suplimentare, pentru condiții de muncă îngrozitoare, din care poți rămâne chiahui, cu cerebelosul zdruncinat și cu cancer la creier, de la câmpul electromagnetic! Cât despre magnetismul sculelor  moderne, cui îi plac cele mai de mai sus, să dea Share, prin Delete! Vom fi mai sănătoși la cap! Oricum, s-a hotărât să ni se dea delete, la toți!

Niciun comentariu: