sâmbătă, 9 decembrie 2017

AVENTURILE LUI ION!

(NEW!) A văzut lumina zilei în bătătura unui țăran, devenit ulterior fermier! Nea Vasile - fermierul avea el, niște bătături serioase, de aceea numai chef de Ion n-avea,  deși el era, oricum, cu chef, mai tot timpul!
Ar fi fost impropriu spus că i s-au deschis ochii în curtea lui Vasile, pentru că respectivele felinare i s-au aprins mai târziu, o să aflați de ce! Debutul în lumea oamenilor a fost destul de nefast, pentru că, din prima zi a vieții sale, era să-l cuprindă o moarte, Vasile fiind prea beat să-și dea seama că  acel ghemotoc, aruncat peste gard de o putoare, identificată mai târziu, era un pui nevinovat de câine vinovat, așa că a vrut să bage furca în jderul ce-i invadase curtea! Așa credea el, că e un jder, tocmai ce văzuse la televizor  FRAȚII JDERI! Fiind șașiu și având sașiul strâmb, de la o cafteală cu sticle, n-a nimerit decât în propria copită, nu-și tăia nicioadată unghiile, aștepta să se roadă-n bocanci! De durere, l-a botezat Zdrăngănici, dar ghemotocului i-a plăcut, toată viața lui, numele simplu de ION! Suna  foarte românește!
Doar după 2 luni, fermierului nu i-a mai plăcut când Ion îi rupea, zilnic, fundul pantalonilor, fără să înțeleagă că dorința lui de a-i da câinelui un șut, nu era și pe placul animalului! Animalul din el l-a sfătuit să scape de inamicul neinvitat și nedorit, Ion, deși, de la apariția acestuia, nu-l mai călăreau nepoftiții ce-i intrau în curte, pe o rază de 100 metri nu intra nicio pisică, guzgan, vulpe, dame măritate sau nemăritate, alte lighioane cu picioare lungi sau fără! L-a dat pe Ion la o stână, unde și-a început cariera de stagiar în domeniul pazei de coaste de oaie!
Ultimul venit, s-a trezit mârâit atât de ceilalți câini, cât și de urși, pentru că Ion chiar dorea să-și facă treaba, nu ca celelalte animale, care își făceau treburile pe unde apucau, mai ales pe pereții stânei. Poate că și azi ar mai fi funcționat acolo, dacă nu ar fi surprins privirile pofticioase ale ciobanului - șef, care începuse să-i facă ochi dulci! Și cum la stână încă nu exista opreliști privind hărțuirea sexuală, Ion s-a gândit să fugă-n lume! A luat-o, de nebun, unde nu l-au dus ochii, așa că, de următoarele luni, nu vorbește niciodată, cu excepția zilei când s-a îmbătat și a scăpat două vorbe, că ce nu reușise ciobanul, reușiseră o haită de lupi, care au scăpat nepedepsiți doar pentru că aveau niște neamuri prin pădurile de la Snagov.
După un popas în portul Galați, unde s-a încris într-o frăție, distrusă de apariția unei nave chinezești, ce a consumat 85% dintre frați, ascuns într-o barcă de salvare, a navigat clandestin pe un vapor jamaican cu echipaj românesc, până l-a prins scheunatul de foame și de noapte, fiind descoperit de nostrom! S-a trezit mascota echipajului, singurul dușman fiind comandantul olandez, căruia nu-i plăcea câinii, ci pisicile pupincuriste! Doi ani a stat pe mare, singurele momente neplăcute fiind când a trebuit să suporte botezul mării, fiind uns cu păcură și apoi frecat cu peria, să se albească, el fiind, de fapt, roșcat cu pete negre! A învățat să facă noduri marinărești, să frece, cu limba, puntea, avansând până la gradul de secund la bucătărie, după ce bucătarul șef s-a dus să caut un mop, în timp ce vaporul spărgea valuri. Noroc că Ion l-a văzut la timp, deja era călare pe balustradă,  l-a prins pe individ, doar antirabicul l-a adus la realitate pe bucătar, care s-a îndrăgostit de Ion și l-a luat drept ajutor!
Aventurierul din el l-a determinat să fugă, în clipa când vaporul a ajuns în State! A fost, în țara tuturor posibilităților, pe rând, cărător de bagaje ce trebuiau să dispară, paznic la o bibliotecă publică, unde se vindea cocaină, agent de pază la un doctor psihiatru, clown la un circ, ca să se stabilească în calitate de șef pază coral vite! Iată de ce a ajuns să aibă un cur-riculum vite impresionant, care l-a făcut (în) indispensabili în noaptea în care ferma a fost atacată de niște arieni, ce doreau să-și primenească sângele albastru!
Dorul de casă l-a cuprins, ca de obicei, pe la spate, așa că s-a ambarcat, la clasa I. pe un portavion american, plecat să participe la forța de intimidare  din zona Măriei Negre, în timpul ocupării Crimeiii. N-a mai ajuns în marea respectivă, fiind nevoit să fugă de pe navă, după ce a sfâșiat, de foame, codurile de lansare ale rachetelor! S-a ascuns, alături de o tarantulă, în țeava unui tun, de unde s-a cărat când a ajuns în Cipru. Deja familiarizat cu clandestinitatea, a  ajuns în UK pe un iaht al unui șeic, de la care are cele mai frumoase amintiri, șeicul fiind îndrăgostit de o cățelușă sudaneză, creață ca varza de Bruxelles! Și cum Ion era un câine dotat, când a ajuns la insulari, deja era tată! După debarcare, a constatat că trebuie să-și asume responsabilități, pentru că și vârsta începuse să-și spună hămăitul! pardon! cuvântul!
Vrând să se angajeze, a  aflat cu durere în coastele rupte, că nu are echivalențele necesare, astfel că a acceptat rolul de câine care face cu ochiul la trecători, pe Podul Londrei, tovarăș cu unul ce vindea Alba-Neagra! Dar cum lui nu-i mai ajungeau nici oasele proprii, a revenit la ridicarea standadului profesional și s-a încris la Oxford, la cursul de politică internațională, la care participa ascuns sub bănci! După terminarea cursului, timp în care satisfacea stagiul militar lângă o unitate SAS, s-a încris la un masterat pe probleme de poluare, din care a ieșit amețit, a înțeles că și el, Ion, participă la încălzirea globală, urinând pe unde apucă!
Tot n-a găsit de lucru, studiile nu l-au ajutat prea mult, o vreme a păzit un depozit de echipamente electrice uzate, unde lucrau tot niște români, așa că masa îi era asigurată! Abia după ce depozitul a fost lichidat, iar oamenii s-au împrăștiat, Ion s-a trezit cutremurat de frig, era decembrie și nu avea decât blana de pe el! Ca să se încălzească, s-a strecurat la Madame Tussauds, unde, în holul de la intrare, a jucat rolul câinelui de ceară, până ce un puști a vrut să-l sensibilizeze cu o brichetă! Când puștiul a început să urle, de la mușcătură, bolborosind ceva de neînțeles pentru majoritatea vizitatorilor, Ion s-a trezit cuprins de nostalgie, auzindu-l miorlăind în limba română, atât de familiară! A fost momentul în care aventurierul din el a murit și s-a trezit dorul de meleagurile natale, de balega de pe drum și de mirosul stătut, de oaie, din mijloacele de transport în comun! Și-a dat seama că nicăieri în lume nu e ca acasă, unde te mușcă, drăgăstos, toate neamurile și prietenii! S-a suit în primul TIR ce traversa Canalul și a pornit spre casă! N-avea, încă, o casă, dar avea planuri mari în sensul ăsta!
Utilizând diferite forme de deghizare și nenumărate mijloace de locomoție, înclusiv cu tracțiune cabalină, Ion a ajuns în municipiul Maidanezi, unde a răsuflat, în sfârșit, ușurat  pe un copac!
Numai că anii ce trecuseră schimbaseră și oamenii locului, și pretențiile privind profesionalismul, așa că Ion a trebuit să recunoască – nu-i foloseau la nimic nici experiența de viață, nici super- calificările!
Acum e agent de pază la un adăpost pentru câinii fără stăpân! A fost marele lui noroc că actuala lui soție era fiica  câinelui primarului, că ajungea și el candidat la castrare! Se simte bătrân și noroc că are lanț, că ar pleca din nou, chit că-și lasă oasele pe undeva, departe! Dar nici așa n-ar mai pleca, s-a obișnuit cu viața lui de câine, iar orgoliul l-a părăsit! Se teme doar că nu mai apucă pensia, cu acești cățelandri tineri și egoiști!

Niciun comentariu: