sâmbătă, 9 iunie 2018

CUM DEVII, DIN OM, NEOM?(I) Simplu! să crezi că toată lumea, e ca tine!


Viața este ca o colină, pe care urci zilnic! În vârful de neatins, zace-ntro rână ceva ce seamănă cu Fericirea, dar e vrăjeală! Ce să caute fericirea, pe o colină, ca proasta-n par? Ea stă mai mult prin cluburi și prin sedii de partide, case de vacanță și conturi grase!
Poate că n-aș fi așa supărat pe fundul meu, dacă nu m-ar uimi (puțin spus!) reacțiile celor din jur! Care, știu și eu, asta! sunt aceleași de milioane de ani, nu s-a inventat acum căruța cu proști! Deși ne prefacem că suntem precum granitul, suntem precum guturaiul - ne trage nasul în jos!
Mă oripilează și mă epilează gândul, că trăim degeaba! Dacă am trăi pe bani, ne-ar mânca fundul! Vedeți! eu cum pot să mă uit numai la fundul meu? Să nu mă intereseze, al altora?
Oare nu mă păcălesc , închipuindu-mă mai altruist și mai corect decât alții?! Nu-i mai bine să recunosc că sunt obsedat de omuleții din jurul meu? Că de omulețul meu, pare că sunt prea mulți interesați!
De exemplu, îmi povestea cineva, astăzi, că are un fiu! Până aici, nimic ciudat! Nu e singura persoană, care are un fiu! Ciudată e descrierea specimenului, care nu muncește deloc, n-a muncit niciodată și nici intenție nu are. Că la geografie, nu știe decât de muntele Venus, la istorie,  de spartani, care au spart pe toată lumea, și de vizihoți! La chimie, de aur și argint, iar la civică, de putori cu diplomă. Doamna era mai uimită decât moi, și-mi povestea că l-ar fi întrebat ce crede despre rostul omului! Răspunsul lui - Să mă duc la sală și să fiu frumos! Și pentru tine, cine muncește? Ăia care nu se duc la sală și sunt urâți! Și din ce trăiești?  Se găsește, n-am văzut pe cineva mort de foame!
Mirabolant a fost răspunsul lui, legat de plodul pe care îl are cu ex - nevastă-sa - Nu-i problema mea, ea l-a făcut, ea, să-l crească! L-a ținut în burtă, să-l facă mare! Și să mă întrețină și pe mine, că-s băiat frumos!
Să nu credeți că sunt povești – eu nici acum nu mi-am revenit! Mai ales când am aflat că și tatăl specimenului, la vreo 58 de ani, trăiește, încă, din pensia părinților! Nu se duce la sală, ci se duce la bar! Adică tot la o sală! Nu mai e băiat frumos, dar nu-l mai convinge nici pompierii, că ar putea munci! Dacă n-a făcut-o niciodată?!?
Cu oamenii din ăștia, vrem noi să trăim mai bine, în țara asta? Nu-i deajuns, că ne cred șmenarii, proști, ne mai ciugulesc din palmă și mamuții linsului de blide? Lingbiștii  neamului? Gloria mațului opărit? Ăia care cred și propagă ideea că, dacă ei sunt putori și analfabeți, toată nația stă cu mâna-n anus?  Și totuși, cum de mai merg  treburile pe la noi, dacă nu mai muncește nimeni? ha?
Asta e tragedia – lipsa forței de muncă! Se profilează un viitor sumbru, lipsit de viziune! Ne-au fugărit oamenii locului și au rămas pensionari! Au tâmpit și tânăra generație, care nu vede decât proști, alții, decât propria persoană! Care judecă cu fesa stângă și vorbesc, cu buricul! Și a cărei majoritatea sufoca tinerii,  ăia cu cap și minte la locurile lor!
Cum ziceau anticii romani ? Vai, ție, națiune, nu te potrivi la mintea celor care nu cuvântă, dar visează la potcoave de cai de circ! Că nu mai e mult și-o să mânânc un ... pensie, de pe mâna lor! De la cei care nici nu știu pe unde să-și vîre cămașa-n pantaloni!
Dragi tineri, roiiți-o afară, cât sunteți tineri și deștepți!  Că suntem destui de mulți bătrâni, întro țară îmbătrânită, unde și prostia e bătrână, cu dinții de lînă!

Niciun comentariu: