miercuri, 27 iunie 2018

STAU CU DEGETU-N GURĂ ȘI MĂ ÎNTREB...!(I)


La fel ca  și un copil mic, precoc și stafilococ, stau cu unicul meu deget curant, de data asta, în gură, și - mi pun întrebări, care nu vor căpăta răspuns, nici cât caca de muscă! Stocul de întrebări, vizibil inepuizabil, crește în fiecare moment, nu am găsit vidanja pentru toate astea, cum le zice,... neînțelegeri”?
Prima întrebare întrebătoare - cine îmi explică cui datorez petele de pe fructele din grădină și de pe legumele din copaci? Sau invers, nu contește, tot nu se coc acolo unde cresc! Mi-am privit cele 8 piersici din măr... piersicul pe primul rod și m-am minunat - parcă scuturase cineva burlanele, pe ele! Fructele, acoperite cu ceva băltăreț, gen cenușă de furnal amestecată cu apă distilată,(mai mult lată, decît disti!), mă îmbiau să le arunc cât colo, nu-mi plac fructele inspirate de pensula unui pictor modernist! De la Cernobâl-Bâl, încoace, bâlbâiala celor care ar trebui să ne spună ce cucuta mă-sii! consumăm, drept aer și apă, mi se strecoară-n măruntaie, precum șarpele cu clopoței! Bine, tai clopoțeii! Unde sunt rapoartele alea, care ne spun cât oxigen mai avem, în aerul poluat? Câtă piatră la rinichi adunăm zilnic, din apa care poate fi potabilă, sau nu, dacă ne luăm după ultima știre? Să fie o întâmplare că au început să se ofilească pomii, cu tot cu rod? Nu plouă, nu plouă, nu ne batem cu Dumnezeu! dar de ce  eu ud pomii și ei, bieții, mor? Cred că o fac de ciudă, să ne arate cum se face-o grevă! Mă duce gândul, tot mai mult, la zvonistica privind aruncarea din avioane, planoare, olițe și urne, cu tot felul de substanțe, cu scopul de a mai decima dintre noi! Că suntem prea mulți și degeaba! Cam prăpăstioasă idee, dar dacă alta, n-am? Alo! organul de serviciu! cum stăm cu emisiile de la Cernobâl, că mi s-au dus, pe rând, prietenii, rudele, cunoscuții și nici eu nu mai am mult? Să nu veniți cu explicații, din alea, că piersicile fac pureci, că nu cred, la noi, mulți pureci nu se fac, se fac numai păduchi lați!
Până la următoarea întrebare, bine că ne ocupăm cu probleme grave, cum ar fi fătatul ideilor! Chiar suntem chiori, cu diplomă, nu vedem că seacă pământul sub noi, în timp ce ne ocupăm de mângâierea maidanezilor de orice fel?

Niciun comentariu: