joi, 14 iunie 2018

CUM STĂ TREABA, CU VIERMELE!


Mi s-a făcut poftă de cireșe! N-am apucat, bine, să mă sperii de cât era gramul de au.. cireșe, și s-au terminat cireșele. Au început viermii! Cum se termină tot ce - i bun și dulce, la români, și începe paranghelia!!!
Mi s-a făcut de mâncat mazăre proaspătă! Din aia veche, vintage, mai am în congelator, uitată de la postul mare. Mi-e poftă de mazăre dulce, nu din aia furajeră, cum am mâncat data trecută! Care semăna cu bilele de rulment! Vreau să simt gustul specific, de mazăre românească!
Iată că, la recomandarea unui amic, dau peste comoara națională - mazăre pură, cu miros de mazăre, nu de curcuma! Desfac păstăile și găsesc viermi mari, negri și obraznici. Mă bucur, da! mă bucur, înseamnă că mazărea e mazăre, viermele nu stă în mazăre turbată, din petrol și gaze! Parcă așa circulă o vorbă - leguma sau fructul cu viermi, sunt naturale. Mazărea mea are mulți viermi, deci e naturală, pot s-o mânănc cu potfă!
Mă dezumflu   - găsesc pe NET, că și viermii s-au adaptat la noile condiții, papă pesticide la dietă! Îi doare - n bumb, peste tot sunt numai capcane, ce rost are să se ascundă întrun loc nebănuit? Care e protejat de o prostie, că viermele nu zace-n ceva nasol! Zău?chiar așa să fie?
De aici și până la istoria viemilor, nu mă duce prea mult gândul! Și viermi sunt, slavă pocnet...! Știți cât viermi sunt pe lumea asta? Puzderie! Unde pășești, calci peste unul! Cât despre mazăre, aia e ultima lor variantă, să vedeți pe unde se coțăie viermii...!
Închipuiți-vă un vierme alb,  nebronzat, care n-a mai avut bani, de mers la mare, și nici de piscină! Cât de timorat trebuie să fie, când se întâlnește cu o trupă întreagă, de viemi negri, grași, lucioși, abia întorși, de prin copaci străini, la mărul primordial! Și care scot teancul de euroi, să-i arate năzgâmbului, cum e cu ciordeala! Nu se face bietul vierme, vânăt? Se face, că lui munculița îi place, dar n-are baftă de libere, muncește și sâmbetele, și duminicile, la o barză! Care stă picior peste picior, prin baruri, și se plânge că nu mai încape de toți viermii.
Sau priviți acest superb vierme blond, cu mustață și tatuaj! Se laudă că e un fel de guru al viermilor, numai ce pocnește din degete, și sar viermii, vin năvală! Nu e vina lor, că dau navală, așa au fost învățați, să se vîre pe sub coaja altora, ca niște paraziți, ce sunt! Ei, bine, mai sunt și viermii care ascultă din obligație, alții, din obligațiuni! Care s-au îngrășat din gutuile pe care le-au găsit! 
Printre viermi, se mai nimeresc și șerpi colțoși, care nu sunt mititei, dar mănâncă mititei! Cu bere! Și se dau și la ceilalți viermi, să-i țină pe baricade, să nu vină cineva, să-i stropească! Îi găsești peste tot unde se manifestează! Că s-a zis cu trai - neneacă, dacă nu mai sunt viermi, îndeajuns! 
Până atunci, eu mânănc mazăre cu carne, deși e post! Viață de vierme, ce mai!

Niciun comentariu: