luni, 2 iulie 2018

STAU CU DEGETU-N GURĂ ȘI MĂ ÎNTREB...!(II)


    Cu același deget nesuferit, vârât între gingii, îmi rostogolesc mintea în căutare de răspunsuri juvenile! Obiceiul ăsta, departe de a fi nou, de a pune întrebări în dorul lelițelor, a venit ca o compensație pentru lipsa acută de reacție a celor care freacă luleaua, și o mai fac și pe banii noștrii!
       Neavând joben, să-mi scot iepurele, scamatorul din mine scoate din oala de 10 kile întrebarea - ce părere au cei care se joacă de-a seriozitatea? Adică  - cum să-ți vină acasă dricul poștal, aducând un plic, prin care finanțele românești anunță o plată de 6 lei? Cam cât costă trimiterea?  Plus două - trei semnături, ștampilă,(sau fără), plus înjurăturile de rigoare? Nu! răspunsul nu e relevant - datoria e datorie, calculatorul nu alege!  Da’ pe calculatorul ăla, cine îl pune la muncă, bau - bau-ul de la muzică ușoară?
            Parcă am mai scris asta, cândva - o persoană din State  se reîntoarce la vatră, în țară, și trece timpul! La cîteva lun după, primește înștiințare acasă - are de recuperat, de la statul american, vreo 400 de dolari! Să vină, să și-i ia, că-i are de primit! - Bine, măi stat american, dar pe mine mă costă mai mult drumul dus - întors! se zbârlește contribuabilul. - Păstrează-i, stat american, în viață am pierdut mult mai mult și n-am murit! Statul american zice -NU! marș! și ia-ți banii, că-i ai de primit! Că și dacă trebuia să ți-i luăm, ți-i luam și te băgam și la pușcărie!
       Ce ți-e și cu modelele astea! Nu ca la Băsescu, cu navomodelele lui, că, după el, au rămas numai vapoarele de hârtie! Ci cu modelul finanțiștilor mondiali, nu ca ai noștri, crescuți la coada vacii nebune!
            Boala asta o au mulți - cum ai contract cu cineva mai înspumat la gură, când ai ieșit din ritm, te sună cineva, din partea adversă, și-ți face mucii, cravată, uitând că de-acolo mănâncă, de unde scurmă! Urlă la tine, te amenință că-ți taie urechile și ți le pune la sare! Că vine acasă, la părinți, face ședință și te spune că ești datornic! Că aduce călăul, să-ți zdrobească...! Ceva, o găsi el, ce să zdrobească! Unde e logica? Cum, care logică? Aia, care spune că omul mai uită, mai face stop cardiac, respirație bușon, la bușon, trichineloză, urticarie și se îmbolnăvește de deces! Asta, cu moștenitorii, e altă întrebare, i-o las fostului ministru al justiției! Sau o să revin altă dată, când sunteți mai veseli! Acum folosesc degetul să scriu pe geam - Bă! N-aveți Furazolidon, la voi, v-a apucat limbarița și nu mai țineți cont de gravitatea lucrurilor? Or fi, ei, mulți măgari, pe lumea asta, dar nu intrăm toți, în aceeași mărime de la cămașă! Uitați-vă, bre! și la om! Nu mai știți care e om și care, nu? Păi, dacă ne mai răriți un pic...!
            Una - două, du-te-n instanță! Sau du-te...! Că banii cresc în tufa de măceșe, trebuie numai să sapi la rădăcină și gata! cad! Există aici o chestie - zâzania între bugetari și privați! Care trebuie întreținută! Unde merge jaful mai bine? Unde-i haos și gîlceavă! Ăia de la stat trebuie să se ia după niște legi tâmpite, că, dacă nu! își pierd pâinea, libertatea și doi dinți din față! De aici sunt atâtea abuzuri, trebuie să faci cum scrie-n lege! Când se ajunge în instanța de judecată, tot după decolteul legii, se ia! Și să nu le zici de mamă, politicienilor? Ba să le zici, că îi doare-n fundul curții!
            Degeaba vrem, cu toții, să fie lege egală pentru toți, ea este egală numai pentru hoți! Până se regulează problema, să fim corecți și să ne plătim datoriile! La fel ca și marile firme, care au parte de reeșalonări, acolo unde marțafoiul de rând primește somație! Sau, mai rău, nu primește somație, ci direct un șut în anus! 
            N-am putea să trăim în România și să ne plătim dările, în SUA? Cel puțin, ne-ar beli străinii, nu ne-am beli între noi, ca berbecii!
           

Niciun comentariu: